Neįmintos sutapimų mįslės

sutapimaineitiketiniKiekvieno žmogaus gyvenime vyksta daug keistų įvykių, kurių mokslas negali paaiškinti, todėl juos vadina atsitiktiniais sutapimais.

 

Pavyzdžiui, pagalvojote apie seną draugą, o jis po minutės ėmė ir paskambino. Arba sukote galvą, kur gauti pinigų, ir kas nors atidavė seną skolą ar sulaukėte pašto perlaidos… Taip nutinka pačiu paprasčiausiu, buitiniu, lygiu. Yra ir daugybė kitokių sukrečiančių sutapimų, verčiančių susimąstyti ir net patikėti aukštesniųjų jėgų įsikišimu. Kodėl visa tai vyksta, nepaisant visų gamtos ir mokslo dėsnių?

 

Nepažįstamasis dvynys

 

“New York Herald” 1911 metų lapkričio 26 dieną išspausdino pranešimą, kad Londone, Grinberi Hile, pakarti trys asmenys, kaltinami nužudę serą Edmundą Berry. Tų žmonių vardai – Grinas, Berry ir Hillas!

 

Dvynukai Jamesas Lewsas ir Jamesas Springeris gimė Ohajuje, abu augo skirtingose šeimose ir 39 metus vienas apie kitą nieko nežinojo. Jiems susitikus 1979 metais paaiškėjo, kad abu buvo vedę moteris tuo pačiu vardu Linda, abu išsiskyrė, abu savo sūnums davė Jameso Alano vardą. Nepažinodami vienas kito abu nuolatos ilsėdavosi tame pačiame Floridos kurorte. Abu tapo policininkais, abiejų pomėgiai buvo vienodi.

 

Detroite mažylis iškrito iš 14 aukšto ir liko gyvas, nes nukrito ant praeivio Josepho Figlocko galvos. Po metų tą pačią dieną kitas mažylis iškrito pro langą ir “nutūpė” ant pro šalį einančio žmogaus, vardu… Josephas Figlockas.

 

Atsitiktinumas – tai neatpažintas dėsningumas

 

Keturmetis Rogeris Losieras vos nepaskendo netoli Salemo miesto JAV, bet jį išgelbėjo netoliese buvusi moteris, vardu Alice Blaze. 1974 metais, kai berniukui buvo 12 metų, tame pačiame sąsiauryje jis išgelbėjo skęstantį vyrą, kuris pasirodė esąs A.Blaze vyras.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kai kurie matematikai tvirtina, kad atsitiktinumai ir sutapimai – tai mums nesuvokiamo dėsningumo apraiškos. Ir filosofai seniai kartoja, kad atsitiktinumas – tai neatpažintas dėsningumas. Bet koks?!

 

1664 metų gruodžio 5 dieną prie Velso pakrantės nuskendo laivas. 1785-ųjų gruodžio 5 dieną ten pat bangos prarijo dar vieną laivą. Tą pačią dieną 1866 metais į dugną nugrimzdo trečiasis. Po kiekvienos katastrofos išgyveno tik vienas žmogus, ir kaskart jo pavardė skambėjo vienodai: Hughas Williamsas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dar keistesni sutapimai sieja prezidentų Kennedy ir Lincolno likimus. Pirmasis ir paprasčiausias – abiejų pavardės susideda iš 7 raidžių (anglų k). Lincolnas buvo nužudytas teatre, bet pasislėpė sandėlyje. Kenedy buvo nušautas iš sandėlio, o žudikas pasislėpė teatre. Lincolnas turėjo sekretorių, pavarde Kennedy, o prezidentas Kennedy – sekretorių, pavarde Lincolnas. Po abiejų prezidentų žūties jų postus užėmė žmonės Johnsono pavarde.

 

Įdomu tai, kas nenuspėjama

 

Ir dar. 1930 metų liepą patruliuojantis policininkas Allanas Folby iš Teksaso pateko į automobilio avariją ir persirėžė kojos arteriją. Jei ne praeivis, vardu Alfredas Smithas, jis būtų nukraujavęs. Pasveikęs policininkas grįžo į darbą. Prabėgo penkeri metai. Kartą Folby buvo iškviestas į avarijos vietą ir ant asfalto rado žmogų su pažeista kojos arterija. Tai buvo Alfredas Smithas – tas pats, kuris kadaise išgelbėjo Folby.

 

Daugelis, perskaitę apie šiuos sutapimus, tik gūžtelės pečiais. Bet visada atsiras tokių, kurie bandys atskleisti šių fantastinių istorijų esmę. Kai kuriuos šių atvejų šiuolaikinis mokslas gali nesunkiai paaiškinti, remdamasis statistikos ir matematikos, gamtos ir visuomenės dėsniais. Tačiau sutapimų teorijai įdomūs anaiptol ne tie įvykiai, kurie nuspėjami. Priešingai.

 

Apie dokumentais patvirtintą sutapimą pasakoja rašytojas Arthuras Koestleris. 1939-aisiais vienu iš Amerikos laivų plaukė inžinierius. Beveik priartėjus prie tos vietos, kur nuskendo “Titanikas”, kažkas jam pakuždėjo: privalai sustabdyti laivą. Vyrui pavyko įtikinti kapitoną tą padaryti. Ir staiga iš tamsos išniro milžiniškas ledkalnis. Laivas buvo apgadintas, bet nenuskendo. Jo vardas buvo “Titanianas”.

 

Dar vienas sutapimas. Amerikietis rašytojas Morganas Robertsonas (1861-1915) 1898 metais parašė romaną apie milžinišką laivą, kuris Atlanto vandenyne susidūrė su ledkalniu jau per pirmąjį reisą. Laivas vadinosi “Titanas”.

 

1976 metais anglas ginekologas iš Londono trečią kartą per savo praktiką priėmė trynukus. Daktaro pavardė – Tripletas (angliškai “trynukai”!)

 

Arthuras Flegenheimeris, savo aukoms pažįstamas kaip gangsteris ir kontrabandininkas Danas Šulcas, įsakė nužudyti Vinsentą Pasiutusį Šunį, 23 metų vaikiną, 1932 metų spalio 23 dieną Niujorko 23-iojoje gatvėje. Pats Šulcas ne savo mirtimi mirė 1935 metų spalio 23 dieną. Jį nužudęs žmogus kalėjime praleido 23 metus.

 

Inf. šaltinis: respublika.lt

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Lel

Jop, man pastoviai su tais žodžiais naujais būna…

as

As ir turejau gyvenime sutapima, kai sapnavau ateivius, o ryte isejus i lauka, ant gatves radau pakabuka su ateiviu, kai net nebuvau macius apskritai net ju pirkti tokiu… :)

nsmn

jau klinta karta ideda ta pati straipsni, tik pakeite pavadinima ir nuorauka. didels anomalijos minusas.

XD

bet vistiek su tai dvyniais geriausias, turbut kartais auksciausios jegos padaro copy paste :D

nijole

Buna tokiu sutapimu,kad isgjrsti negirdeta zodi i diena 2 kartus.Kazkur kazkokioj tai knygoj skaiciau,kad visa tai buvo pavadinta dievo pirstu,visi tie sutapimai.

Taip pat skaitykite