10 gąsdinančių medicininių įdomybių

Pasaulyje galima rasti daug medicininių įdomybių ir keistenybių. Žinoma, turite žinoti, kur jų ieškoti. Listverse.com pirmiausiai siūlo jais pasidomėti, o tada nuspręsti, ar norėsite juos pamatyti muziejuose.

 

10. Kūdikis – ciklopas (Vroliko muziejus, Amsterdamas, Nyderlandai)

 

XIX amžiuje anatomų Gerarduso ir Willemo Vrolikų (tėvas ir sūnus) tandemas buvo labai susidomėję mutavusiais žmonėmis. 1834 metais moksliniame darbe Willemas Vrolikas tyrinėjo ciklopiją (vienaakystę). Tai retas apsigimimas, kuomet vystantis embrionui nesusiformuoja dvi atskiros akiduobės ir atsiranda tik viena centrinė ertmė.

 

 

Tiek žmogui, tiek gyvūnui šio apsigimimo galimybė yra viena iš 16 tūkstančių. Šį apsigimimą turintys naujagimiai arba netrukus miršta arba gimsta negyvi. Vrolikai surinko visą “ciklopų” kolekciją, susidedančią iš 5 žmonių ir 19 gyvūnų.

 

9. Gigantiškas plaukų kamuolys (Nacionalinis sveikatos ir medicinos muziejus, Marylandas, JAV)

 

Nors katinai ir gali miegoti visą dieną, jie dažnai kenčia nuo plaukų gumulų. Beje, jie nėra vieninteliai nuo jų kenčiantys gyvūnai – juos taip pat dažnai turi karvės, jaučiai, avys, ožiai, kamos, elniai ir antilopės.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tačiau yra iš išskirtinių atvejų: Nacionaliniame sveikatos ir medicinos muziejuje (JAV) galima pamatyti keletą plaukų kamuolių, rastų žmonėse. Didžiausias iš jų buvo išimtas iš dvylikametės mergaitės, kuri valgė savo plaukus, skrandžio.

 

8. Nušautų aukų galvos (Siriraj medicinos muziejus, Bankokas, Tailandas)

 

Seniausioje Tailando ligoninėje yra įsikūręs muziejus, vietinių gyventojų vadinamas “Mirties muziejumi”. Čia yra šeši skyriai: patologijos, teismo ekspertizės, tajų medicinos istorijos, parazitologijos, anatomijos ir priešistorės.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

Vienas iš labiausiai stebinančių eksponatų – konservuota sužalota galva. Tačiau tai ne bet kokie sužalojimai – galva perpjauta per pusę tam, kad būtų pademonstruotas ją pervėrusios kulkos kelias.

 

7. Kurmių stiklainis (Granto zoologijos muziejus, Londonas, Didžioji Britanija)

 

Kurmių stiklainis? Tai, būtent tai. Aštuoniolika kurmių sugrūsti į stilinį indą. Galbūt tai ir nėra pats bjauriausias egzempliorius, bet vizualiai tikrai atrodo nepamirštamai.

 

 

Tai tikrai vienas iš mažai žinomų Londono brangakmenių. Muziejuje taip pat galite pamatyti anakondos skeletą, Dronto kaulus ir didžiulę smegenų kolekciją.

 

6. Didžiulė gaubitnė žarna (Mütter muziejus, Filadelfija, JAV)

 

Išdidėjusios gaubtinės žarnos istorija tikrai nėra smagi. Hirschprungo liga prasideda tuomet, kai gaubinėje žarnoje iki galo neišsivysto nervų galūnėlės. Tai reiškia, kad tam tikri raumenys niekada negauna signalų susitraukti ir išstumti tam tikras atliekas per virškinimo sistemą.

 

 

Tai nulemia gaubtinės žarnos išaugimą – konkrečiu atveju – iki 2,4 metro ilgio ir 18 kilogramų svorio. Muziejuje taip pat demonstruojama įprasto dydžio gaubtinė žarna. Skirtumas gąsdina…

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
DrunkCat

Šlykštu,bet tuo pačiu ir įdomu

EdithSher

Idomu ir siurpu. Fainai. :)

MrVycka

cia gal tik sudblablaclaastio fanams

Pati

Amoralu

deivis

tikrai kad fu

Taip pat skaitykite