Bandymai laimėti karą pasitelkus antgamtines jėgas

Kiekvienas, kuris mokėsi viduranžių istoriją, žino, jog vienu metu, kai žmonės labai nuoširdžiai tikėjo magijos galia, tai buvo laikoma ir ginklu, padedančiu nugalėti priešą. Pamažu buvo suvokta, kad tokios idėjos yra visiška kvailystė ir ši sritis buvo palikta moksliukams ir fantastikos mėgėjams.

 

Arba bent taip yra manoma. „Listverse.com“ pateikia 10 atvejų, kai, norėdami pasiekti pergalę moderniaisiais laikais, vadovai ir valstybių valdžios vėl bandė pasinaudoti magija ir antgamtinėmis galiomis.

 

10. Johnas Mulhollandas ir CŽV

 

Rankų miklumas vertas susižavėjimo, tačiau retas tikėtųsi, jog toks asmuo kaip Pennas Jillette‘as bus pasirinktas patarėju vienoje galingiausių pasaulio organizacijų. Bet CŽV nėra nieko neįmanomo. Pavyzdys – Šaltojo karo metu CŽV pasamdė iliuzionistą Johną Mulhollandą tam, kad šis parašytų oficialų vadovą, kaip agentams mokytis rankų miklumo triukų ir profesionaliai įvaldyti šį meną.

 

Leidinys, žinomas kaip „Oficialus CŽV apgaulės ir gudrybių vadovas“ nurodė, kaip agentai turėtų naudotis dėmėsio nukreipimu, paslėptais įrenginiais ir signalais – pavyzdžiui, kaip buvo užrištas bato raištelis – vykdant misijas. Nors tai agentams neužtarnavo iliuzionistų šlovės, bet labai padėjo nepastebimai įmesti kokių nors vaistų į priešų gėrimą. Taip pat nereiktų pamiršti, kad tai ta pati CŽV, kuri naudojo LSD siekdama kontroliuoti žmonių protus.

 

9. Meksika, narkotikai ir voodoo

 

Šis atvejis yra šiek tiek kitoks, kadangi kalbame ne apie karą bendrąją prasme, bet apie vadinamąją „kovą su narkotikais“. Kalbant apie tokią kovą, nuolat pareikalaujančią naujų aukų, būtina paminėti Meksiką, žinomą kaip pagrindinį šios kovos lauką. Kova, vykstanti ties JAV/Meksikos siena, yra viena kruviniausių pasaulyje, kadangi narkotikų prekeivių karteliams joks naikinimo mąstas ar kerštas nėra per didelis. Dėl to Meksikos pareigūnai nusprendė paieškoti netradicinių būdų, kaip sustabdyti šį kraujo liejimą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ir tam buvo pasirinktas voodoo. 2010 m. Tijuana mieste kova taip suintensyvėjo, kad baiminantis dėl pareigūnų gyvybių imta aukoti gyvūnus. Papildomi veiksmai norint sustiprinti burtų veikimą – vištos buvo pjaunamos per pilnatį, o jų krauju buvo ženklinami policininkai siekiant sustiprinti apsaugančių burtų veikimą. Kai kurie policijos pareigūnai tuo tikėjo: jie teigė, kad ginklai ir apsauginiai drabužiai gali būti neveiksmingi, tačiau tikėjimas niekuomet nenuvilia. Net jei tai tikėjimas vištų žudymu ir dvasių kvietimu.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

8. Šnipas Houdini

 

Tikslių duomenų, kad Harry‘s Houdinis kada nors buvo šnipas, nėra. Tačiau 2006 m. išleistoje biografijoje minima, jog iš turimų duomenų, kurie užima daugiau nei 700 tūkst. puslapių, galima spėti, jog garsiausias istorijoje magas retkarčiais šnipinėdavo Scotland Yardo ir Amerikos valdžios naudai.

 

Knygoje taip pat rašoma, kad H. Houdini daug bendravo su britų šnipu Williamu Melville‘u, kuris dirbo Scotland Yardui tuomet, kai jiems padėdavo ir H. Houdini. Jei ši prielaida teisinga, tai tikėtina, kad H. Houdini savo pasirodymus ir keliones naudojo kaip priedangą rinkti slaptą informaciją.

