Plaukų svarba – trumpi plaukai mažina energiją ir nuojautą

plauku-svarbaŠi informacija apie plaukus buvo slepiama nuo Vietnamo karo laikų. Mūsų kultūra teigia, jog šukuosena – asmeninis pasirinkimas, šukuosenos stilius – tai mada ir/arba patogumas, ir tai, ką žmonės daro su savo plaukais, tiesiog kosmetinis klausimas.

 

Grįžtant prie Vietnamo karo laikotarpio, galima atrasti kitokį vaizdą, nuslėptą nuo daugelio žmonių. 90-ųjų pradžioje Salli (vardas pakeistas dėl konfidencialumo) ištekėjo už psichologo, kuris dirbo veteranų reikalų ministerijos ligoninėje. Jis dirbo su karo veteranais, turinčiais potrauminių stresinių sutrikimų. Dauguma iš jų tarnavo Vietname.

 

Salli pasakoja: „Aš puikiai prisimenu tą vakarą, kai vyras atėjo namo nešdamas rankose oficialios išvaizdos aplanką. Jame buvo šimtai puslapių valstybinių tyrimų.

 

Vyras buvo šokiruotas turiniu. Tai, ką jis perskaitė tuose dokumentuose, visiškai pakeitė jo gyvenimą. Nuo tos akimirkos mano konservatoriškas, besilaikantis viduriniųjų pažiūrų vyras pradėjo auginti plaukus ir barzdą ir daugiau niekada nesikirpo. Be to, veteranų reikalų ministerijos medicininis centras tai jam leido ir dar keletas konservatyvių darbuotojų vyrų pasekė jo pavyzdžiu.

 

Kai perskaičiau dokumentą, supratau, kodėl. Pasirodė, jog Vietnamo karo metu speciali karinio departamento kariuomenė siųsdavo slaptus agentus į Amerikos indėnų rezervacijas ieškoti talentingų skautų, tvirtų jaunų žmonių su negirdimo judėjimo per ribinę vietovę įgūdžiais. Jie specialiai ieškojo vyrų su išskirtiniais, beveik neįmanomais sekimo sugebėjimais.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Buvo pabrėžiama, kad tie kruopščiai atrinkti žmonės – tikri sekimo bei išgyvenimo ekspertai. Naujų rekrutų užverbavimui buvo naudojamos paprastai viliojančios ir gerai patikrintos frazės, tokiu būdu kai kurie indėnų medžiotojai pateko į skubią tarnybą. Tačiau po to, kai jie buvo užverbuoti, įvyko kai kas neįtikėtino. Tie talentai ir sugebėjimai, kuriuos jie turėjo rezervacijoje, paslaptingu būdu dingo ir naujokas po naujoko patirdavo visišką nesėkmę karinės užduoties metu elgdamiesi visai ne taip, kaip iš jų buvo tikimasi.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Nesėkmės priežasčių paieška valdžią atvedė iki brangių tyrimų su rekrutais, ir štai kas buvo pastebėta.

 

Į klausimą apie nesėkmę vyresni rekrutai visi kaip vienas atsakė, kad kai juos trumpai kareiviškai apkirpo, jie nebegalėjo daugiau „jausti“ priešo, nebegalėjo naudotis „šeštu jausmu“. Jie daugiau nebegalėjo pasitikėti savo „intuicija“, negalėjo „skaityti“ slaptų ženklų taip pat lengvai, kaip anksčiau, taip pat negalėjo pasiekti subtilios ekstrasensorinės informacijos.

 

Taigi, tyrimų institutas užverbavo dar indėnų medžiotojų, leido jiems pasilikti ilgus plaukus ir atliko tyrimus skirtingose srityse. Vėliau jie suskirstė vyrus, parodžiusius vienodus rezultatus visuose tyrimuose, į poras. Vienam vyrui poroje jie paliko ilgus plaukus, o kitą trumpai kareiviškai apkirpo. Tada jie abu vėl turėjo įveikti išbandymus. Vyrai ilgais plaukai vienas po kito parodė puikius rezultatus, o trumpaplaukiai neišlaikydavo patikrinimų, kuriuose anksčiau demonstravo puikius rezultatus.

 

Štai tipinių išbandymų pavyzdžiai:

 

Rekrutas miega miške. Apsiginklavęs „priešas“ artinasi prie miegančiojo. Vyrai ilgais plaukais atsibusdavo nuo stipraus pavojaus jausmo ir pasitraukdavo dar iki to kaip priešas pasirodydavo ar galima buvo išgirsti kažkokius garsus, išduodančius priešo atėjimą.

