Mirė 17-metis amerikietis, atrodęs kaip 87 metų senukas

sam-bernsSamo Bernso istorija sukrėtė milijonus žmonių visame pasaulyje. Jaunas vaikinas sirgo progeria – itin reta liga, kurią sukelia smulki mutacija žmogaus genetiniame kode. Ja sergantys vaikai daugumą senatvės simptomų — plikimą, širdies ligas, silpnėjančius kaulus ir artritą — patiria iki ankstyvos paauglystės ir paprastai vidutiniškai išgyvena vos iki 13 metų. S.Bernsui buvo 17 metų.

 

„Nors gyvenime patiriu daug sunkumų, nenoriu, kad žmonės jaudintųsi dėl manęs. Nenoriu be reikalo švaistyti energiją, gailėdamasis savęs. Mane supa brangūs žmonės ir aš tiesiog žengiu į priekį“, – praeitą rudenį vienoje konferencijoje kalbėjo vaikinas.

 

Jam tebuvo 17, bet jis atrodė, lyg būtų sulaukęs bent 87-erių. Lankė mokyklą, rašo wyborcza.pl, mėgo diskotekas, grojo vietos orkestre. Samas mirė praeitos savaitės pabaigoje.

 

Samo tėvai – medikai Leslie Gordon ir Scottas Bernsas – įkūrė Progerios tyrimų fondą, tai jie padarė sužinoję apie sūnaus ligą. Fondo išplatintame pranešime teigiama, kad „visi apraudame šio ypatingo jauno žmogaus netektį, jis ne tik įkvėpė mūsų veiklą, bet ir sujaudino milijonus žmonių visame pasaulyje“.

 

Samui progeria nustatyta, kai jis tebuvo 22 mėnesių amžiaus. Šia liga sergantys vaikai paprastai sulaukia vos apie 13 metų, nes jų organizmas kas metai pasensta 8-10 metų. Ligoniams mažėja svoris, slenka plaukai, juos kankina įvairūs negalavimai. Ši liga itin reta – ja serga vienas vaikas iš 4-8 mln. gimusių. Skaičiuojama, kad šiuo metu pasaulyje yra apie 200 progeria sergančių vaikų.

 

Samo tėvai sukūrė fondą norėdami nustatyti ligos priežastis ir rasti vaistus. Pats Samas interviu „ABC News“ teigė norįs, kad jo mama jau nurimtų ir nebeieškotų vaistų, nes tai ją sekina.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Samo Bernso istorija ir jo gyvenimo filosofija:

 



 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Agnė

Vaikinai :O ne koks aš negražus ,storas akiniuotis .
Jis niekuo nesiskundė
O čia verkia dėl nesąmonių

Laura

Nu as tai nesityciociau, nes jeigu jum taip butu tai nebutu labai linksma. Zmogus stiprus, sugeba dar rasti graziu dalyku ir t.t. butu puiki pamoka daugeliui pasimokyti, kurie vekslena del visokiu menkniekiu

Coco

To blamba:
Nemanau kad pats noretum toks būti

blamba

atrodo kaip su kompo proga padarytas :D

ss

Awful…

Aalyah

Keista Bendžamino Batono istorija 2

Taip pat skaitykite