Žmonės, dešimtmečiams pasislėpę nuo civilizacijos

Vietnamiečiai tėvas ir sūnus, kurie bėgo nuo karo ir buvo rasti tik po 40 metų

 

Vietnamo karo metu žmogus vardu Ho Van Thanhas gyveno kaime pavadinimu Tra Kemas kartu su savo žmona ir trimis vaikais. Kilus konfliktui tarp Jungtinių Valstijų ir Vietnamo karių, vyras pradėjo bijoti dėl savo šeimos saugumo. Vieną dieną jis savo akimis turėjo stebėti, kaip jo žmona ir du vaikai žuvo, sprogus minai.

 

vietnamiciai

 

Supanikavęs 42 metų amžiaus vyras griebė savo vienintelį gyvą likusį sūnų, dviejų metukų Ho Van Langą, ir pabėgo į džiungles slėptis. Taip ir nežinodami, ar karas baigėsi, jiedu slapstėsi net 40 metų.2013 metų rugpjūtį darbininkai iš netoliese buvusio kaimo pastebėjo vyrus, apsirengusius iš medžio žievės padarytas rūbais, ir pranešė vietinei valdžiai.

 

Po penkių valandų paieškų pareigūnai rado dabar jau 82 metų amžiaus tėvą ir 41-erių jo sūnų. Vyresnysis vis dar iš dalies prisiminė vietinį dialektą, todėl sugebėjo papasakoti, kas nutiko jo šeimai prieš 40 metų. Jis taip pat papasakojo, kad ji su sūnumi išgyveno augindami kukurūzus, ieškodami vaisių ir daržovių. Jie pasistatė namelį medyje, kurį matote nuotraukoje.Abu vyrai ilgai dirbo su gydytojais, kad vėl galėtų įsilieti į visuomenę.

 

Vyras 27 metus slapstėsi Meino valstijos miškuose

 

Beveik trisdešimt metų centrinio Meino gyventojai pasakojo istorijas apie miškuose gyvenantį atsiskyrėlį, kuris kartas nuo karto apiplėšdavo aplinkinius namus ir stovyklas, ieškodamas maisto. Ši istorija tapo savotiška legenda, pasaka.Tačiau pasaka virto realybė 2013 metų balandį, kai vietinis policijos pareigūnas sučiupo atsiskyrėlį viduryje vagystės.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

47 metų Christopheris Knightas buvo pagautas, kai bandė pavogti maisto iš prie upės buvusios stovyklos. Jis papasakojo, kaip miškuose praleido pastaruosius 27 metus. Ch. Knightas atsiprašė už vagystes. Valdžia paskaičiavo, kad jų per tuos metus galėjo būti beveik tūkstantis. Rugpjūtį jam pateikti kaltinimai dėl septynių įsilaužimų į namus ir 6 vagysčių.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Teisme Ch. Knightas pasakojo, kad į miškus iškeliavo, kai jam buvo 19 metų, o per visus šiuos 27 metus tik kartą kalbėjosi su netyčia miške sutiktu žmogumi. Vyras taip pat pareiškė, kad sugebėjo likti žmogumi tik skaitydamas knygas, kurias pavogdavo. Kol kas neaišku, kaip su Ch. Knightu pasielgs teismas.

 

Rusų šeima Sibiro miške praleido 40 metų

 

1978 metais rusų geologai, ieškodami neatrastų naudingų iškasenų šaltinių, iškeliavo į atokiausius Sibiro kampelius, tačiau vietoje mineralinių resursų rado šešių žmonių šeimą, kuri be jokio kontakto su išoriniu pasauliu gyveno net 40 metų.Karpas Lykovas ir jo šeima buvo sentikiai, fundamentalistinės rusų ortodoksų sektos, kurią persekiojo Sovietų Sajungoje, nariai.

 

Bolševikų revoliucijos metu daugybė sentikių bėgo į Sibirą, kad išvengtų susidorojimo, ir Lykovai buvo tarp jų. 1936 metais K. Lykovas stebėjo, kaip buvo nušautas jo brolis, todėl jis kartu su žmona ir dviem mažais vaikai pabėgo į mišką.

