2 000 002 013 po Kr. – metai, kai baigsis pasaulis

Škotijos mokslininkai nustatė naują pasaulio pabaigos datą. Tačiau jos nebus dar bent 2 mlrd. metų. Tuomet Žemėje neliks nei gyvūnų, nei augalų – gal tik mažyčiai mikroorganizmai, kurie irgi netrukus išnyks, naujausios studijos rezultatus pristato britų “The Telegraph”. Ironiška, tačiau toks Armagedonas ateis ne dėl anglies dvideginio pertekliaus Žemės atmosferoje, o dėl jo stygiaus.

 

Dabar ekspertai suka galvas ir ieško būdų, kaip sumažinti šiltnamio efektą sąlygojančių dujų kiekius atmosferoje ir bent pristabdyti globalinį atšilimą. Tačiau sendama Saulė pūsis ir labiau kaitins Žemės paviršių, o tai reiškia, kad padidėjęs garavimas ir cheminės reakcijos su lietaus vandeniu išeikvos vis daugiau anglies dvideginio.

 

Mažiau nei po milijardo metų šių dujų liks pernelyg mažai, kad augalai galėtų vykdyti fotosintezę ir išgyventi, numato mokslininkai. Kai taip nutiks, gyvybė Žemėje liausis egzistavusi. Be augalų išmirs ir gyvūnija. Laikui bėgant, kadaise žydroje vandens planetoje liks, geriausiu atveju, tik mikrobai. Daugelio jų dienos taip pat bus suskaičiuotos.

 

Po antro milijono metų vandenynai visiškai išgaruos, Žemėje palikdami tik ekstremaliąsias mikrogyvybės rūšis.

 

“Tolimoje ateityje Žemė taps itin netinkama gyvybei, – neslepia Šv. Andriejaus universiteto (University of St Andrews) Škotijoje astrobiologas Džekas O’Malėjus-Džeimsas (Jack O’Malley-James). – Visiems gyviems sutvėrimams reikia skysto vandens. Tad gyvybės likučiai Žemėje telksis paskutinėse skysto vandens balutėse – galbūt aukštumose, kalnuose arba požeminiuose urvuose, kur būtų vėsiau.”

 

“Išgyventi bandysiantys organizmai turės kęsti ne tik vandens stygių, bet ir kraštutinai aukštą temperatūrą bei intensyvią ultravioletinę spinduliuotę, – pridūrė mokslininkas. – Nesunku numatyti, kad ilgai tokiomis sąlygomis neištvers net ir jie.”

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Niūrias Žemės ateities prognozes Dž. O’Malėjus-Džeimsas pristatė Nacionalinėje astronomijos konferencijoje, kuri vyko minėtame universitete. Prognozės sudarytos pagal kompiuterinius modelius, kuriais bandoma apibrėžti tikėtinas ilgalaikes Saulės įtakos Žemei perspektyvas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Per artimiausius keletą milijardų metų senstanti Saulė, kaip manoma, liks stabili, bet nuolat darysis vis šviesesnė. Padidėjęs spindulingumas įkaitins Žemę taip, kad pradės intensyviai garuoti vandenynai.

 

“Kai galvojame, ko reikėtų ieškoti bandant aptikti nežemišką gyvybę, mūsų mintys daugiausiai sukasi apie tokią gyvybę, kokią žinome dabar, – samprotauja tyrėjas. – O ji atmosferoje palieka savo pėdsakus – deguonį, ozoną. Ateityje Žemės gyvybė atrodys visiškai kitaip. Tai reiškia, kad norint aptikti tą kitokią gyvybę kitose planetose, reikia nusistatyti visai kitus paieškos kriterijus.”

 

“Sudarėme mirštančios biosferos kompiuterinį modelį – tokią biosferą sudarys populiacijos rūšių, kurios, tikėtina, išgyvens atmosferos sudėties pokyčius. Tada, kai nuo Žemės paviršiaus dings visa gyvybė, Žemėje bus likusi azoto, anglies dvideginio ir metano atmosfera.”

 

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
!!!

Šita versija įtikinamiausia…

Vaidas

Iki to laiko mes ko gero jau busime kolonizave kitas planetas. Abra net puse tiek amziaus neisgyvene susinaikinsime bandydami vaidinti dievus.

Kazkas

Va čia jau panašiau į tuos metus kai bus pasaulio pabaiga (bet tik truputi panašiau) nes dabar tai kiekvienais metais pasaulio pabaiga :)

Justinas Herbsman

neneigit ir nepeikit to ko nesupranat,o seip tai px man ta jusu siaura nuomone ,pasakiau ka zinau…..

Garnett

Reik manyt nes kitu atveju zmoniu neliks

siela

game test from Bible Creator. Next, Gateway to the Bible.

Justinas Herbsman

“baigsis pasaulis” :D prajuokino,jei rimtai tai net zeme nesibaigs,baigsis tik tam tikros zemes tam tikrose paralelinese realybese…..

yeah yeah yeah

Herbsmanai ar ne per daug herbsais piktnaudžiauji? Žino jis mat viską…

aa

baigsis tavo tabletes nuo sizofrenijos…

hanibalas

Korejieciai pasimetis ato bombom ar dar kas ir nebebus musu zimiai anksciau.

Anonimas

Viskam buvo pradžia, viskam yra ir pabaiga, žeme neegzistuos gi amžinai, bet jei žmonija išgyvens tiek metų, technika bus labai išsivysčiusi, kad tikriausiai į kitas galaktikas keliausime kaip žemėje į kitus miestus, tad pabaiga ateis žemės planetai, bet ne mums.

dfdf

Jau seniai busim kitose planetose

Taip pat skaitykite