 

Kitoje tyrimo versijoje ilgaplaukiai vyrai jautė artėjimą ir intuityviai jautė, kad priešas puls. Jie pasitikėjo „šeštu jausmu“ ir nejudėdavo apsimesdami miegančiais. Tada staigiai griebdavo puolantįjį ir „užmušdavo“ jį, kai tik „priešas“ prisiartindavo pakankamai arti, kad galima būtų užpulti. Tuos pačiu rekrutus, po patikrinimo trumpai apkirpdavo ir jis nepereidavo nei vieno testo, kuriuos iki šiol lengvai įveikdavo.

 

Taigi, dokumente buvo skelbiama, kad visi indėnų medžiotojai neprivalo kirptis. Praktiškai buvo reikalaujama, kad medžiotojai liktų ilgais plaukais.

 

P.S. Kai kurie labai svarbūs autoriaus pastebėjimai:

 

Mokslas nuolat atranda neįtikėtinus išgyvenimo sugebėjimus pas žmogų ir gyvūnus. Kiekviena kūno dalis turi savo griežtai paskirtą funkciją, skirtą išgyvenimui bei teisingam bendram kūno funkcionavimui. Kiekviena kūno dalis turi priežastį savo egzistavimui.

 

Plaukai – tai nervų sistemos pratęsimas, visiškai korektiška juos vadinti nervais kūno išorėje, tam tikrais aukšto išsivystymo „ūsiukais“ ar „antenomis“, kurie perduoda milžinišką svarbios informacijos kiekį į smegenų kamieną, limfinę sistemą, smegenų žievę.

 

Žmogaus plaukai, įskaitant augančius ant vyro veido, ne tik tiesiogiai aprūpina smegenis informacija, plaukai taip pat skleidžia energiją, jais smegenų išskiriama elektromagnetinė energija išspinduliuojama į aplinką. Tai buvo nustatyta pasitelkus Kirliano efektą, kai žmogų pirmiausia fotografavo ilgais plaukais, o vėliau po kirpimo. Kai plaukai pakirpti, signalų iš aplinkos priėmimas ir išsiuntimas smarkiai suprastėja.

 

Plaukų kirpimas įtakoja nesąmoningą santykį su aplinkos ir vietinių ekosistemų problemomis. Tai taip pat nulemia nejautrumą bet kokiuose santykiuose bei seksualinį nepasitenkinimą.

 

Kad išspręsti mūsų pasaulyje esančias problemas, pirmiausia reikia pripažinti, kad daugelis iš mūsų įsivaizdavimų apie realybę yra klaidingi. Gali nutikti taip, kad pagrindinė atsakymo dalis žiūri į mus iš veidrodžio kiekvieną rytą.

 

Kasdienėje buityje ir skubėjime mažai kas susimąsto, kam žmogui plaukai. O juk jie mums duoti ne šiaip dėl grožio. Pas žmogų su ilgais plaukais geriau veikia intuicija. Moteris ilgais plaukais išnešios kūdikį BE TOKSIKOZĖS.

 

Taigi, pagal „Dangaus ir žemės būties“ knygą, Samsonas – senojo testamento herojus, kuris garsėjo nuopelnais kovose su priešais, turėjo ilgas kasas, suteikiančias jam ypatingą jėgą. Kai Samsonas sulaužė dievų įsakymą nesituokti ir pamilo Dalilą, jis, būdamas girtas, atskleidė jai paslaptį: „jeigu mane apkirptų, mane paliktų mano jėga“. Klastinga mylimoji sulaukė, kol vyras užmigs, ir nukirpo nuo jo galvos septynias kasas. Samsonas tuoj pat nusilpo, tuo ir pasinaudojo priešai – jį apakino ir privertė dirbti malūne. Bet kai Samsono plaukai ataugo, jėgos sugrįžo pas jį ir jis sugriovė pastatą, kuriame buvo priešai.

 

Prisimenu savo draugės istoriją. Ji mokėsi puikiai, sportininkė, komjaunuolė, kasa iki juosmens. Ir štai prieš pat egzaminu ji sugalvojo pasidaryti madingą trumpą šukuoseną. Ir ką jūs manote? Egzaminus ji išlaikė labai blogai. Tiesiog ji nesugebėjo prisiminti nieko, ką dar vakar puikiai mokėjo. Ji nusikirpo savo atmintį.