 

lykov

 

Pasiėmę labai mažai daiktų ir kažkiek sėklų, jie keliavo vis toliau ir toliau nuo civilizacijos, kol beveik pasiekė Mongolijos sieną. Vėliau porai gimė dar du vaikai. Jie neretai būdavo alkani. Situacija pagerėjo, kai paaugo vaikai, kurie galėjo padėti medžioti. Tačiau net ir tai nepadėjo išgelbėti jų motino nuo mirties dėl bado 1961 metais.Šeima nieko nežinojo nei apie II pasaulinį karą, nei apie išsilaipinimą Mėnulyje. Per ilgus metus vaikams išsivystė labai keistas dialektas, kuris buvo labai menkai panašus į rusų kalbą.

 

Po to, kai geologai juos rado, ir pamažu pradėjo bendrauti, šeima pradėjo jais pasitikėti, nors ir dėl gilių religinių įsitikinimų atsisakė išeiti iš savo namų. Galiausiai jie sutiko priimti smulkias dovanas, pavyzdžiui, maistą, kurio jiems taip truko ilgus metus.Praėjus vos porai metų po pirmo kontakto su žmonėmis, trys iš keturių Lykovų vaikų staiga mirė dėl inkstų problemų. Pats Karpas mirė 1988 metais, o Agafija Lykova, paskutinė likusi gyva šeimos narėm ir toliau viena gyvena toje pačioje vietoje. Jai yra beveik 70 metų.

 

Japonų karys, kuris atsisakė patikėti, kad karas baigėsi

 

1944 metais Japonijos kariuomenė išsiuntė leitenantą Hiroo Onoda ir kelis kitus karius į Filipinių Lubango salą, kur jie, vykstant II pasauliniam karui, turėjo imtis partizaninės kovos. Nors netrukus karas baigėsi, H. Onoda to nesužinojo ir toliau vykdė įsakymą. Tai ji darė kitus 30 metų.

 

japansold

 

Visus šiuos metus H. Onoda praleido džiunglėse, maitindamasis tik kokosais ir bananais. 1945 metų spalį Japonijos valdžia pabandė pranešti atokiose džiunglių vietose likusiems kariams, kad karas baigėsi, tačiau H. Onoda ir kiti su juo buvę kariai manė, kad jiems numesti laikraščiai ir lankstinukai yra viso labo sąjungininkų propaganda.

 

Jie nusprendė nepasiduoti, kol negaus tiesioginio savo vado nurodymo. Paieškos komanda vyrų nerado.Bėgant metams, visi vyrai mirė, vienas pabėgo iš stovyklos ir pasidavė. H. Onoda čia vienas gyveno dar 20 metų, tapdamas tikru japonų ir filipiniečių nacionalistų herojumi. 1974 metais keliauninkas atsitiktinai aptiko H. Onoda ir pabandė jį įtikinti, kad karas baigėsi, tačiau H. Onoda atsisakė tuo patikėti.

 

Vėliau buvo suorganizuotas H. Onoda ir jo II pasaulinio karo laikų vado susitikimas. Jis jam dar kartą pasakė, kad karas baigtas, ir davė įsakymą nustoti kovoti. Kai H. Onoda suvokė, kad tai yra tiesa, jis buvo šokiruotas.

 

Paskutinis savo genties atstovas, gyvenantis Brazilijos džiunglėse

 

Beveik prieš 20 metų brazilų pareigūnai džiunglėse aptiko indėną, tikriausiai paskutinį savo genties narį, kuris gyveno visiškai vienas. Pareigūnai nežinojo, ką su juo daryti. Visi jų bandymai užmegzti taikų kontaktą žlugo, nes vyras visus prie jo bandžiusius priartėti žmones apšaudydavo iš lanko.Galiausiai valdžia priėmė sprendimą išskirti vyrui ribotą teritoriją, į kurią buvo uždrausta eiti. Vyras ir toliau joje gyvena vienas.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ttt

Kai namas mažas. :O O šiaip apie žmogų tai mldc ne kiek vienam taip lemta nugyventi. :)

Ezekiel

Atrodytų tai ką daro šitie žmonės yra beprotiška, tačiau jei norima atrasti tiesa reikia išbandyti viską. Mano nuomone gyvenimo būdas kaip supertrampo yra kartu pigiausias ir labiausiai praturtinantis gyvenimą.

Homo sapiens sapiens

Aleksandras Supertrampas !!! Šaunus vaikinas, man jo mąstymas bei idealogija prie širdies :)

Taip pat skaitykite