Rumunijoje rasti Romeo ir Džiuljetos skeletai

Tikriausiai visi iš mūsų yra girdėję apie Italijos miesto Veronos įsimylėjėlius Romeo ir Džiuljeta ir jų tragiškai pasibaigusią meilę. Panašu, kad nuo šiol Rumunija irgi turės panašaus likimo porą.

 

 

Prieš kelias dienas Rumunijoje rasti susikibusių už rankų jaunų žmonių skeletai. Jaunas vyras ir moteris buvo palaidoti Klužo-Napokos miesto viduramžiškose kapinėse. Skeletai buvo atrasti restauruojant kapines.

 

Rumunijos žiniasklaida jau spėjo įsimylėjėlius pakrikštyti Romeo ir Džiuljetos vardais. Pasak archeologo Adriano Rusu, jaunuoliai buvo palaidoti žvelgiantys vienas į kitą ir laikantys vienas kitą už rankų.

 

 

Archeologai mano, jog vyras veikiausiai mirė nuo nelaimingo atsitikimo. Jo krūtinkaulis sulaužytas smūgio buku daiktu. Moters mirties priežasties archeologams nepavyko nustatyti. Daroma prielaida, kad ji mirė nuo širdies smūgio.

 

Manoma, kad pora gyveno apie 1450-1550 m. Kapo pozicija ir atstumas nuo vienuolyno būdingi to laikotarpio laidojimo papročiams.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
martyr

o tai tada.. kažkoks manijakas juos palaidojo sukabinus? i thought.. nusižudė, wrong

Taip pat skaitykite