Tiesa apie žmogų mėnulyje

apollo11Buvęs astronautas, vienas iš trijų pirmųjų išsilaipinusių Mėnulyje, atskleidė tikruosius faktus apie amerikiečių kosminę misiją.

 

Naujas JAV dokumentinis filmas pasakoja, kad Amerika šaltojo karo metais taip stipriai norėjo parodyti savo pranašumą prieš Rusiją, kad misiją į Mėnulį surengė be būtinų mokslinių apskaičiavimų, nesiimdama užtikrinti viso misijos saugumo.

 

Filmas „Apollo 11: The Untold Story“ (Apollo 11: nepapasakota istorija), nufilmuotas pagal mokslą populiarinančio kanalo „Discovery“ užsakymą, iškelia į šviesą faktus, kurie galėjo lemti tragišką 1969 metų misijos baigtį.

 

Nepasitikėjimas misijos į Mėnulį baigtimi JAV buvo toks didelis, kad tuometis prezidentas Richardas Nixonas net iš anksto parengė pranešimą, kad astronautai Neilas Armstrongas, Edwinas Aldrinas ir Michaelis Collinsas tragiškai žuvo. Egzistavo ir slapta instrukcija, pagal kurią katastrofos atveju buvo nutraukiami visi kontaktai tarp Žemės ir erdvėlaivio.

 

Krizės akimirkos

 

Filme pasakojama, kad tuo metu, kai N.Armstrongas ir E.Aldrinas turėjo pakilti ir nuskristi nuo Mėnulio, netikėtai išlūžo jungiklis, paleidžiantis Mėnulio modulio variklį. Tada E.Aldrinas paėmė paprasčiausią rašiklį, įkišo jį į angą, kur turėjo būti jungiklis, ir įjungė variklį.

 

Remiantis tikrais istoriniais faktais filme taip pat iliustruojama krizė, įvykusi Mėnulio moduliui leidžiantis ant Žemės. Leidimosi metu visiškai sugedo kompiuteris, todėl Mėnulio modulis nukrypo nuo kurso. Kai N.Armstrongas vis dėlto sugebėjo nutupdyti modulį, kuro buvo likę vos 15 skrydžio sekundžių.

 

Stebėjo NSO

 

76 metų E.Aldrinas interviu filmo kūrėjams pasakojo, kad misijos metu astronautai stebėjo neatpažintą skraidantį objektą (NSO). „Ten buvo kažkas… Ir tas kažkas buvo taip arti, kad mes lengvai galėjome jį stebėti“, – pasakojo buvęs astronautas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Žinoma, mes nesiruošėme šaukti: „Ei, Hiustone, ten kažkas juda kartu su mumis ir mes neturime supratimo, kas tai!“ Mes to nedarėme, nes suvokėme, kad tokio pranešimo būtų klausęsi patys įvairiausi žmonės ir mums būtų liepta tuoj pat grįžti dėl ateivių, ar kas ten buvo…“ – teigė E.Aldrinas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 



 

Buvusio astronauto teigimu, valstybinė agentūra NASA, atsakinga už kosmoso tyrimo programas, įslaptino kontakto su NSO faktą. Neseniai tapo aišku, kad dingo 698 iš 700 juostų su kokybiškais „Apollo-11“ nusileidimo Mėnulyje vaizdo įrašais. Visos juostos, išskyrus dvi, paslaptingai dingo iš Nacionalinio Jungtinių Valstijų archyvo.

 

Paslėpė galus

 

Misija buvo įrašinėjama į specialią vieno colio magnetinę juostą. Vienintelis aparatas, kuriuo galima peržiūrėti tokio tipo juostas, yra vienoje iš Godardo miesto kosminių skrydžių centro laboratorijų. Spalio mėnesį JAV valdžia ruošiasi uždaryti ir likviduoti šią laboratoriją.

 

“Apollo-11“ astronautai ne kartą kreipėsi į NASA su prašymu surasti juostas ir perrašyti jas į skaitmeninį variantą, kad istorikai ir mokslininkai galėtų šias juostas studijuoti. Tačiau tai iki šiol nebuvo padaryta.

 

E.Aldrino atvirumas tik dar kartą įrodo, kad NASA beveik 40 metų slėpė tikrąją tiesą apie amerikiečių skrydį ir išsilaipinimą Mėnulyje.

 

Autorius: Domantas Razauskas, „Dienraštis L.T.“

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Gintaras

Nebuvo jokio skrydzio i menuli

Pilietis

Cia slepti termina reiketu keisti i nepripazysta, nes slepti nera ka, viskas senai paviesinta, bet pripazinimo nera. Faktas, kad dinge tiek juostu yra apgailetinas, o NASA oficialus pasiteisinimas yra toks, kad jie neturejo pinigu ir ant virsaus irasinejo kitas misijas.

akadas

juk jis pats skrido i menuli ir mate tai,anatolijus skaitai bet nelabai supranti ka raso :)

anatolijus arba prosta tolik

Nelabai gerai slepia jei tu zinai :D

CoooD

NASA ne tik faktus susujusius su Menuliu slepia. Ji slepia visus faktus susijusius su NSO. Slepiami ir tie faktai, kad Marse rasta gyvybe.

Taip pat skaitykite