 

Todėl dažnai žmogui, išgyvenusiam didelį skausmą, pataria apsikirpti.

 

Ir dėl tos pačios priežasties jokiu būdu NEGALIMA kirpti mažų vaikų. Yra toks įsitikinimas, kad vaiką būtinai reikia apkirpti plikai suėjus metams. Taigi aš jus galiu pasakyti kad tai didžiausia kvailystė. Vaikas aktyviai pažįsta pasaulį, kiekvieną sekundę mokosi gyvenimo, o jūs tiesiog imate ir nukerpate jam visą atmintį. Jis pradeda mokytis iš naujo. Pradeda atsilikti vystymesi.

 

Kodėl mergaitės, kaip taisyklė, vystosi greičiau? Todėl kas jų, kaip taisyklė, neapkerpa. Įrodyta, kad vaikai, kuriems nekirpo plaukų, vystosi daug greičiau.

 

Dievo Svorogo įsakymai skelbia: „Nekirpkite savo plaukų rudų, plaukų skirtingų, taip pat pražilusių, kitaip Dievo Išminties nepasieksite ir sveikatą prarasite.“

 

Visi mes žinome, kad senovėje nekirpo plaukų. Moteris nukirptais plaukais buvo laikoma pažeminta, beje visose tautose. Net vyrai nesikirpo plaukų.

 

Kai kuriose tautose buvo priimta pakirpti vyrų plaukus, tačiau pastebėkite, plaukai vis viena buvo tikrai ne trumpi.

 

Plaukų jokiu būdu negalima dažyti. Visi mes mokėmės fiziką mokykloje. Daiktų spalva atsiranda pagrinde dėl bangų sugėrimo proceso. Raudonas indas atrodo raudonas todėl, kad jis sugeria visas likusias spektro spalvas ir atspindi tik raudoną. Kai mes sakome: „šis puodelis raudonas“, tai mes iš tiesų turime omenyje, kad puodelio paviršiaus molekulinė sudėtis tokia, kad jis sugeria visus kitus spindulius, išskyrus raudoną.

Rekomenduojami video:


2500
14 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
lituwis

Toli ziureti nereikia: prisiminkime musu partizana Didvyri A.Kraujeli-Siaubuna. Jis turejo ilgus grazius plaukus,ko pasekoje ilgiausiai issilaike nelygioje kovoje su sovietu imperialistais.

Šarūnas

Indėnas nu imdavo skalpa, nes tai būdavo įrodymas kad tu ji nužudė ir gauni premija 10doleriu tokia tiesa skalpu. Čia kai dezertyrai kolonizavo amerika. Naikino masiškai juos už pinigus

true

plaukai didina siluma ten kur jie auga . kas liecia vietnamo kara viskas pakankamai paprasta . visu pirma karstis apie 32 – 40 , plius dregme . kuo maziau laikai silumos tuo geriau pailsi – drabuziai , plaukai ir pan. su ilgais plaukais tu prasciau miegi , nenueini i gilia miego stadija ir t.t automatiskai tu islieki budresnis . as buves kariskis todel galiu objektyviai tokius dalykus komentuot . zmogus bezdzione vos keliais procentais dnr jas lenkencias .taip pat ir kiaules :).jei tu medziotojas ar zvalgas po biski prisitaikai prie gamtos ir ja pazysti , kare turi gyvent isvis pastovioj… Skaityti daugiau »

Sharikovas

Taip ir nesupratau del ko Saly vyras buvo sokiruotas ir kodel nusprende nekirpt plauku ir barzdos, negi del to, kad keli indenai sumove kazkokius testus ?…na o antra straipsnio dalis, tai idomi pasakele, pagrinde pritempinejimai prie autoriui patinkancios teorijos.

galiu pasakyti

Kodėl visi debilai skusta galva vaikšto (ir treningais)? :)))

to anonymous

Nuo kada autobusai – buki? :D

Rez

o nuo kada jie smaili?

Anonimas

jeigu esi bukas kaip autobusas nepades ir plaukai nesamone

To Audrius

Geras klausimas. Budistų vienuoliams/vienuolėms yra priimta nusiskusti galvas, kaip “renunciation”; atsižadėjimas pasaulio/seksualumo, nes plaukai yra antras didžiausias žmogaus seksualumą lemiantis dalykas.

Audrius

Kodėl budistai jogai skutasi galvas?

diedas

kas liecia teorija apie Petro I kompleksa, tai cia visiska nesamone…

Taip pat skaitykite