5 eksperimentai, kurie galėjo sunaikinti Žemę

Atsižvelgus į tai, kiek rizikingų eksperimentų iki šiol išgyveno mūsų planeta, belieka stebėtis, kaip ji iki šiol yra nesunaikinta. Portalas mixstuff.ru pateikia penkis eksperimentus, kurie tikrai galėjo sunaikinti Žemę.

 

Kolos gręžinys

 

Kolos gręžinys Rusijos Murmansko srityje yra giliausias pasaulio gręžinys. Sovietų mokslininkai inicijavo gręžimą 1970 metais, o jau 1989 metais pasiekė 12 262 metrų gylį.

 

Buvo siekiama visiškai pragręžti Žemės plutą ir pasiekti mantiją, nors mokslininkai net nenutuokė, kuo tai galėtų grėsti.Nors jokių katastrofiškų kataklizmų dėl gręžimo neįvyko, vis dėlto belieka džiaugtis, kad projektas buvo nutrauktas – buvo pasiektas taškas, kuriame temperatūra siekė 177 laipsnius karščio, todėl medžiagų lydimasis nebeleido gręžti toliau.

 



 

Beje, su Kolos gręžiniu susijusi ir kraupi legenda, dėl kurios gręžinys buvo pramintas „Gręžiniu į pragarą“. Esą artėjant prie 13 kilometrų gylio, mokslininkų prietaisai užfiksavo keistus iš gelmės sklindančius garsus.Į gręžinį nuleidus specialius mikrofonus, esą buvo įrašyti klykiančių žmonių balsai, o po kurio laiko buvo užfiksuotas „nežinomos kilmės sprogimas“.

 

„Trinity“ bandymas

 

„Trinity“ bandymas buvo amerikiečių „Manheteno projekto“, kuriuo buvo siekiama sukurti branduolinę bombą, dalis. Bandymas įvyko 1945 metų liepos 16 dieną, ir tai buvo pirmasis žmonijos istorijoje branduolinio užtaiso sprogimas.Pirminis ginklo kūrimo projektas buvo pristabdomas dėl mokslininko Edwardo Tellerio abejonių.

 



 

Jis manė, kad tokio galingumo bombos detonavimas gali privesti prie beprecedentės cheminės reakcijos kuri teoriškai galėjo privesti prie nekontroliuojamo Žemės atmosferos užsiliepsnojimo.Tačiau tolimesni apskaičiavimai parodė, kad tokio scenarijaus tikimybė yra ganėtinai maža, todėl darbai tęsėsi. „Trinity“ sprogimo galingumas įvertintas 21 kilotona trotilo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Didysis hadronų greitintuvas

 

Kai 2008 metų rugsėjo 10 dieną mokslininkai oficialiai paskelbė apie Didžiojo hadronų greitintuvo sukūrimą, atsirado nemažai žmonių, kurie pareiškė, kad jis prives prie viso pasaulio sunaikinimo.Dalelių greitintuvo projektas už 6 milijardus dolerių buvo sukurtam tam, kad pagreitintų priešpriešinių protonų pluoštų srautus 27 kilometrų ilgio kilpoje, kad jie susidurtų, ir kad tokiu būdu susidarytų mikroskopinės juodosios skylės, kurios, kaip manoma, susikūrė ir iš karto po Didžiojo sprogimo.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

hadronu

 

Atsirado manančiųjų, kad eksperimento metu susikūrusios juodosios skylės nekontroliuojamai augs, kol galiausiai pasiglemš visą Žemę. Tačiau mokslininkai tai paneigė. Jau yra paskaičiuota, kad kiekvieną juodoji skylė turi savo augimo ribas, kurias pasiekusi ji išnyksta.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Adelė-cloudia shifer.

Kodėl žmonės daro tai,kas gali pridaryti žalos,ne tik jiems ? Kodėl jie nedaro to ,kas yra nepavojinga ir naudinga?? :(

BTV.LT

Pašiurpau sužinojęs ,kad gręžiant žemę girdėjosi tokie šauksmai.Kraupu.

Taip pat skaitykite