 

7. Didžioji Britanija ir netikri horoskopai

 

Antrojo pasaulinio karo metu, atrodo, daug kas nebežinojo, kokias dar strategijas galima išrasti. Turint omeny kiek įvairiausių magiškų dalykų buvo svarstyta ir bandyta, kyla minčių, jog Indiana Jones filmai vis tik galėjo būti labai prasmingi. Viena iš tokių priežasčių buvo Hitlerio ir nacių maniakiškas susidomėjimas okultizmu ir didžiulis dėmesys astrologijai.

 

Tai labai gerai žinojo britai ir pasamdė astrologą Louisą de Wohlą, kuris turėjo klastoti horoskopus ir taip ne tik atsikratyti nacių, bet ir kuo geriau juos suprasti. Winstonas Churchillis L. de Wohlą vėliau taip pat nusiuntė į Ameriką tam, kad šis įtikinti JAV įsijungti į karą. Tačau po Pearl Harboro jo paslaugų nebereikėjo.

 

Išslaptinti dokumentai rodo, kad MI5 vėliau ėmė gailėtis savo sprendimo įtraukti astrologą į savo reikalus, kadangi paaiškėjo jog jis niekam tikęs. Žinant, kokioms nesąmonėms kurti britų valdžia jį buvo pasamdžiusi, tai yra mažai nuostabos keliantis dalyks. Keista tik tai, kad agentams prireikė tiek laiko tai suprasti.

 

6. Didžiosios Britanijos parapsichologų skydas

 

Yra suprantama, kad Didžioji Britanija turi daug veiklos, susijusios su magija, kadangi šalyje yra įsikūrusi magijos ministerija ir burtininkų mokykla. Ar tikrai kalbamt tik apie Harry Potterį?

 

Iš tikrųjų Didžioji Britanija į magiją žiūri kur kas rimčiau nei daugelis galėtų įsivaizduoti. Šalies gynybos ministerija 2002 m. atliko tyrimą, kurio tikslas buvo nustatyti, ar kariai turi būti mokomi tapti parapsichologais. Taip paruoštų karių tikslas būtų ieškoti masinio naikinimo ginklų ir paties Osama bin Ladeno.

 

Netrukus po pasaulio prekyvos centro sunaikinimo ir O. bin Ladeno tapimo didžiausiu visuomenės priešu, gynybos ministerija bandė pasamdyti tikrus parapsichologus, kurie dalyvautų bandymuose. Galbūt nenorėdami pasirodyti esą paprasčiausi apgavikai jie atsisakė, bet šia schema suskubo pasinaudoti kiti asmenys, kurie pinigų galėjo gauti už dalyvavimą tokio tipo tyrimuose. Ir, žinoma, netruko paaiškėti, kad nei vienas iš jų neturėjo naudingų parapsichologinių galių.

 

5. Jeanas Eugene‘as Robert-Houdinas numalšina sukilimą

 

Jeanas Eugene‘as Robert-Houdinas – vienas garsiausių pasaulyje visų laikų iliuzionistų. Būtent dėl šios priežsties iliuzinistą 1856 m. pasamdė Napoleonas III tam, kad šis keliautų į Alžyrą ir savo stebuklais sustabdytų kylantį sukilimą.

 

Prieš pavadinant tai visišku apsurdu, reikia įsigilinti į kontekstą. Tuo metu Alžyre gausėjo žmonių, vadinančių save „burtininkais“, kurie rengdavo prašmatnius šou ir taip lengvai formuodavo visuomenės nuomonę. Būtent tada Napoleonas III, pastebėjęs, kad žmonės yra linkę sukilti ir labai mėgsta tokio tipo pramogas, nusprendė prieš ugnį kovoti ugnimi. Pagal paties J. E. Robert-Houdino memuarus, jis išvyko į Alžyrą rengti pasirodymų, kuriuose būtinai turėjo dalyvauti į sukilimą linkę „burtininkai“.

 

4. Naciai ir Šventojo Gralio paieškos

 

Naciai ieškojo Šventojo Gralio taip pat kaip ir kitų religinių aftefaktų. Šios paieškos naciams buvo tokios svarbios, kad joms vadovavo pats Heinrichas Himmleris.

