Atvirkštinė kalba – kai žmogaus lūpomis kalba šėtonas

Be kita ko, atvirkštinė kalba veikia kaip puikus melo detektorius. Ji gali įrodyti įtariamojo kaltę arba nekaltumą, gali išaiškinti dingusių įkalčių buvimo vietą ir nusikaltimo motyvus. Sertifikuotas atvirkštinės kalbos praktikantas Džekas Džonsonas iš Ešlando Oregono valstijoje su keliais įgaliotiniais naudoja atvirkštinės kalbos metodą savo tyrimuose. Kol kas rezultatai stebina. Vienoje byloje šiuo neįprastu metodu sužinota informacija netrukus buvo patvirtinta DNR tyrimais. Po tokių rezultatų atvirkštinės kalbos kursai buvo įtraukti į Oregono policijos apmokymų programą.

 

Siūlo sprendimus

 

Neįprastas metodas naudojamas ir terapijai, padedant žmonėms atsikratyti įvairių problemų. Kaip tik tuo pastaruoju metu ir užsiima D.D.Outsas. Jis pasakoja apie vieną bylą, kurioje klientė atėjo į seansą norėdama sužinoti, kas sukelia jos astmos priepuolius. Ji kalbėjo apie keistą pelėsių kvapą savo namuose. Klausant įrašą atvirkščiai, buvo rasta frazė “Under the floor, puss in my head” (angl. Po grindimis, katė mano galvoje). Frazės reikšmė nebuvo aiški, kol pacientės vyras, vedamas smalsumo, pažiūrėjo po grindų lentomis ir rado 45 cm storio pelėsį. Kai viskas buvo sutvarkyta, moters astma visiškai dingo. Naudojant tradicinę terapiją, priežastis galėjo būti niekada neatrasta, nes sąmoningai ji nebuvo žinoma.

 

Kitu atveju moteris kalbėjo apie depresiją, o atvirkštinė žinutė buvo “Need more sunlight” (angl. Reikia daugiau saulės šviesos). Po seanso moteris nukabino užuolaidas, nugenėjo priešais langą augusius medžius ir per kelias savaites jos gyvenimas nušvito naujomis spalvomis. Atvirkštinė kalba atskleidė pasąmonės informaciją, kuri pasiūlė problemos sprendimą.

 

Pasak tyrimų, pasąmonė slepia begalę informacijos. Ji žino viską apie mus, ko mums reikia, ko mes norime, taip pat randa mūsų problemų sprendimus, kurių įprastomis terapijomis tenka ieškoti mėnesius ar metus. Ir tai tik kelios iš tūkstančio bylų, kurias sprendžia mokslininkas. Per savo terapeuto ir hipnoterapeuto praktiką jis matė daugybę paslapčių, kurias atskleidžia atvirkštinė kalba.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Metaforų pertvarkymas

 

Pastaraisiais metais mokslininkas pažengė dar toliau sukurdamas technologiją, kuri efektyviai pakeičia žmogaus elgesį. Stebėtinai didelė pašnekovų dalis pasirodė šneką metaforų kalba, naudoja tokias frazes kaip “The wolf has fallen in the lake” (angl. Vilkas įkrito į ežerą) arba “My goddess has a spear in her heart” (angl. Mano deivė su ietim širdyje).

 

Iš pradžių šių frazių reikšmė buvo paslaptis, bet po metų tyrimų pradėta pastebėti metaforų tendencija. Pavyzdžiui, kiekvieną kartą, kai kas nors vartoja žodį “vilkas”, tiesioginėje kalboje paprastai kalbama apie motyvaciją ar troškimus žengti į priekį. Žodis “deivė” pasirodo, kai kalbama apie viltis ar ateitį, žodis “ežeras” reiškia emocijų sritį.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Per ilgą laiką iš daugelio žmonių buvo išgirstama vis daugiau universalių frazių. Mokslininkas pradėjo pildyti atvirkštinės kalbos metaforų žodyną, kuriame dabar yra daugiau nei 2 tūkstančiai frazių. Dar didesnis atradimas buvo tai, kad universalios metaforos atspindėjo ar net sukėlė tam tikrus žmogaus elgesio aspektus. Buvo iškelta dar viena teorija, kad kažkur giliai žmogaus psichikoje mintys konstruojamos paveikslėliais ar metaforomis. Pradėta mąstyti, ar įmanoma pakeisti metaforas, taigi kartu ir elgesį. Taip atsirado visiškai nauja terapijos technika, pavadinta metaforų pertvarkymu.

 

Pirmiausiai atliekamas atvirkštinės kalbos seansas ir išsiaiškinama, kokias metaforas pacientas naudoja. Tolimesniame seanse žmogaus paklausiama, ką būtų galima pakeisti, kad pasiektų norimų pokyčių. Kaip bebūtų keista, atvirkštinės kalbos įrašai tiksliai pasako, ką reikia daryti. Pavyzdžiui, žmogus, kurio vilkas įkrito į ežerą, gali atsakyti taip: “Give wolf a stick and pull him out” (angl. Duok vilkui lazdą ir ištrauk jį). Tada kliento paprašoma įsivaizduoti vilką ežere. Sekant įrašo instrukcijas, paprašoma jį iš ten ištraukti. Per kelias dienas po seanso klientai pajunta palengvėjimą ir geresnę nuotaiką. Po 2-3 savaičių prasideda tikri pokyčiai.

 

22 tyrinėjimų metai

 

Mokslininkas D.D.Outsas kol kas sustojo maždaug šioje vietoje. Jo karjera – išties stulbinantys 22 tyrinėjimų metai. Žmogus, atradęs visiškai nepažįstamą sritį, iškėlė naujas teorijas, sukūrė terapijos ir apmokymų programas, visiškai neturėdamas kuo remtis. Jis išleido keletą knygų, tarp jų “Beyond backward masking” (angl. Už atvirkštinio maskavimo), “Voices from the unconsciuos” (angl. Balsai iš pasąmonės) ir “It‘s only a metaphor” (angl. Tai tik metafora).

 

Jis skaitė paskaitas visame pasaulyje ir mokė šimtus studentų. Mokslininkas taip pat pristatė savo atradimus tūkstančiams radijo laidų, tarp jų ir savo laidoje “The David John Oates reverse speech show” (angl. Deivido Džono Outso atvirkštinės kalbos šou), kuri sėkmingai gyvavo trejus metus. Jis populiarino savo atradimus žymiausiose televizijos laidose ir garsiausiuose leidiniuose. Sakoma, kad už savo nuopelnus teisei ir psichologijai jis nusipelnė garbingosios Nobelio premijos. Atvirkštinės kalbos pavyzdžių galima paklausyti tinklalapyje www.reversespeech.com.

 

Parengė Ieva Vedeikaitė, “Klaipėda” – klaipeda.daily.lt

Rekomenduojami video:


2500
12 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Abugabuga

Fun to smoke marijuana? Tarkim… Nebandžiau, bet ačiū, Fredi, žinosiu :D

ritosa

Bet kaip galima pasiklausyti atvirksciai????pavyzdziui telefone yra diktofonis irasas.kaip jo pasiklausyti atvirksciai ???gal kas atsakys?

Jojo

Kompiuteryje yra irasymas tada galima daryti „reverse” , letinti, greitinti

LEDAILE

sedek uzu kedes :D

cool

pabandykit su audacity programa atsisukt atgal mėgstamas dainas. šeip tos žinutės egzistuoja. tik nepatartina klausyti rocko muzikos tokiu būdu gali blogai baigtis girdisi prakeikimai ir.t.t.

Simona

Perskaiciusi si straipsni susimasciau,kad galbut (pabreziu galbut) as kalbu atvirkstine kalba,nes kaip cia paaiskinus… zodziu… as labai bijau kutenimo (man kutena visas kuno vietas,net delnus) , o mano draugas (sugyventinis) labai tuo naudojasi ir as beveik visada kaip jis mane kutena pradedu sneketi kazkokius ”kosmosus”, t.y. zodzius kuriu nera, o veliau prasideda uzgauliojimai “pasnekek ta savo Ufonautu kalba”,-dar pakutensiu.
As taip ne specialiai kalbu,taip gaunasi savaime. Kaip manot cia atvirkstine kalba ar as nenormali kazkokia?

Lijundra

Normali. Ir aš šneku ufonautiškai. ;]

marius

galiu garantuot 100% kad video su Obama yra koreguotas (t.y. FAKE). Pagalvokit logiškai: Yes we can yra 3 skiemenys, o Thank you satan yra 4 skiemenys.
Jei sakom “yes we can”, tai reversed paskutinis žodis būtų “yes” ir tartūsi jis ne “satan”, o “seij”.
+ galit patys pabandyt įrašyt “yes we can” ir paklausykit. Tikrai girdisi padėka šetonui? :)

Thora

Nekoreguotas, per savo telefono programą bandžiau atvirkščiai paklausyt, net išsigandau iš tikrūjų.:)

cortesas

kai nenori girdėti,tai ir girdisi tas kas girdisi mariau,per daug jau yra viešų apraiškų,kad abejoti Šėtono kultu

siela

geriau nueik i tvarta ar imiska igarsinti , gojai .

K1LL3R 80Y

Reikės per pamoka ar mokykloi ka nors kalbanti irašyt ir pasiklausyt.

hghgjg

Nu ten kur su Obama ,tai man girdisi . ” NE ,Giupsai”
Giupsas yra šuns vardas… tai ką žiiinnauuu..

aa

Kaip zmoniu lupomis kalba sarlatanai aktoriai kunigai…

Anonymous

Bent vienas protingas komentaras :) ++

Taip pat skaitykite