10 ateivių požymių pagal mokslininkus

Jei tikite tuo, ką jums pateikia Hollywoodas, tai tikriausiai ateivius įsivaizduojate kaip gigantiškus ir labai nežmogiškus padarus. Kadangi mokslininkai dažniausiai nekuria filmų, o režisieriai mažai būna susiję su mokslu, tokio ateivių portreto tiksliu tikrai negalima laikyti. Nesupraskite klaidingai, tuo nenorima pasakyti, kad ateiviai būtų draugiški.

 

Paprasčiausiai aiškinama, kad tos gyvybės formos, kurios pakeistų mums pažįstamą pasaulį, gali labai skirtis nuo mūsų įsivaizduojamų. Pasak Listverse.com, tokie žinomi mokslininkai kaip Stephenas Hawkingas ir jo kolegos yra pareiškę savo nuomones, kokiais bruožais galėtų pasižymėti ateiviai, nusprendę aplankyti Žemę ir žmones.

 

10. Agresyvumas

 

Kas skiria žmones nuo kitų rūšių Žemėje, kuomet kalbama apie evoliuciją? Dažniausiai minimas vienintelis bruožas – agresija. Kiekviena rūšis, siekianti klestėti tam tikroje aplinkoje, susiduria su priešiškumu ir turi jį nugalėti. Tokios kovos yra evoliucinės adaptacijos variklis.

 

Taigi, ateiviai savo planetoje turėtų būti dominuojanti gyvybės forma. Misurio universitete publikuotas straipsnis nurodo, kad pagal tokią teoriją ateiviai būtų agresyvūs – jie daugintųsi ir siektų užkariauti aplinką tam, kad galėtų progresuoti. Jei jie yra protingesni už mus, jie gali mus vertinti kaip tam tikrus resursus – taip kaip mes vertiname, pavyzdžiui, gyvulius.

 

9. Tyrinėtojai

 

Kiekviena gyvybės forma, kuri pasiekia Žemę, pagal apibrėžimą gali būti laikoma tyrinėtojais. Jei pažiūrėsime į savo kultūrą, pamatysime, kad neištirtos teritorijos domina dėl savo resursų. Mes taip pat domimės, kokios neištirtos teritorijos gali turėti tai, kas padėtų mums toliau siekti savo tikslų. Tik pažiūrėkite į Kristupą Kolumbą ir Amerikas, Marko‘ą Polo‘ą ir Rytų Indijas, Vikingus ir Europą.

 

abduction

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pasak Stepheno Hawkingo, tikėtina, kad ateiviai gali ieškoti kitų planetų kolonizavimo tikslais arba dėl resursų. Jie gali nesiekti mūsų planetos sunaikinimo, tačiau jų tikslas tikriausiai bus išnaudoti rastus resursus tam, kad padidintų savo galią.

 

8. Imunitetas bakterijoms ir virusams

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Mokslinėje fantastikoje vyrauja populiarus įsitikinimas, kad ateiviai niekada anksčiau nesusidūrę su Žemėje aptinkamomis bakterijomis, palūš nuo paprasčiausių ligų. Tik pažiūrėkite į piligrimus ir konkistadorus bei kokią žalą bendruomenėms yra padarę vėjaraupiai.

 

Bet tiek actekai, tiek konkistadorai buvo žmonės. Sethas Shostakas, vyresnysis SETI inžinierius, teigia, kad Žemės bakterijos yra biochemiškai su mumis susijusios. Tai reiškia, jog tam, kad išgyventų, bakterijos yra prisitaikiusios prie mūsų unikalios DNR. Todėl virusai ir bakterinės infekcijos rūšims iš kitų planetų galėtų būti pavojingos tik išimtiniais atvejais.

 

7. Jie nevalgys žmonių

 

O jeigu jie norės mumis maitintis? Tai baisi mintis, bet mažai tikėtina. Rasė, kuri yra pakankamai pažengusi, kad galėtų vykdyti keliones kosmose, jau bus nugalėję poreikį maitintis gyvais padarais. Kelionė į Žemę iš potencialiai gyvybę palaikančios planetos turėtų būti labai ilga, tad bet kuri keliaujanti rūšis turėtų būti užsitikrinusi atitinkamus maisto gamybos kosmose metodus.

 

zmoniuvalgymas

 

Be to, iš kito visatos sektoriaus atvykusio padaro virškinamoji sistema greičiausiai bus nesuderinama su mūsų planetoje randamais proteinais. Būtų sudėtinga suvokti, kad minimalūs mitybos resursai, randami Žemėje, galėtų pateisinti visą energiją, sunaudojamą jiems pasiekti.

 

6. Nešališki žudikai

 

Tikriausiai daugeliui iš mūsų yra tekę atsikraustyti į naują gyvenamąją vietą ir rasti koloniją vabzdžių. Kiek žmonių tokiu atveju ėmėsi rimtos naikinimo programos pradedant rankomis, batais ir baigiant įvairiausiomis cheminėmis priemonėmis? Ateiviai, kaip labiau pažengusi rasė, šiuo atveju greičiausiai pasinaudotų turimomis technologijomis.

 

Planetą, kuriai jie numatė vaidmenį savo planuose, jie tikriausiai „išvalytų“ nuo visų gyvybės formų dar prieš nusileisdami. Pamirškite mėlyną dangų uždengiančias skraidančias lėkštes su lazeriais, nukreiptais į Vašingtoną. Tikėkitės greitos ir efektyvios pabaigos, kurią, galbūt, nulemtų biologinis ginklas.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Paradigm Shift

Aurimai, tu ne ateivis, o nūbas supistas, žertva kurva nachui blet žopa bolit, ja job tvaja mat!..
P.S. Straipsnis labai idomus.

Jonas

Tai tikra tiesa!jei žmonija nustos kariaut,vienas kitam bus geri, tai musų planetoj sumazėtu ir negandų!Tiems kas netiki-knygos givenimo variklis yra -o ne beisbolkės!

Aurimai

Tu durnelis

Aurimas

Aš ateivis.

Aa

Geras straipsnis.Kas kas/

Taip pat skaitykite