Dvasingumas storina smegenų žievę ir apsaugo nuo depresijos

2-1-sky_colors-wideReguliari meditacija ar kita dvasinė ar religinė praktika storina smegenų žievę. Tuo galima paaiškinti, kodėl tikėjimas saugo nuo depresijos, ypač tuos, kurie turi paveldėtą polinkį į šią ligą, mano Kolumbijos universiteto „Spirituality Mind Body” Instituto mokslininkė Lisa Miller.

 

Tyrimą, kurio rezultatai išspausdinti „JAMA Psychiatry“, aprašo newswise.com. Jame dalyvavo 103 suaugusieji, kurie atrinkti pagal žemo arba aukšto depresijos lygio tikimybę, remiantis šeimos istorija. Dalyvių buvo klausiama, kaip jie vertina dvasingumą ir religiją.

 

Smegenų magnetinio rezonanso tyrimas parodė, kad tikintieji tam tikrose smegenų vietose turi storesnę smegenų žievę negu tie, kurie netiki. Nors tam, kad būtų patvirtintos šios išvados, reikalingi papildomi tyrimai, tačiau pirminės išvados leidžia daryti prielaidą, kad religija apsaugo nuo depresijos storindama smegenų žievę.

 

„Šiuos tyrimus apie didelę dvasingumo ir religingumo naudą galima susieti su ankstesniaisiais tyrimais, kurių metu polinkį į didžiąją depresiją turintiems žmonėms nustatytas didelis smegenų žievės praretėjimas“, – sako Milleris.

 

Ankstesni jo tyrimai, publikuoti 2012 m. „American Journal of Psychiatry”, rodo, kad tarp potencialią riziką susirgti didžiąja depresija turinčių tikinčiųjų sergamumas šia liga sumažėjo 90 procentų.

 

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
DVM (Dzino vezlio mokinys)

Ji biskuti matau anime prisiurejus :DD… nors as pats dragon ball naruto ūr fairy taill bsk per daug ziuriu :D.Nesiejant to ko as katik padakiau ir su ta mergina-kate :D anime istikruju daro tikrai gerus iprocius tokie kaip dragon ball ir naruto…

DVM (Dzino vezlio mokinys)

Neskaitykit.. ne cia parasiau….. FFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCK………….. XD

Virus

Noreciau pridurt kad visi esam laimingi tol kol neatrandam mokslo bei realigijo….

Tikroji gyvibe is kitur

Jezus izzude visa lietuviu tauta ateme zemes stebukligas girias atvede neistikimibe nes iki jezaus nieks net nezinojo kas ta neistikimybe niokojo tautas viena po kitos mes ginemis bet per PRIEVARTA MUS PALAUZE o dabar mes juo tikime!!!?!?!?!?! Jis yra setonas!!!!!!! Neturiu zodziu galiu tik pasakyt “jezau kristau”

nes

Man dvasingumas tokia depresija buvo įvares,kad ir žudytis norisi… Reikia pailsėt nuo tokių dalykų. Aš medituoju ir t.t bet teigiamai viskas vystėsi apie 2metus, po to vis blogyn, santykiai su artimais ir t.t kažkokia nesamonė.

nika

Ar jūs manote , kad dvasingumas yra meditacija? Jums reikėtų gilinti žinias kas yra tikrasis dvasingumas.To nežinančiam meditacija nepadės.Atsakykite sau – kas yra meditacija ? Ieškokite atsakymo kitur, kodėl jums nesiseka? Gal jumyse nėra meilės Dievui sau ir savo artimui?

Belekas

Visa logika: jei medituoji, reiškia, kad prisižiūri ir kūną ir sielą, o prižiūrėdamas kūna tu sportuoji arba užsiimi reguliaria fizine ar protine veikla ar valgai sveiką maistą.
Vis dar galvojat, kad malda ar meditacija veikia kūną?

nika

Malda veikia ne kūną , bet sielą. Kūnas yra sielos namai, ir mes turime jį prižiūrėti.Reikia visiems gilinti savo žinias,, kad suvoktumėte , jok kūnas , be sielos yra niekas … Kada siela palieka žmogaus kūną jis miręs.Sielai reikia meilės – tikroji meilė yra gimusi iš Dievo .

Steel

:D :D :D :D :D :D :D

Jezus yra jusu gelbetojas

Nebukit kvaili!!!!!! Meditacija ar kita dvasine, religine veikla kuri yra ne krikscioniska – setono budas atitraukti jus nuo Dievo. Tik Jezus Kristus musu Viespatis gali storinti smegenu zieve ir apsaugoti nuo depresijos.
Klaupkites pries Kristu nusidejeliai!!!!!!!!!
Klaupkites ir maldaukit atleidimo!!!!!!!!!!!

Belekas

čia tu tas d*chas iš bernardinai.lt ar tik šiaip debilas?

la.benas

Kuo Kristus geresnis? Kuo jis išvis ypatingas?

robertas

is kur pabeges , is ziegzdriu? tu matos kad priklausai tai zmoniu grupei, kuri teigia , jei nevaiksciosi i baznycia, tai degsi amzinam pragare. pasiskaitykit , omrama aivanhova, viens is kieciausiu ezoteriku, praejes tuos visus dalykus pats- pasvestasis. i lietuviu kalba yra isversta apie 20 knygu. ezoteriniu lygmeniu vargiai jam lygiu yra zemej, kalbu apie tuos kurie raso knygas

Tiesiog Aš

Kiekviena tauta turi savo dievą arba kaikurie netiki dievu tai Jėzus kaikuriem davė dovaną būti Būrėju,Ekstrasensu arba Aiškeregiu ir tai susija su Dvasingumu.Tai nėra šėtono būdas,tai yra dievo dovana.Jei tavo aura yra violetinė vadinasi tai dievo dovana,nes tik violetinės auros žmonės gali tapti Būrėju,Ekstrasensu arba Aiškeregiu,o aš tarp jų :)

;D

stipriai tu cia :D

Taip pat skaitykite