 

H. Himmleris, vadovavęs SS, kaip ir daugelis kitų, aukštus postus užėmusių nacių, tikėjo, kad Jėzus Kristus buvo ne žydas, o arijas. Jis taip pat manė, kad radęs Kristaus taurę įgautų nepaprastų galių ir galėtų laimėti Vokietijos karą. Manyta, kad jiems pavyko aptikti šios taurės pėdsakus viename vienuolyne Ispanijoje, nes čia sena liaudies daina duoda užuominų apie gyvybę suteikiančią taurę. Tačiau, kaip matome is istorijos vingių, šis spėjimas nepasitvirtino.

 

3. Sovietų psichokinezė

 

Bet kuris su Antruoju pasauliniu arba Šaltuoju karu susijęs tyrimas vienu ar kitu momentu tikriausiai parodytų, kad tuo metu buvo ypatingai daug dėl paslaptingų galių galvą pametusių žmonių. Galbūt taip nutiko dėl nenugalimo noro laimėti. Tiek amerikiečiai, tiek sovietai siekė savo galiai pajungti ir panaudoti proto galias – tiesa, kiekvieni skirtingiems tikslams. Pirmiausiai pažiūrėkime, ką sugalvojo sovietai.

 

Sovietų Sąjungoje požiūris į proto galių užvaldymą buvo toks rimtas, kad psichokinezę buvo galima studijuoti Smegenų tyrimo institute, priklausiusiame Leningrado valstybiniam universitetui. Remiantis daugeliu šaltinių nustatyta, kad sovietai telepatija ir psichokineze domėjosi jau nuo 1920-ųjų, kuomet komunikacija mintimis buvo laikoma daug pigesniu dalykų nei brangios radiotechnikos įsigijimas. Viena pagrindinių priežasčių, kodėl jie norėjo parengti tokias savybes turinčius kareivius – tikėta, kad psichokinezę išmanantys asmenys gali padėti aptikti tarpžemynines raketas.

 

2. Jasperas Maskelyne‘as ir Sueco kanalas

 

Garsiausias atvejis, kuomet magas padėjo laimėti karą – Jasperas Maskelyne‘as ir jo įvairiapusė pagalba sąjungininkų pajėgoms Antrojo pasaulinio karo metu. Jo žygdarbiai yra plačiai aprašyti ir buvo tokie naudingi ir domųs, kad remiantis biografija „Karo magas“, apie jį buvo sukurtas filmas. Vienas iš jo darbų buvo vadinamasis „Kamufliažo projektas“. Jo tikslas – apgauti nacius ir laimėti karą.

 

Magui šiame projekte atiteko pati sudėtingiausia užduotis – paslėpti Sueco kanalą. Tai ne tokia paprasta užduotis kaip užmaskuoti tanką ar net bazę, tačiau J. Maskelyne‘as rado būdą. Po to, kai jis ėmė bendradarbiauti su „Royal Engineers“ (Didžiosios Britanijos armijos padalinys), jis ėmė naudoti įrangą, vadinama „akinančiomis šviesomis “, kad galėtų apgauti vokiečių bombonešius. Naudoti prožektoriai sukurdavo akinančius kūgio formos šviesos stulpus, kurie tęsdavosi ištisas mylias, tad iš viršaus pastebėti Sueco kanalą buvo tiesiog neįmanoma.

 

1. JAV „Stargate“ projektas

 

Kai pirmą kartą išgirdote pavadinimą „Stargate project“ („Žvaigždžių vartų projektas“), tikriausiai įsivaizdavote didžiulį apskritimo formos įrenginį, kuris gali jus transportuoti į kitus pasaulius visai kaip filmuose. Tačiau jūs klystate. Šis projektas buvo vykdomas Šaltojo karo pabaigoje ir Pentagonas jam išleido daugiau nei 20 milijonų dolerių. Esminis tikslas buvo nuotolinis matymas – pastangos matyti toli esančius daiktus naudojanis proto galiomis. Taip, tam iš tikrųjų daug metų buvo leidžiami mokesčių mokėtojų pinigai.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite