Gyvenimas iki 100 metų, ateiviai ir pokalbiai su žuvimis

future-worldPrieš penkiasdešimt metų mokslininkai pranašavo, kad menkai žinomos genetikos studijos taps produktyviausia mokslinių tyrimų sritimi. Tačiau jie abejojo, jog artimiausioms žmonių kartoms pavyks išsilaipinti Mėnulyje.
Šiandien jie prognozuoja, koks bus pasaulis po 50 metų, kai visi nuo rankų ir kojų paralyžiaus išgydyti žmonės galės bėgti maratonus, o būsimasis daktaras Aiskauda kalbėsis su gyvūnais.

 

Kompiuteriai veiks intuicijos pagrindu. Tarp mūsų bus aptikta ateivių, o kiekvienas savo kūnu nepatenkintas žmogus galės nueiti pas gydytoją ir pakeisti detales.

 

Šias prognozes rengė daugiau nei 40 garsiausių mokslininkų, kurie žurnalui “New Scientist” padėjo švęsti pusės amžiaus jubiliejų. Laikas parodys, ar jie buvo įžvalgesni nei seras Haroldas Spenseris Džonsas iš Karališkosios astronomų bendrijos. 1957 metais, paleidus pirmąjį dirbtinį Žemės palydovą, jis sakė: “Manau, jog pasikeis daugelis kartų, kol žmogus galės išsilaipinti Mėnulyje. Net jeigu jis išsilaipins, maža vilties, kad jam pavyks grįžti”.

 

O štai profesorius Robertas Sinšaimeras pataikė į dešimtuką, kai 1957 metais išpranašavo milžinišką genetinių tyrimų, kurie “šiuo metu tėra gana abstrakti idėja”, potencialą.

 

Jeigu 2006 metų mokslininkų karta neklysta, tai po 50 metų atsiras įrenginių, kuriais bus galima atpažinti ir interpretuoti gyvūnų emocijas – nuo beždžionių iki žuvų.

 

Profesorius Danielis Polis iš Britanijos universiteto Kolumbijoje sakė: “Manau, kad svarbiausiu išradimu taps įrenginys gyvūnų mintims bei emocijoms atpažinti, iššifruoti ir perduoti tokia forma, kad jos galėtų transformuotis į analogiškas mintis ir emocijas žmogaus smegenyse”.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

“Pirmiausiai tai būtų skirta primatams, po to visiems žinduoliams, kitiems stuburiniams gyvūnams, taip pat ir žuvims. Suprantama, tada žmonės atsisakytų mėsos ir taptų vegetarais.”

 

Profesorius Frimenas Daisonas iš Prinstono (Nju Džersis) raidos tyrimų instituto mano, kad, aptikus gyvybę kitose planetose, bus žengtas didžiulis žingsnis. “Didžiausiu kitų 50 metų žingsniu į priekį taps nežemiškos gyvybės atradimas. Dabar pradedame kurti įrankius, kurie mūsų tyrimus pavers efektyviais, pavyzdžiui, optinio ir radijo bangų aptikimo bei informacijos apdorojimo prietaisus”.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Daktaras Krisas Makėjus iš NASA kosminės erdvės mokslų padalinio Kalifornijoje teigė, kad ateivių galima aptikti ir Žemėje. “Per kitus 50 metų mes aptiksime užšalusių nežemiškos gyvybės formų – jos bus mirusios, tačiau biochemiškai užkonservuotos. Galbūt jų rasime netgi Europos paviršiuje. Dar daugiau – ateivių galime aptikti ir čia, Žemėje”, – tvirtino jis.

 

Profesorius Polas Devisas iš Arizonos valstybinio universiteto taip pat sakė, kad ateiviai galėjo jau milijonus metų gyventi Žemėje. “Daugelis gyvųjų organizmų – tai mikrobai. O iš mikrobų iškart nenustatysi, ar tai “mūsiškė”, ar kitos planetos gyvybės forma. Kai jie čia pasirodys, juos bus galima greitai identifikuoti. Atradimas, jog ne visos gyvybės formos Žemėje yra vienodos kilmės, galiausiai įrodytų, kad Visatoje mes ne vieni.”

 

Medicinoje bus galima gaminti neribotus kiekius organų persodinimui. Iš žmonių ląstelių juos užaugins kiaulės, teigė profesorius Briusas Lanas iš Čikagos universiteto. Profesorė Elena Heber Katc iš Vistaro instituto Filadelfijoje spėjo, kad kūną bus galima atkurti geriant regeneracines tabletes.

 

Iš pradžių bus sukurta prarastų rankų ir kojų pirštų atauginimo metodika, o po pusės amžiaus technologijos taip toli pažengs, kad bus galima atkurti galūnes ir stuburą.

 

Profesorius Ričardas Mileris iš Mičigano universiteto teigė, kad pailgės gyvenimo trukmė. “Jau dabar nesunku 40 procentų pailginti laboratorinių žinduolių gyvenimo trukmę, – sakė jis. – Tokias pat apsaugos sistemas pritaikius žmonėms, 2056 metais sulauksime pirmosios šimtamečių kartos, kurie turės tiek pat jėgų ir energijos, kaip šiandieniniai šešiasdešimtmečiai.”

 

Vienas mokslininkas mano, kad mes atskleisime Visatos kilmės paslaptį. “Per kitus 50 metų didžiausias kosmologijos atradimas bus toks, kad pagaliau sužinosime viską apie Didįjį sprogimą”, – sakė daktaras Šonas Kerolas iš Kalifornijos technologijos instituto.

 

Ką pranašauja mokslas

 

Robotai-padėjėjai: nors dvejų metų vaikai gali identifikuoti ir klasifikuoti objektus, robotai pakankamai patikimai to nepajėgia padaryti. Be to, reikia rasti būdą patobulinti kompiuterius, kad į juos nereikėtų nuolat įvedinėti informacijos, jie galėtų savarankiškai reaguoti į aplinką.

 

Jie kažkur šalia: keletas mokslininkų pranašauja, kad bus atrasta nežemiška gyvybė. Vienas mokslininkas teigia, kad Marse bus įsteigta kolonija katastrofos Žemėje atveju – “ar mums pakaks tam proto?”

 

Einamasis remontas: anot mokslininkų prognozių, per kitus 50 metų gali atsirasti tablečių, kurios išgydytų rimtai pažeistą stuburą, sukeltų organų regeneraciją ir atkurtų amputuotas kūno dalis. Į organizmą pateks universali donorinė ląstelė, kuri judės pažeistos vietos link ir atkurs audinius be atmetimo reakcijos. Bus galima išauginti neribotą kiekį organų persodinimui.

 

Ir dar mes:

 

Aptiksime įrodymų, jos esama tamsiosios energijos – fenomeno, kurį šiuolaikinė fizika negali paaiškinti. Jis gali būti susijęs su Visatos kilme.

 

Kai suvoksime, kaip ilgaamžių – žmonių, banginių, šikšnosparnių – ląstelės atsispiria pažeidimams, galėsime užkirsti kelią senatvei. Tai padės išrasti vaistus nuo senatvės, kurie žmonių gyvenimo trukmę pailgins 40 procentų.

 

Su gyvūnais bendrausime jų mintis atpažindami ir perduodami tokia forma, kuri prilygsta žmogaus mintims ir emocijoms. Pirmiausiai “kalbėsimės” su primatais, o vėliau su visais stuburiniai gyvūnais.

 

Suvoksime Didžiojo sprogimo principą. Sukursime universalią teoriją, išgyvensime ištikus visuotinei katastrofai ir leisime vėl suklestėti natūraliajai evoliucijai. Rasime neišsemiamą ekologiškai švarios energijos formą.

 

Inf. šaltiniai: „The Times“, „Klaipėda“

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Pasaulio spalvos

Neranda vaistų nuo vėžio, o nori išmokti su gyvūnais bendrauti? Net juokinga!

Justas K.

Good news bro :) Gyvent ar mirt stai kur klausimas?.

Taip pat skaitykite