Ekstrasensų bumas pasaulyje

Kadaise buvo manoma, kad tai visokių priekvailių ir vienišių priebėga, o dabar ekstrasensų konsultacijos tapo tokios pat įprastos kaip ir apsilankymas pas kirpėją. „Vogue“ žurnalistė Nataša Garnet pabandė įsiskverbti į dvasių pasaulį.

 

Kas tiki aiškiaregiais?

 

Galite mane laikyti skeptike, visada galvodavau, kad ekstrasensai gali dominti tik žmones, kurie neturi kur dėti laiko ir pinigų. Joks sveikai mąstantis žmogus negali tikėti, kad mediumai kalba su mirusiaisiais, kad aiškiaregiai mato ateitį taro kortose, o kiti net girdi balsus, kurių niekas kitas negirdi.

 

Ekstrasensais, kaip šie žmonės mėgsta būti vadinami, domėjosi tie, kuriems kažko gyvenime trūksta – greičiausiai sveikos nuovokos. Tokie kaip Ronaldas ir Nensi Reiganai, Jorko hercogienė, Silvestras Stalonė ir Velso princesė.

 

Aš vaikštau po kopėčiomis, palieku ant lovos skrybėles, o ant stalo batus; aš net neskaitau savo horoskopo. Ir, kaip rodo mano drąsi gyvenimo linija, dabar jau turėčiau būti po žeme. Mano galva, jeigu žmogus turi bent krislelį sveiko proto, niekam negali pranašauti ateities. Bent jau man taip atrodė.

 

Visai neseniai pastebėjau, kad vis daugiau protingų, išsilavinusių ir rafinuotų žmonių kreipiasi pagalbos į dvasios vadovus. Hilari Klinton konsultuoja pranašautojas. Teko girdėti, kad Beti Pelko, buvusi princesės Dianos ekstrasensė, dabar iš taro kortų buria Ričardson ateitį. Aiškiaregė astrologė Nesta Vain Elis konsultuoja Džoną Meidžorą.

 

Dabar ekstrasensų paslaugos ne tik įprastos, bet ir madingos. Mano kolegė, bebaigianti trečią dešimtį, prieš šešis mėnesius pradėjo lankytis pas ekstrasensą. „Man buvo labai įdomu – sako ji. – Viena mergina iš mūsų įstaigos pas ją apsilankė ir parėjo apstulbusi – aiškiaregė pasakė tiek daug dalykų, kurie tikrai atitiko jos gyvenimo faktus, kad visos pas ją užsirašėme.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Man ji išpranašavo, kad sutiksiu vaikiną, ji labai tiksliai jį apibūdino, kad tai įvyks užsienyje, ir kad susipažinsiu su juo per darbą. Po poros savaičių mano kolegė sutiko dabartinį savo vaikiną konferencijoje Paryžiuje. Dabar ji pas tą aiškiaregę lankosi dažniau nei pas kirpėją.

 

Kada tai padeda, o kada kenkia?

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

32 metų Viktorija dirba leidykloje. Ji pradėjo lankytis pas garsią mediumę Beti Šain, kai staiga mirė jos mama. „Niekada anksčiau nemaniau kreiptis į mediumą, – sako ji. – Bet mano mamos mirtis buvo tokia netikėta. Manau, kad man reikėjo viską suvokti. Nesu religinga, bet labai norėjau tikėti, kad ji tebėra gyva.

 

Beti man pasakė, kad mano mama tebėra greta, nors nesakiau jai, kad ji mirusi. Ji man pasakė dalykus, kuriuos tegalėjo žinoti tik mano mama. Tikrai tikėjau, kad ji čia, šalia manęs. Mane tai labai ramino. Lankiausi pas Beti keletą kartų, bet paskui nusprendžiau, kad reikia baigti. Pagalvojau, kad darausi priklausoma nuo šių susitikimų. Turėjau susitaikyti su mintimi, kad mano mama nebegyva, kad ji mirusi.“

 

Pagaliau Viktorija suvokė, kad nors mintis, jog po mirties yra gyvenimas, gali raminti, ji taip pat gali būti žalinga. Apstu pasakojimų apie žmones, kurie tampa tokie priklausomi nuo ekstrasensų, kad jie nebesugeba nieko daryti pirma nepasitarę su mediumu. Jie taip įtiki, jog jų gyvenimai nulemti iš anksto, kad beveik liaujasi normaliai gyvenę. Netekusieji artimų žmonių, tiek daug laiko bendrauja su jais per mediumus, kad nebepajėgia suvokti, jog tie žmonės jau mirę. Kita problema – išgirdęs savo ateitį, žmogus pradeda stengtis pateisinti pranašystes.

 

29 metų Laura atėjo pas ekstrasensą, kai išsiskyrė su savo vaikinu. „Manau, kad norėjau sužinoti, kas bus toliau, ar aš kada būsiu laiminga, – sako ji. – Man pasakė, kad aš galiausiai ištekėsiu už gero draugo, ir po poros mėnesių aš pradėjau romaną su labai senu draugu. Tai buvo siaubinga. To niekada neturėjo įvykti. Mes dabar net nesikalbame, ir aš kartais pagalvoju, kad jeigu toji moteris nebūtų man įpiršusi tos minties, to niekada nebūtų įvykę.“

 

Kaip išaiškinti apsimetėlius?

 

Ekstrasensų verslas klestėte klesti. Savo paslaugas siūlo būrėjai iš delno, aiškiaregiai ir ekstrasensai. Tačiau labai sunku atskirti, kuris iš jų apsišaukėlis, kuris ne. Kartą per pobūvį sutikau moterį, kuri pasisakė, kad užsidirba gyvenimui vaidindama aiškiaregę. Ji pasivadino egzotišku Madam Gabor vardu. „Tai visai paprasta; pažvelgi į žmogų ir gali pradėti – iš išvaizdos apie žmogų galima labai daug pasakyti“, – nesutrinka vadinamoji Madam Gabor.

 

Lona Koupland, iš Jamaikos atvykusi ekstrasensė, gyvenanti Londone, pataria žmonėms „išbandyti“ ekstrasensą: „Tik pats gali žinoti, ar tau sakoma teisybė. Paklausinėkit jų apie save ir savo praeitį. Pasistenkit išgauti smulkmenų. Dauguma jų kalba labai abstrakčiai. Labai svarbu teisingai išsiaiškinti, ką jie sako. Kai ekstrasensas skaito iš kortų, tylėkite, kad nepadėtumėte jam. Sunku rasti tinkamą aiškiaregį. Labai svarbu rekomendacijos; eikite pas tokį, apie kurį teko girdėti, kuris turi gerą reputaciją.“

 

Rita Rodžers turi tokią reputaciją. Ji parašė knygą apie savo darbą, ir teigia padėjusi policijai bei kariuomenei atliekant tyrimus. Ritos populiarumą nulėmė tai, kad ji buvo paskutinioji princesės Dianos ekstrasensė. 55 metų Rita nemėgsta apie tai kalbėti.

 

„Aš niekada nekalbu apie žmonių, kurie pas mane lankosi, reikalus, tai savotiškai panašu į gydytojo darbą“, – sako ji. Rita suprato, kad turi šią dovaną, kai jai buvo ketveri. Ji teigia paveldėjusi ją drauge su 400 metų senumo krištolo kamuoliu iš savo senelės, kuri buvo čigonė. „Aš nuo mažumės žinojau, kad galiu nusakyti ateitį. Tai mane baugino. Tik sulaukusi 20 suvokiau tikrąją savo gebėjimo prasmę.“

 

Tuomet Rita dar 10 metų praktikavosi su draugais, kol pagaliau tapo profesionale.

