Įdomiausios istorinės keistenybės

Mūsų istorija kupina įvairiausių keistenybių, 20 įdomiausiųjų pateikiame žemiau:

 

1. Amerikos Bankas iš pradžių buvo pavadintas Italijos Banku. 1904 metais tai sugalvojo Amadeo Giannini, norėdamas įtikti Italijos imigrantams. Po susijungimo su Amerikos Los Andželo banku 1920 – aisiais, jis oficialiai buvo pavadintas „Amerikos Banku“.

 

2. 1838 metais Meksikos prezidentui, Antonio López de Santa Anna, nukentėjus nuo artilerijos ugnies, jam buvo amputuota kulkšnis, kurią jis palaidojo su pilna kariuomenės palyda.

 

3. Nuo 1309 metų iki 1377 metų Katalikiškoji Popiežiaus valdžia buvo sutelkta ne Romoje, bet Avinjone, Prancūzijoje. Taip įvyko prasidėjus nepaliaujamiems ginčams su Šventąja Romos imperija. 1378 metais popiežius Grigalius XI sugrąžino popiežiaus vietą į Romą.

 

4. Arabiški skaitmenys buvo išrasti ne arabų, o Indijos matematikų. Jie buvo šiek tiek modifikuoti ir pavesti Šiaurės Afrikos arabų matematikams. Viduramžiais skaitmenys išplito visoje Europoje.

 

5. Po JAV pilietinio karo apie 33% visos JAV popierinės valiutos buvo suklastota.

 

6. 1938 metais žurnalas „Time“ paskelbė Adolfą Hitlerį „Metų žmogumi“. Tais pačiais metais jis perėmė absoliučiai visą Vokietijos kariuomenę į savo rankas, ketino sutriuškinti Čekoslovakiją, grasindamas užgrobti Austriją,paėmė į savo valdas didžiąją jos dalįbei išvarė 12 tūkst. žydų iš Vokietijos.

 

7. 1685 metais Naujojoje Prancūzijoje (Prancūzijos teritorija Šiaurės Amerikoje) dėl monetų stygiaus žaidimo kortelės buvo naudojamos kaip šalies valiuta.

 

8. 1892 metais Italijoje buvo paskelbta, kad minimalus mergaičių amžius santuokai buvo nuo 12 metų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

9. Pirmoji kontracepcija buvo panaudota Senovės Egipte. Egiptietės naudojo vaginalines žvakutes, pagamintas iš rūgštingos medžiagos, suteptos medumi arba alyva.

 

10. Trumpiausias istorijoje karas vyko tarp Zanzibaro ir Anglijos 1896 metais. Zanzibaras pasidavė po 45 minučių kovos.

 

11. Antrojo pasaulinio karo metu sąjungininkų pirmoji bomba buvo mesta ant Berlyno, kuri užmušė vienintelį dramblį Berlyno zoologijos sode.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

12. „Mes tikime Dievu“ nebuvo oficialiu Jungtinių Amerikos Valstijų moto iki pat 1956 metų. Tų metų Kongreso įrašai sako: „Šiuo metu Jungtinės Valstijos neturi jokio nacionalinio moto. Komitetas mano, kad frazė “Mes tikime Dievu” buvo paskirta nacionaliniu šalies moto, bet taip ir nebuvo užtvirtinta.“

 

13. John Aubrey savo dienoraštyje pasakoja istoriją apie Oksfordo grafą. Kai grafas išreikšdamas pagarbą nusilenkė Karalienei, jis pabezdėjo ir iš gėdos išvyko iš šalies 7 metams. Jam grįžus Karalienė pasakė: „Mano pone, aš jau pamiršau jūsų bezdėjimą.“

 

14. 1666 metais Didžiojo gaisro Londone metu buvo padaryta nepataisoma žala gamtai, tačiau žuvo tik 8 žmonės. Gaisro metu sudegė 13 500 namų.

 

15. 74-aisiais metais po Kristaus gimimo Imperatorius Vespasianas pilietinio karo metu išeikvojo visus savo pinigus. Kad atstatytų šalies biudžetą, jis įkūrė pirmuosius viešus tualetus, už kuriuos buvo imamas mokestis. Kai jo sūnus sukritikavo tėvą už tokį elgesį, Imperatorius jam pasakė, kad pinigai (net uždirbti „per šlapimą“) neturi kvapo. Taip atsirado visuotinis posakis “Pecunia ne olet„ – “Pinigai nekvepia”.

 

16. 1752 metais Didžioji Britanija ir jos kolonijos turėjo 354 dienas metuose. Taip nutiko tradicinį Juliono kalendorių pakeitus Grigaliaus kalendoriumi. Prarastosios dienos buvo nuo rugsėjo 3-iosios iki rugsėjo 13-osios.

 

17. Pirmajame Liberijos kare 1990-aisiais, Generolas Joshua Miltonas Blahyi (dar vadinamas Butt Naked – Nuogašiknis) savo karius išvedė nuogus tik su batais ir ginklais, ir tikino, kad taip padaryti jam įsakė velnias, kuris skambino telefonu, kai jamtebuvo 11 metų. Blahyi tikėjo, kad tai apsaugos jį nuo kulkų, ir atrodo, kad pavyko, nes Butt Naked vis dar gyvas.

 

18. Pirmojo Pasaulinio karo metu Amerikos oro pajėgos (Amerikos Armijos padalinys) turėjo 18 pilotų ir 5-12 lėktuvų.

 

19. Priešingai nei pasakoja populiarioji legenda, Daniel Boone ne tik nedėvėjo meškėno kailio kepurės, bet ir neapkentė jų. Vietoje jos jis dėvėjo veltinę kepurę.

 

20. Šimtametis karas, vykęs Prancūzijoje, kuriuo buvo siekiama išrinkti teisėtą šalies karalių, iš tiesų vyko 116 metų. Šio karo metu iškilo Žana D’Ark ir jos vadovaujama kariuomenė pasiekė pergalę.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite