Mistiška egiptietiška staigmena: muziejuje savaime sukiojasi statula

Nedidelė dievo Ozyrio skulptūra, pagaminta Egipte apie 1800 m. prieš Kristų, suglumino Mančestrio muziejaus darbuotojus – ji pati sukasi 180 laipsnių kampu, skelbia „Manchester Evening News“.

 

Skulptūros, kurią archeologai aptiko tyrinėdami kapus Egipte ir kuri Mančesterio muziejuje saugoma nuo 1933 metų, judėjimą užfiksavo stebėjimo kameros. Pagreitintame vaizdo įraše matyti, kad jos tuo metu niekas nelietė.

 

Specialistai neturi paaiškinimo, kaip apie 25 centimetrų aukščio skulptūra ėmė judėti, o kai kurie jų net prisiminė „faraonų prakeiksmą“, pagal kurį prakeikiamas kiekvienas, kuris drįsta trukdyti faraonų ramybę kapuose.

 

Muziejaus kuratorius egiptologas Campbellas Price’as irgi neatmeta mistinio šio skulptūros judėjimo aiškinimo. Jis teigė, kad muziejaus kambaryje, kuriame saugoma skulptūra, skaitmeninė kamera buvo įrengta po to, kai vasarį pastebėta, jog ji pajudėjusi iš savo vietos. Buvo nustatyta, kad skulptūra juda tik dieną, o naktį lieka savo vietoje.

 

Tiesa, kiti mokslininkai turi žemiškesnį paaiškinimą. Mokslininkas Brianas Foxas teigia, kad skulptūrą judėti iš savo vietos priverčia vibracijos, kurias sukelia žmonių žingsniai. Tačiau muziejaus kuratoriaus tai neįtikino – jis teigia, kad skulptūra ir anksčiau stovėjo toje pačioje vietoje, tačiau iš vietos nejudėdavo. Be to, ji juda taisyklingu ratu.

 

Kaip primena „The New York Daily News“, pirmą kartą apie „faraonų prakeiksmą“ prabilta 1922 metais po to, kai buvo iškastas Tutanchamono kapas. Vos per 7 metus po to mirė 22 žmonės – 13 dalyvavusių kasinėjimuose ir 9 jų šeimos nariai.

 

 

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
...

Jokios čia mistikos nėra. Sukasi nuo vibracijos, forma pailga, stovi ant stiklo, kuris reguoja į mažiausius virpesius, sukasi, o ne slenka greičiau dėl to, kad padas deformuotas ir statulai lengviau suktis, nei slinkti. Geras pavyzdys: nuleisk automobilio vieną padangą ir stumk į priekį, jis suksis į tą nuleistos padangos pusę.

ttt

Truksta duomenu kiek sveria. O be zmoniu sukelta vibracija negaletu paaiskinti kodel sukasi o neslysta nuo pagrindo.

aa

gal paprasciausiai statula stovi ant netvirtos konstrukcijos kuria istisai virpina pravaziuojancios masinos ar tos pacios pacios atsidarancios duris…

kas zino

atrodo kad ji sukasi tik tada kai zmones vaiksto tai gal is tikro ten tik ji sukasi nuo vibracijos kuria sukelia zmones bevaiksiodami

Aivis

Tai dar vienas zenklas kad musu civilizacijai grezia sunaikinimas

Hideo

Gal ir žmonės jei Atlantida egzistqvo ir atlantai išties buvo mokslo genijai :) jų palikuonys būtent ir yra egiptiečiai:)

danc

tokiem mokslininkam senei sarai pavaziave

Tėvo Bratka

Tas piramides ne žmonės pastatė , todėl ir vyksta nepaaiškinami dalykai :)

Chronos

Gal pinigu truksta, tai sugalvojo sau reklamine kampanija :) o gal istikruju kazkas neiprasto ten vyksta… reikia daugiau duomenu

gražka

Nesupratau.

Taip pat skaitykite