 

Ji teigia, kad pasako 80 procentų teisybės: „Tai nėra lengvas darbas, nes kiekvienas žmogus tarsi naujas iššūkis.“ Turi tam žmogui pasakyti, ką jis veikia, su kuo bendrauja, kas jo laukia ir ką jis prarado. Tačiau aš išgirstu balsą, vardą, žinutę, specifinę detalę. Tokių dalykų negali išgalvoti.“

 

Rita per savaitę vidutiniškai priima apie 14 žmonių savo taip vadinamajame būrimo kambaryje ir juos asmeniškai konsultuoja. Tačiau ji buria ir per telefoną. Ji teigia, kad gali tai daryti, nes girdi balsus. „Man nereikia kortų kaip aiškiaregiams, nes girdžiu dvasių pasaulio balsus. Todėl aš tiesiog nesitraukiu nuo telefono, – sako ji. – O kai nueinu į pobūvį, niekada niekam nesakau, ką veikiu, nes mane kaip mat priremia prie sienos ir reikalauja pasakyti įvairiausius dalykus. Todėl dabar sakau, kad esu konsultantė, ir visi mano, kad tai susiję su mokslais ir nuobodu, todėl nekimba prie manęs.“ Ritos konsultacija kainuoja 35 svarus. Seanso laikas neribotas, jis gali trukti pusvalandį, o gali ir pusę dienos.

 

Ką gali tikras ekstrasensas?

 

Smalsumo vedina paprašiau Ritos, kad ji man paburtų telefonu. Nors ji žinojo mano profesiją, vardą ir zodiako ženklą, paprašė visą laiką tylėti, kad paskui negalėčiau sakyti, kad jai padėjau. Ji pradėjo nuo to, kad aš per pastaruosius šešerius metus netekau dviejų žmonių – senelio ir močiutės. Ji buvo teisi. „Jūs turite savo močiutės žiedą. Jis su melsvu akmeniu. Jūs šiandien jį mūvėjote. Jaučiu jo vibraciją, bet dabar jį nusimovėte.“ Ji vėl nesuklydo.

 

Ji pasakė, kad turėjau jauną draugą, kuris tragiškai žuvo per avariją. Kad tai atsitiko prieš devynerius metus. Vėl teisybė. Aš visą laiką tylėjau. Ji pasakė, kad mano senelio vardas buvo Henris. Tiesa. Rita pasakė, kad aš esu jaunesnioji iš dviejų vaikų, kad turiu vyresnę seserį, kurios vardas prasideda iš S raidės. Iš tikrųjų mano sesuo Sofija.

 

„O jūsų svainis turi problemų su nugara.“ Ji teisi. Ji man pasakė, kad dabar mano bute yra žmogus vardu Metjus, kuris čia negyvena. Tiesa, kad aš parduodu savo butą ir išvykstu į Jungtines Valstijas. Kad turėjau mažą juodą šunelį, kuris jau nugaišo. „Bet nesijaudinkit, jis labai laimingas ir visur sekioja paskui jus, ir kai nukeliausite į dvasių pasaulį, jį ten rasite. Visi gyvūnai iškeliauja į dvasių pasaulį.“

 

Šiame ateistų pasaulyje nesunku įžvelgti mediumų žavesį. Paguodžia mintis, kad net šeimos šuo keliauja į dvasių pasaulį. Sterilus mokslas jums pateiks priežastį ir logišką išvadą, tačiau tikrai nepaguos.

 

Parengta pagal dienraščio “Vakaro žinios” priedą „Geras!“ ir Respublika.lt

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Solve

If a person is primitive, then there is nothing to judge the higher phenomena.

Anonimas

Vanga isparnasavo, kad 2013 metais teroristai ant europos paleis biologini ginkla ir beveik visi zmones europoje ismirs. Daug kalbama apie jos “issipildziusias (tiesa pasakius negali zinot, ar jos tikros)” pranasystes praeityje, bet kalbant apie jos pranasystes kas liecia dabarti ir ateiti, tai mazai tiketina, kad kazkas panasaus vyksta.
Kad ir kaip ten bebutu neabejoju, kad pranasystes tikrai egzistuota, telieka klausimas – kurios is ju yra tiesa?

martin

gaŗsiausia extrasense akla bulgare wanga buwo pas ja lankesi newieņos salies zmones ir maņo prosenele ji sakydawo kai zmones miega inai waiksto po pasauli ir wiska stebi

Taip pat skaitykite