Holivude vaidenasi žvaigždės

Holivudas – kultinė vieta. Čia gyveno daugybė garsenybių ir net pirmo ryškumo pasaulinių žvaigždžių. Todėl nieko keista, kad jame sklando daugybė mitų apie vaiduoklius.

 

Viena iš „vaiduokliškiausių“ Holivudo vietų – „Roosevelt Hotel“, kuriame neva vaidenasi neprilygstamoji Merlin Monro (Marilyn Monroe). Pirmą kartą vaiduoklis buvo pastebėtas 1985 m. pavasarį. Tuomet į viešbutį suvažiavo daug svečių. Kadangi trūko numerių visiems apgyvendinti, viešbučio valdytojas nurodė tarnybinėse patalpose pastatyti senus baldus iš rūsių.

 

Viena iš kambarinių valė didelį ovalinį veidrodį ir staiga pamatė, kad iš jo į ją įdėmiai žiūri nepažįstama graži blondinė. Kambarinė pasišaukė draugę. Šiai pažvelgus į veidrodį, blondinė susuko grimasą ir abiem parodė liežuvį…

 

Cypdamos iš baimės, merginos atšoko nuo veidrodžio. Išgirdusi riksmus, pasirodė vyresnioji kambarinė ir veidrodyje nieko, išskyrus save, nepamatė. Užtat, jį apsukusi, kitoje pusėje aptiko priklijuotą užrašą „Merlin Monro nuosavybė“. Pasirodo, garsioji aktorė viešbutyje nuolatos nuomojosi kambarį ir viską, kas jame aplink, supirko pati. Po Merlin mirties baldai buvo išnešti į rūsį. Taigi kambarinėms veidrodyje pasirodė būtent M.Monro!

 

Nuo tada ėmė sklisti gandai apie vaiduoklius „Roosevelt Hotel“. Be M.Monro, liudytojai matė, pavyzdžiui, Vivjeną Li (Vivienne Leigh) ir Klarką Geiblą (Clark Gable), kurie šoko valsą viešbučio vestibiulyje, apsirengę senamadiškais kostiumais. Įdomu, kad vaiduokliai pasirodydavo tik tose patalpose, kuriose stovėjo seni baldai.

 

Pavyzdžiui, aktoriaus Montgomerio Klifto (Montgomery Clift), mirusio viešbutyje nuo širdies priepuolio, vaiduoklis po vidurnakčio pasirodydavo tiems, kurie sėdėdavo jo mėgstamame krėsle, pastatytame fojė, ir paplodavo per petį, o kartais pliaukštelėdavo per pakaušį. Kai visi baldai buvo pakeisti naujais, kalbos apie vaiduoklius nutilo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Niūri istorija nutiko viloje, kurioje kadaise gyveno aktorė Džina Harlou (Jean Harlow). 1932 m. ji savo vyrą rado negyvą ant svetainės grindų – jis arba nusišovė, arba jį nušovė pavydi meilužė. Paskui viloje ilgą laiką niekas negyveno. Pagaliau ją išsinuomojo grožio salono savininkas Džėjus Sebringas (Jay Sebring). Pas jį į svečius dažnai ateidavo Holivudo garsenybės.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kartą jį aplankė Šeron Teit (Sharon Tate), režisieriaus Romano Polanskio (Roman Polansky) žmona. Jiems šnekantis svetainėje, staiga pasirodė vyriškis. Jis pradėjo tiesti rankas tai į vieną, tai į kitą, tarsi ketindamas juos pasmaugti. Siaubo apimti, abu išbėgo į laiptinę ir ten rado vyrą su perrėžta gerkle, pririštą prie turėklų!

 

Jų akyse kūnas dingo – pasirodo, tai taip pat buvo vaiduoklis! Galbūt Š.Teit ir Dž.Sebringas taip buvo įspėti: po trejų metų juos abu žiauriai nužudė sektos nariai, vadovaujami maniako Čarlzo Mensono (Charles Manson). Beje, kruvina tragedija įvyko gretimoje viloje.

 

Iš garsių vaiduoklių, Holivude gyvenančių ir šiandien, galima paminėti Gretą Garbo, kuri naktimis liūdnai klajoja po kino studijos „Metro Goldwyn Mayer“ paviljonus. Pasakojama, kad kam nors susimušus Holivudo baruose ten dažnai pasirodo Julo Brinerio (Yul Brinner) vaiduoklis – mat jis dažnai filmuodavosi panašiose scenose.

 

Name, kuriame kadaise gyveno Ozis Nelsonas (Ozzy Nelson), dažnai pasirodo jo vaiduoklis. Iš pradžių jis name išjungia elektrą ir vandenį, o paskui pats pasirodo gyventojams, tiesa, tik kelioms minutėms. Konditerijoje „Saldžioji ledi Lein“ kartais apsilanko Orsono Velso (Orson Welles) vaiduoklis, apsirengęs juodu apsiaustu su gobtuvu.

 

Vaiduoklis lankytojus gąsdina širdį stingdančiu juoku. Kalbama, kad O.Velsas tiesiog dievino eklerus su plakta grietinėle. Kai konditerijos savininkė vaiduokliui nakčiai palieka lėkštutę su pyragaičiu, ši ryte visada būna tuščia.

 

O štai garsiojo komiko Basterio Kitono (Buster Keaton) vaiduoklis gali pasirodyti bet kurioje Holivudo vietoje: jį matė ir viešbučiuose, ir automobilių aikštelėse, ir grožio salonuose… Kartais vaiduoklis būna nematomas, atpažįstamas iš garsaus skardaus juoko, nuo kurio visiems šiurpsta nugara.

 

Mistinė aura gaubia ir Vestvudo kapines. Kapinių darbuotojai naktį yra matę M.Monro ir Natali Vud (Natalie Wood) vaiduoklius, stovinčius prie savo kapų. O štai Kliftono Vebo (Clifton Webb), kuris mirė nusifilmavęs mistiniame trileryje, vaiduoklį matė ir dieną. Paprastai jis vaikštinėja aplink savo laidojimo rūsį. Jis vadinamas daugiausia bendraujančiu Holivudo vaiduokliu: kalbama, kad per visus metus po K.Vebo mirties su jo vaiduokliu susidūrė ne mažiau kaip 100 žmonių.

 

Parengta pagal dienraštį „Respublika“

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
danc

axa ir aš sapnuoju mia matyt per daug ja myliu

Taip pat skaitykite