Marfos šviesos

Jau daugelį metų Mitchell’o laukuose, į rytus nuo Marfos miestelio (Teksasas) žmonės naktimis pastebi ryškius šviesos rutulius, atsirandančius danguje.

 

Dėl jų mistiškumo ir nepaaiškinamos kilmės jie buvo praminti vaiduoklių šviesomis.

 

Pirmą kartą žmogus paliudijo matęs šias šviesas dar 1957 m. Tai buvo Robertas Rydas Ellisonas (gimęs 1880 m.), kuris apie vaiduokliškasias šviesas pirmiausia papasakojo savo šeimai, o po to ši istorija po mažą Marfos miestelį pasklido iš lūpų į lūpas. Nuo tada žmonės atidžiau pradėjo stebėti vietą, kurioje Ellisonas tvirtino matęs keistą dangaus reiškinį, ir liudytojų atsirado kur kas daugiau.

 

Visų žmonių apibūdinimai skamba panašiai: rutuliai maždaug krepšinio kamuolio dydžio, jie skrenda ore maždaug pečių aukštyje.

 

Žmonės praneša, kad dažniausiai šviesos rutuliai spindi balta, raudona ar geltona spalvomis, tačiau yra teigiančių mačiusių ir mėlynų bei violetinių atspalvių.

 

Rutuliai dažniausiai keliauja grupelėmis. Jie skrenda palei Mitchell’o laukus horizontaliai, nekeisdami aukščio, tačiau yra užfiksuoti keliai atvejai, kai kamuoliai skrieja labai dideliu greičiu įvairiomis kryptimis.

 

 

Nors pamatyti Marfos šviesas yra maža tikimybė, tačiau yra daug fotografinės bei filmuotos medžiagos, kurioje žmonės sugebėjo užfiksuoti šį keistą reiškinį.

 

Skeptikai linkę manyti, jog šių šviesos rutulių kilmė visai ne mistiška: jie teigia, jog šviesų šaltinis – mašinų, keliaujančių šalia Mitchell’o laukų esančiu greitkeliu (US Route 67), žibintai.

 

Kiti linkę manyti, jog tai kamuoliniai žaibai, tačiau mokslininkai tam prieštarauja: “Nors kamuoliniai žaibai taip pat gana mistiškas reiškinys ir yra sunkiai perkandamas mokslui, tačiau apie juos jau žinome tiek, kad galėtume teigti, jog tai, kas matoma netoli Marfos, tikrai nėra žaibo forma.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Visi indikatoriai, kurie rodytų bent mažiausią elektros iškrovą, yra neigiami”, teigia Malckolmas Gryderis – Teksaso universiteto mokslininkų grupės, trumpą laiką tyrusios Marfos šviesas, narys. Tyrimas po metų buvo nutrauktas dėl reto Marfos šviesų pasirodymo ir tyrimo rezultatų stokos.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Gud

Masinos tai 100% ne nes is galo matytusi ir raudonos sviesos beje pasirodo kaip minejo reatai, o masinos vaziuoja nuolatos jei kalbant apie ilga laikotarpi.

Taip pat skaitykite