Patys baisiausi medicininiai eksperimentai

Medicina padeda gelbėti gyvybes, tačiau medicinos istorijoje gausu ne tik nuostabių akimirkų, bet ir juodų puslapių, kurie garbės tikrai nedaro.

 

“MK – Ultra”

 

Slaptosios tarnybos nuolatos vykdo įvairius eksperimentus, apie kuriuos eiliniai žmonės dažniausiai net nenutuokia. Tačiau MK – Ultra eksperimento nepavyko išsaugoti paslaptyje. Šio eksperimento idėja kilo tuomet, kai buvo išrastas LSD. Amerikos žvalgyba CŽV nusprendė išbandyti šio preparato poveikį. Kelerius metus LSD ir kiti narkotikai buvo reguliariai duodami nieko neįtariantiems savanoriams. Kai kurie žmonės netgi nežinojo, kad jie aplamai dalyvauja eksperimente.

 

“Stanfordo kalėjimo eksperimentas”

 

Šis eksperimentas buvo toks garsus, kad apie jį pastatyti net keli filmai. 1971 metais amerikiečių mokslininkas panoro išsiaiškinti, kaip žmones veikia socialinių vaidmenų pasiskirstymas. Eksperimentas vyko Standfordo Universiteto rūsyje, kuris buvo paverstas imituotu kalėjimu, o eksperimento dalyviai buvo suskirstyti į kalinius ir apsauginius.

 

Pakako vos kelių dienų, kad tariami apsauginiai įsijaustų į savo rolę ir iš tiesų pradėtų elgtis sadistiškai. Eksperimentas truko vos kelias dienas ir laimei pasibaigė tik emocinėmis, bet ne fizinėmis traumomis.

 

“Kalbos eksperimentas”

 

1939 metais amerikiečių mokslininkas Wendell Johnson atliko eksperimentą, susijusį su vaikų kalbėsenos formavimu. Eksperimente dalyvavę vaikų namuose gyvenę vaikai buvo padalinti į 2 grupes. Pirmoje grupėje buvę vaikai turėjo pasakoti apie tai, kaip gerai ir taisyklingai jie kalba. Antroje grupėje buvę vaikai nuolatos buvo verčiami klausytis pašaipų ir pažeminimų dėl menkiausio savo kalbos defekto. Jiems nuolatos buvo teigiama, kad jie niekada nesugebės normaliai kalbėti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Eksperimento rezultatai buvo tokie, kad netgi tie antros grupės vaikai, kurie prieš eksperimentą neturėjo jokių problemų, pradėjo prasčiau kalbėti ir netgi skaityti. Viena mergaitė neištvėrė tokio pažeminimo ir pabėgo iš vaikų namų.

 

“Projektas 4.1”

 

Po branduolinių bandymų 1954 metais Maršalo salas nuklojo radioaktyviosios liekanos. Tačiau į salos gyventojus gydytojai ir mokslininkai žiūrėjo ne kaip į aukas, o kaip puikų tyrinėjimų objektą. Nuo vėžio ir kitų radiacijos įtakotų ligų mirštantys žmonės tapo paprasčiausiais statistiniais duomenimis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

“Projektas Pakeitimas”

 

“Mums tokie kareiviai nereikalingi” – nusprendė kartą PAR kariuomenės vadas kalbėdamas apie homoseksualus. Tačiau vietoje to, kad nereikalingus karius tiesiog išsiųstų, vadai nusprendė imti juos gydyti. Gydymo metu homoseksualūs kariai buvo kankinami elektros šoku ir chemine kastracija. O labiausiai užsispyrusiems ir “neišgydomiems” buvo keičiama lytis. Tikslių šio “gydymo” aukų skaičius nežinomas, bet manoma, kad taip kankinami buvo maždaug 900 kareivių.

 

“Projektas Sifilis Tuskegee mieste”

 

1932 metais Amerikos gydytojai Tuskegee miestelyje nusprendė išsiaiškinti, kaip veikia modernūs vaistai nuo sifilio. Beveik 400 žmonių, kuriems buvo nustatytas sifilis, jie pateikė klaidingą diagnozę, kad pamatytų kaip vystysis negydoma liga. Medikai sergantiems žmonėms pasakė, kad jie turi problemų su krauju. Eksperimentui artėjant prie pabaigos, beveik visi negydyti žmonės mirė nuo sifilio sukeltų komplikacijų.

 

Inf. šaltinis: sveikata.lt

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Liutas_karalius

Eksperimentai tebevyksta,tik jie jau perejo i masinius mashtabus,praeis pydisas metu,ir pasakys, trucinom zemes gyventojus tuo ir tuo:)

Unenligntened Masses

Visi eksperimentai buvo vykdomi amerikieciu…. Idomu ka tai pasako………

Mandras

Gal tai, kad pas juos kiek skaidriau viskas bei galioja senaties terminas?

Raganius

Debilai

OMG!

Kokie nesveiki…

Taip pat skaitykite