Trimetė – protingesnė net už Albertą Einšteiną

Anglijoje gyvenanti Alice Amos įtraukta į talentingų žmonių klubą „Mensa“. Jos intelekto koeficientas neįtikėtinas – 162, tai didesnis nei Alberto Einsteino, kurio intelekto koeficientas siekė 160, skelbia „Die Welt“.

 

Trumpų šviesių plaukų trimetė Alice atrodo įprasta mergaitė. Ji mėgsta dainuoti, piešti, skaityti ir skaičiuoti. Ji kalba rusiškai ir angliškai. Tačiau jos intelektas stebina, ypač žinant, kai jai tik treji.

 

„Iš pradžių Alice vystėsi gana lėtai“, – „Daily Mirror“ sakė jos tėtis Vitalis Amos. Tačiau vos pradėjo kalbėti, žodžiai ėmė tiesiog lietis. „Pamatėme didelę pažangą, ypač skaityme“, – sakė jis.

 

Dvejų metų ir devynių mėnesių ji įveikė visą seriją užduočių knygų, skirtų penkiamečiams. Šiuo metu ji gali suskaičiuoti iki 100.

 

Alice šeima gyvena Didžiojoje Britanijoje, Sario grafystės Gilfordo mieste. Mergaitė lanko ikimokyklinę įstaigą. Pastebėję dukters gabumus tėvai kreipėsi į britų profesorių Joaną Freemaną, kuris atliko intelekto testą. Rezultatas apstulbino.

 

Maža mergaitė turėtų būti protingesnė nei Albertas Einsteinas, Abraomas Linkolnas ir Stephenas Hawkingas, kurių intelekto koeficientas siekė 160, ji pranoksta ir Sigmundą Freudą (145). Mergaitės intelekto koeficientas – 162, tad ji priskiriama protingiausiems pasaulyje žmonėms. Jos intelektas patikrintas pagal Stanfordo Bineto testo reikalavimus, jo metu tikrinama orientacija, loginių minčių perteikimas, atmintis. Testą mergaitė atliko rusų kalba.

 

Nepaisant aukštų rodiklių, mergaitė netapo visų laikų jauniausia „Mensa“ klubo nare. 2009 metais nare tapo dvejų metų ir keturių mėnesių Elise Tan Roberts. Jos intelekto koeficientas siekė 156.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Mensa“ yra tarptautinė ne pelno siekianti organizacija, įkurta 1946 metais. Jos nariais visame pasaulyje yra 110 tūkstančių žmonių, apie 1 000 iš jų yra iki 18 metų. Organizacijos nariu gali tapti tas asmuo, kurio intelekto koeficientas yra aukštesnis nei 98 proc. populiacijos vidurkis. Vokietijoje šis vidurkis siekia apie 130, o Didžiojoje Britanijoje – apie 100.

 

„Mensa“organizacija Alice tėvams pasiūlė narystę. Netrukus informacija paskelbta organizacijos puslapyje. Skelbiama, kad ypač sužavėjo mergaitės anglų kalbos žinios. Trimetės gimtoji kalba yra rusų, šeima į Didžiąją Britaniją atvyko dar visai neseniai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Mes labai džiaugiamės, kad Alice prisijungė prie mūsų klubo“, – sakė generalinis direktorius Johnas Stevenage.

 

Rekomenduojami video:


2500
12 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
boo

Siais laikais vaikai moka po 3 kalbas… nes girdi nuo pirmu dienu Gyvenimo.

Skaiciuoti ir kalbet jokia cia naujiena jeigu vaikas domisi ir yra imlus imi ir ieskai vaikui veiklos…. Pakanka Darzelyje pastebeti 5 metu vaikai kaikurie skaito geriau nei 7 metu

vunderkindas ar ne jeigu lipselyje mokintu Skaiciuoti turbut irgi skaiciuotu vaikai :)

Julija

3 metu ir as mokejau skaiciuoti iki 100, kalbeti pradejau vieneriu metu. O angliskai kai kuriuos zodzius mokejau ir vieneriu su puse metu. Taip ji protinga ;) Stebiuosi ;)

lel

Pasiskaicius kaikuriuos komentarus apie protinguma kad galima suskaiciuot iki 100 tai jus durni ar ka? Jai tik 3 metai ir ji jau suskaiciuoja iki 100 o jus typo galejot?

Gabijuteaaa

Ką gi jūs kliedit. Nei ji protingesnė nei ką. Intelekto koficientas neparodo žmogaus protingumo.

...

Tikrai įdomus straipsnis, bet norečiau pataisyti, jog intelktas ir protas tai 2 skirtingi skirtingi dalykai ir nevalia jų painioti.

nerimas

Sis iq isliktu, jei nuolat treniruotu atitinkamai smegenis. Jis vertinamas pagal logika, bei galvosukiu sprendimo greiti. Tai visiskai nesusije su tuo 100. Galbut kol baigs mokykla iq liks vos 100, taciau tokie vaikai nuo mazens linke dometis, gilintis, tad jeigu aplinka labai nepakenks neturetu prapulti. Del to mensa, tai daugelis ten galetu papulti, kazkada pats dariaus ta iq testa, budamas 17. Tada surinkau 148. Dabar negaudamas jokiu svarbiu nauju ziniu turbut kazin ar 130 siekciau. Laikui begant zmones labiau susikoncentruoja i viena dalyka, hobi, mano atveju tai IT.

aa

siuo metu moka suskaiciuoti net iki 100 , iq 160… bravo

Legatas

Na vaika apgauti manau visi sugebetu,taciau nepamirskime to fakto kad IQ cia darytas 3m vaikui,o tokio amziaus vaikai dar kaikurie net skaityti nemoka,ka jau kalbeti apie mokejima kitos kalbos,kazin ar patys kai buvote 3m mokejote bent iki 10 suskaiciuoti.todel nereikia iskarto uzsipulti vaiko.

l9

Del kalbu tai mano drauge gime Italo ir Lietuves seimoje tai moka anglu italu ir lietuviu
:DD

Cipsas to legatas

Jeigu tevai intensyviai mokytu, tai trimete iki 10 suskaiciuotu. Bet siuolaikiniams tevams laiko nera. Visko pasiekti galima.

bananys

durna merga. galeciau ja apgaut ir galiu suskaiciuot taugiau nei iki 100 mano intelelekto koficientas reiskia dad aukstesnis????

Xma

Tai enšteinas nemokėjo suskaičiuoti iki 100? :-D

Taip pat skaitykite