Titane žmonės galėtų skraidyti kaip paukščiai

titanasTai, kas niekaip neįmanoma Žemėje, puikiai pavyktų kituose pasauliuose, ir ne tik labai tolimuose, bet ir pačioje Saulės sistemoje. Pasak mokslininkų, Saturno palydovo Titano atmosfera tokia tanki, o trauka tokia maža, kad žmogus joje galėtų skraidyti paprasčiausiai mosuodamas prie rankų pritvirtintais sparnais.

 

Tačiau tai, ką leidžia fizikos dėsniai, gerokai komplikuoja kitos vietinės Titano sąlygos. Norint paskraidyti Titane kaip paukščiui, reikėtų apsivilkti kosminį skafandrą, nes jo atmosfera netinkama žmonėms.

 

Stratosferos aukštyje beveik visą Titano orą sudaro grynas azotas (98,4 proc.). Tai vienintelis Saulės sistemos dangaus kūnas, kurio atmosferoje yra tiek daug azoto (išskyrus Žemę), sakoma pranešime. Likusius 1,6 proc. Titano atmosferos cheminės sudėties užima metanas (1,4 proc.) ir vandenilis (0,1 – 0,2 proc.).

 

Kadangi metanas Titano atmosferoje kondensuojasi dideliame aukštyje, jo koncentracija didėja leidžiantis už troposferos ribų maždaug 32 kilometrų aukštyje. Likus maždaug 8 kilometrams iki Titano paviršiaus jo koncentracija pasiekia 4,9 proc.

 

Taip pat Titano atmosferoje mokslininkai aptiko kitų angliavandenilių, tarp jų etano, diacetileno, metilacetileno, acetileno ir propano, pėdsakus. Čia esama ir kitų dujų: ciano acetileno, ciano vandenilio, anglies dvideginio, ciano, argono, helio ir kt.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Tevukas

Kietai

Taip pat skaitykite