Po Žemės kopiją turi kas penkta Saulės dvynė

Maždaug kas penkta savo fizinėmis charakteristikomis į Saulę panaši žvaigždė gali turėti planetą, kuri savo dydžiu ir mase galėtų būti Žemės kopija. O artimiausia egzoplaneta, kurioje gali egzistuoti gyvybė, turėtų būti vos už 15 šviesmečių.

 

gyvybes-zona

Po Žemės kopiją gyvybės zonoje (žalia spalva) gali turėti kas penkta Saulės dvynė

 

Tokias prielaidas žurnale „Proceedings of the National Academy of Sciences“ skelbia Kalifornijos universiteto Berklyje astronomai. Džefris Marsis su kolegomis išanalizavo bendrą žvaigždžių, kurias nuo 2009 m. stebėjo dabar jau nebeveikiantis egzoplanetų paieškoms skirtas kosminis teleskopas „Kepler“, duomenų masyvą. Tyrinėdami žvaigždžių savybes specialia kompiuterine programa TERRA, mokslininkai mėgino numatyti, kiek Saulės sistemos kaimynystėje būtų galima rasti Žemės kopijų.

 

Tyrėjai pažymi, kad į kompiuterinės programos sudaryto algoritmo katalogą pateko daugiau kaip 42 tūkst. žvaigždžių ir 603 planetos, iš kurių 10 savo dydžiu prilygsta Žemei ir yra gyvybės zonos ribose. Palyginę jas su kitomis planetomis, kurias „surado“ programa TERRA, mokslininkai priėjo išvadą, kad Saulės tipo planetinėse sistemose Žemės dvynių turėtų pasitaikyti labai dažnai.

 

Mokslininkų skaičiavimu, po Žemės kopiją turėtų turėti kas penkta žvaigždė (22 proc.), kurios masė ir spektrinės savybės sutampa su Saulės savybėmis. Palyginimui, planetos-milžinės (tokios kaip Jupiteris) tokių žvaigždžių sistemose aptinkamos gerokai rečiau – tokių planetų gali turėti tik 1,6 proc. visų Saulės tipo žvaigždžių. O artimiausia į Žemę panaši planeta, kurioje gali egzistuoti gyvybė, turėtų būti ne toliau kaip už 15 šviesmečių.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ttt

Turbūt ne vienas yra susimatęs ar mes vieni šiame visatoje. Nereikia čia net didžiausio mokslo kad įrodytume kad mes iš tiesu nevieni ir tokia kaip musu civilizacija yra ir kituose nežinomuose planetuose. Pvz:Paimkime didelį kamuolį į ji prileiskime daug gyvybes o po to pradurkime ir ta pačia gyvybe ji išsiskaido į begales pusiu kurie nusistoja ant įvairiu obijektu ir iš tos dideles gyvybes pasidaro po trupinėlį tos gyvybes kuri praeitį buvo didele.Taigi mes ir galbūt esame visatoje vieni bet gyvename skirtinguose planetuose ir musu intelektas skirtingas ir mes nei velnio nežinome apie vienas kita štai kur jūsų visi nso/ufo ir… Skaityti daugiau »

robertas

nu kodel? kontaktuotoju ne vienas yra zemeje, palaikanciu su jais rysius. man viens is rimciausiu, tikrai matosi kad nepjauna grybo, tai yra jutube. korsunov, (rusu kalba). tokiu kontaktu ateityje tik dar dauges. zmogus po biski sąmoningeja, daugeja taip pat zmoniu besidominanciu ezoterika, zmonem juk reikia atsakymu kai kuriu, ko mokslas ir religija nepateikia

robertas

yra civilizaciju visokiausiu kitose planetose, toli pazengusiu, panasiu ir i mus, ir dar kariaujanciu primytivias ginklais, ziauriai atsilikusiu

No Stress

Jeigu toje Zemes kopijoje gyvena tokie primatai kaip mes, geriau finansavima nukreipti skurstantiems ar mirstantiems nuo troskulio. Ka jau kalbet, kad apie 60 procentu zmoniu isitikine, kad mes vos ne visatos centras ir esame kazkokie ipatingi…

PusiauŽmogus

Tai, kad mes iš vis visatos užkampy kažkokiam.

Taip pat skaitykite