Megėjai išgerti

Lėtinis alkoholizmas – dalykas labai rimtas.Kartais truputi išgerti būdinga ne tik žmonėms, bet ir vabzdžiams, pauksčiams, žvėrims, netgi žuvims. Kalbant apie mūsų mažuosius brolius, jų išgertą alkoholio kiekį palyginus su mase, galima teigti, kad jie irgi dažnai “Prisigeria iki žemės graibymo”.

 

„Kas šiandien? Viskis?“

 

„Vieną dieną, kai atbudusi gamta džiaugiasi pavasariu, virš Monterėjaus įlankos staiga pasirodo neįprasti tamsiai oranžinės spalvos debesys: tai nesuskaičiuojama daugybė drugelių skrenda į pušyną prie kelių pušų. Drugeliai tiesiog aplimpa kiekvieną jauną pušies ūglį ir siurbia tirštus sakus, kol apsvaigsta… Neužilgo visa žemė miške tampa nuklota kilimu iš apgirtusių drugelių.

 

Jie guli ant nugaros, mataruoja kojomis ir tarsi kažką džiaugsmingai vapalioja savo kalba!.. Si šventė trunka apie savaitę“, – taip atrodo drugelių „išgertuvės“, kurios kiekvienais metais vyksta viename JAV miestelyje ir kurias taip meistriškai aprašė Džonas Steinbekas savo romane „Palaimingas ketvirtadienis“.

 

Manote, kad tik lengvabūdžiai drugeliai taip elgiasi? Anaiptol! Surūgusios augalų sultys traukia skruzdėles, laivagraužius ir daugybę kitų vabzdžių. Šiais vabzdžiais mintantys paukščiai visiškai nespjauna į apgirtusius vabzdžius, su malonumu juos lesa. Po to ore galima stebėti gana keistas paukščių atliekamas aukštojo pilotažo figūras.

 

„Naminiai“ vabzdžiai, pavyzdžiui, musės, kurios paprastai zyzia ir suka ratus virš mūsų vaišių stalo, tikrai nepraleidžia progos nutūpti ant atidaryto vyno, viskio ar alaus butelio. Kai kurios musės būna taip „ištroškusios“, kad nesusilaiko ir stačia galva puola į gėrimą. Ne vienam iš mūsų yra tekę ištraukti negyvą musę iš butelio ar taurės. Jei nėra alkoholio, tinka ir surūgusi uogienė, kurią musės irgi noriai čiulpia. Girta musė kuriam laikui užmiršta skraidyti, ji eina pėsčiomis arba paprasčiausiai tupi vienoje vietoje ir laukia, kol prasiblaivys.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Nuo ŠIOL GERSIU tik konjaką!“

 

Paukščiai alkoholiui dar mažiau išrankūs. Ornitologai ne kartą įsitikino, kad varnėnai ir žvirbliai gali gerti gryną degtinę. Po to jie elgiasi taip pat, kaip ir išgėrę žmonės – jiems pinasi kojos, o jei varnėnai pradeda švilpauti, tai jų melodija kažkokia keista.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Viename interneto forumų buvo patalpintas pasakojimas apie papūgą, kuri mokėjo pati pasigaminti „velnio lašų“: „Mes pastebėjome, kad papūga ėmė keistai elgtis. Ji obuolius ir kriaušes kruopščiai sutrindavo snapu ir minkštimą sumesdavo į indelį su vandeniu. Po to laukdavo keletą dienų, kol prasidėdavo rūgimas. Kai raugas paruoštas – godžiai jį gerdavo. Po to prasidėdavo tikras „koncertas“ – papūga atsitūpdavo ant skersinio ir imdavo plyšauti visa gerkle, kad net gretimų namų gyventojai girdi. Tuo metu, kai papūga „pagėrusi“, prie jos geriau nesiartinti, nes puola visus, kas tik priartėja prie jos narvo. Neseniai pastebėjome, kad į raugą pradėjo dar mėtyti medžio žievės ir pjuvenų – tikriausiai, konjaką ruošia“.

 

Kubanėje (Rusijos pietuose esantis regionas) namų šeimininkės ne kartą buvo apgautos savų augintinių – vištų ir kalakutų. Iki soties prilesę pernokusių ir pradėjusių rūgti vyšnių, paukščiai atsitūpdavo kur nors pavėsyje ir „mirtinai“ užmigdavo. Miegas būdavo toks gilus, kad šeimininkė, aptikusi dar šiltą, tačiau į nieką nereaguojantį kūną, pamanydavo, kad paukštis ką tik nudvėsė, todėl jį nešdavosi į namą – gaminti šeimai pietus.

 

Paprastai pradėjus pešti plunksnas kalakutas ar višta „išsiblaivydavo“, imdavo reikšti savo nepasitenkinimą ir veržtis į laivę. Tai išgąsdindavo šeimininkes, tačiau ir šiek tiek pradžiugindavo – vis tik gyvas paukštis! Paprastai toks „prisilesęs“ paukštis į katilą nepatenka.
Vengrijoje valstiečiai išmoko panaudoti paukščių alkoholizmą savo tikslams.

 

Jie perekšlėms vištoms duoda lesti surūgusių uogų, o po to joms pameta prižiūrėti ančiukus. Blaivi višta griežtai neigiamai nusiteikusiu ančiukų atžvilgiu, tačiau apgirtusi višta elgiasi visiškai kitaip – ji ančiukus prižiūri ir auklėja tarsi savo vaikus.

 

NĖRA degtinės – NEBUS PIENO

 

Naminiai gyvūnai irgi nieko prieš „išlenkti taurelę“. Dar sovietų laikais viename kolūkyje Rusijoje karvės su pašaru gaudavo iš netoliese esančios vyno gamyklos gamybos atliekas. Viskas buvo gerai, kol kažkas paskaičiavo, kad 5-se kibiruose atliekų, kurias per dieną karvė suėsdavo, yra tiek pat spirito, kiek jo yra degtinės butelyje. Buvo nuspręsta „nebegirdyti“ karvių ir nutrauktas šėrimas vyno gamybos atliekomis. Primilžis smarkiai sumažėjo. Buvo bandyta duoti atliekas, kuriose nėra alkoholio, tačiau pieno nepadaugėjo. Štai ką reiškia įprotis!

 

O kaip į alkoholį reaguoja laukiniai gyvūnai? Pasirodo, visiškai teigiamai. Pavyzdžiui, 1964-is metais Nacionalinis Kriugerio parkas (PAR) kurį laiką buvo pavirtęs tikra karčiama. Viskas dėl to, kad tais metais Afrikoje gerai užderėjo marulos vaisiai, kuriuose yra daug cukraus. Šie sunokę vaisiai greitai ima rūgti.

 

Linksminosi visi – drambliai, beždžionės, papūgos… Didžiulės dramblių kaimenės tiesiog trypė džiungles, pakeliui išversdami medžius ir sutrypdami vietinių gyventojų būstus. Beždžionės pasidarė labai įkyrios, jų sugebėjimai vagiliauti ypač sustiprėjo, o paukščiai, prisilesę vaisių, surengdavo koncertus, tačiau niekaip negalėdavo „suderinti“ balsų.

 

Laimei, marulos medžiai gana retai duoda didelį vaisių derlių, todėl nacionaliniame parke dažniausiai būna tylu ir ramu.

 

O kas negeria?

 

Nepale policija dramblius panaudoja ieškoti naminės degtinės „fabrikėlius“. Šių didžiulių gyvūnų uoslė alkoholiui išvystyta kur kas geriau, nei kokio prasigėrusio valkatos. Užtenka leisti drambliui pereiti per įtarimą keliantį kaimą, jis labai greitai išaiškina „taškus“. Tiesa, dramblius irgi reikia prižiūrėti, nes kitaip jie patys neatsisakys paragauti radybų.

 

Yra dar vienas stambus gyvūnas, kuris mėgsta alkoholį. Tai – meška. Šiuo pomėgiu pasinaudoja patyrę medžiotojai. Jie į didelę gertuvę pripila degtinės ir pastato iš anksto numatytoje vietoje, kur dažnai mėgsta lankytis meškos. Atradusi vaišes, meška jas išlaka iki paskutinio lašo ir atsigula šalia girdyklos pasnausti. Tuo ir naudojasi medžiotojai, kurie tokią mešką gali laisvai surišti, nes ji būna visiškai neagresyvi.

 

Netoli Telšių esančiame žvėrinčiuje gyvenantis rudasis lokys Timofejus dažnai būna apatiškas. Tačiau jis visiškai pasikeičia, kai prie narvo priartėja prižiūrėtojas su atidarytu buteliu alaus. Lokys tiesiog prilimpa prie narvo, jo liežuvis išlenda per grotas ir stengiasi nepraleisti nė vieno lašo alaus, kuris jam po truputį pilamas į nasrus. Po to jis vėl patraukia į savo mėgiamą kampą, keistai šleivodamas.
Pasirodo, alkoholį mėgsta ir žuvys. Atrodo, kur jos gali rasti alkoholio? Ir ar gali jos gerti? Ir dar kaip gali! Yra atvejų, kai kurioje šalyje prasideda kova su nelegaliu alkoholiu ir į upes supilama šimtai litrų naminės degtinės.

 

Po to vietiniai gyventojai gali stebėti keistus dalykus. Karosai ir pūgžliai ima elgtis neadekvačiai. Jie tiesiog įžūliai ima plaukioti palei nosį lydekoms, visai nekreipdami į jas dėmesio, arba be jokio tikslo ima plaukioti po upę.

 

Prieš porą metų Švedijos gelbėjimo tarnyboje pasigirdo skambutis. Vieno namo šeimininkai skundėsi, kad į sodą atsibastė girtas elnias. Pasirodo, elnias prisiėdė ant žemės besivoliojančių krituolių obuolių. Tačiau jam pasirodė maža, todėl elnias pabandė įlipti į obelį, kur ir užstrigo tarp šakų. Gelbėtojams pavyko sėkmingai iškelti girtą elnią iš medžio, tačiau jis buvo toks „prisitašęs“, kad nuvirto šalia obels ir miegojo iki ryto. Tik ryte šiaip taip sugebėjo pasiekti mišką.

 

Ar mūsų planetoje visi gyvūnai girtuokliai? Pasirodo, kad ne. Alkoholio ir girtuoklių negali pakęsti šunys. Šunį galima nugirdyti, tačiau tik tuo atveju, jei tai daroma per jėgą. Pats šuo alkoholio nelaka, daugiausia ką sau leidžia – tai truputį alaus ar vyno. Ir jokiais būdais nepatartina prie šuns eiti girtam žmogui. Yra ne vienas atvejis, kai šuo įkando net savo šeimininkui. O štai katėms alkoholio geriau net nerodyti, nes jos labai greitai nusigeria, jei tik yra galimybė.

 

Inf. pasidalino: mzicka, inf. šaltinis žurnalas “Mįslės ir faktai”

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
l.l

Maciau dokumentini filma per “animal planet” apie gyvūnus girtuoklius. Visi ten tuos surūgusius vaisius ėdė- ir žirafos ir drambliai ir netgi liūtai…po to labai sunkiai pagiriojo…

pdgin

Su ta muse tai smagiai pasijuokiau, kad girta peskom vaiksto :D
Beje vairuotojai is musiu galetu imti pavyzdi ;)

Mindaugas

sunys megsta alu

K1LL3R 80Y

Tai va ir sako, kad geria tik debilai, kaip tom karven negauni isgrt- nieko negausi(pagalbos, sexo, ar pan.)

Ezekiel

Stebėjausi kodėl drugelius taip traukia kriaušės, o juose tikrai yra daug cukraus. Vis tik gyvūnams tikriausiai toks pat žalingas, todėl turėtų mesti šį įprotį.
Šiaip jaguarai svaiginasi patys ayahuaskai gaminti naudojamais augalais. Katės lengvai apsvaigsta tiesiog pauosčiusios katžolės ar valerijono. Elniai ir voverės mėgsta valgyti musmires. Pakitusi sąmonės būsena traukia ne tik žmones.

Mindexxxxl

mano kasaras tikrai alchaselis

shin

mano augintine alkoholike O_O

powix

nesamone kad suo nelaka krc turiu suni tam litruka koki alaus i bliuduka pats prisistato tuoj ir prisiliuobia viena karta net nepaejo parkrito aukstielninkas ir s*** uzsimane atsistot neistenge tj isisi** aukstielninkas :DD

Pyktis.

;DDDDDD

Garnett

negirdėjau tokio spektaklio dar

White Box

Idomus straipsnis !

Taip pat skaitykite