Kanibalizmas: tai, ko net nedrįsote paklausti

Praėjusiais metais žiniasklaida visame pasaulyje buvo pamišusi dėl „zombių apokalipsės“. Buvo gauti pranešimai net apie kelis kanibalizmos atvejus, o siaubo filmų gausa iškart pakišo minčių apie zombius.

 

Visų pirma, policininkui Majamyje teko nušauti narkomaną, kuris plėšė ir valgė benamio veidą. Po kelių dienų Merilende 21-erių studentas, kaip įtariama, suvalgė nužudyto kambarioko širdį ir smegenis. Prancūzijos policija suėmė porno filmų aktorių, kuris nužudė savo meilužį, jo kūną seksualiai išniekino, sukapojo, dalį kūno dalių suvalgė, o kitas išsiuntinėjo paštu.

 

Japonų virėjas nusipjovė savo lytinius organus ir jais vaišino vakarienės svečius, kurie už tokį patiekalą mokėjo ir po 250 JAV dolerių. Birželio 1 dieną JAV policija Kalifornijoje suėmė vyriškį, kuris išlupo kitam iš krūtinės tebeplakančią širdį, nes esą jo treniruočių partneris buvo apsėstas velnio.

 

Po tokių naujienų srauto Ligų kontrolės ir prevencijos centras JAV turėjo viešai raminti žmones, kad jokia zombių apokalipsė neprasidėjo. Tačiau žymiai realesni nei zombiai yra kanibalai, kurie pasitaikydavo dar akmens amžiuje.

 

Atsakome į 9 dažniausiai užduodamus klausimus apie kanibalizmą:

 

1. Kada žmonės pradėjo valgyti vieni kitus?

 

Homo antecessor (tarpinė grandis tarp neadertaliečių ir homo sapiens) buvo kanibalai, tačiau ilgainiui atrado kitus būdus išsimaitinti, nes vienas kito valgymas nepatenkino augančio maisto poreikio.

 

1492 metais Kristupui Kolumbui atvykus į Ameriką, buvo rasta ritualinių kanibalų gentis.

 

16-18 amžiuose žmogaus kraujas, trinti kaulai ir kitos kūno dalys buvo naudojami medicinoje.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

20 amžiuje yra žinomi atvejai Kinijoje ir Šiaurės Korėjoje, kai žmonės iš bado valgė vieni kitus.

 

2. Ar žmonių valgymas pažeidžia įstatymą?

 

Kad ir kaip būtų keista – ne. JAV ir daugelyje Europos valstybių nėra įstatymų, draudžiančių valgyti žmogaus mėsą. Daugelis nusikaltėlių-kanibalų yra apkaltinti žmogžudystėmis, palaikų išniekinimu ar nekrofilija.

 

3. Kodėl žmonės valgo vieni kitus?

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Niekas iš tikrųjų nežino. Yra žinoma apie kanibalizmą dėl ritualinių priežasčių ar verčiant bado, tačiau nėra aišku, kodėl yra žmonių, jaučiančių potraukį žmogaus mėsai. Kanibalizmas oficialiai nėra įvardintas psichine liga.

 

Psichiatrai spėja, kad jis gali būti siejamas su vaikystės trauma, patirta atsiskiriant nuo motinos. Daliai kanibalų diagnozuota šizofrenija. Bene kraupiausi atvejai – kai kanibalai arba tie, kurie nori virsti jų maistu, dėl to jaučia seksualinį pasitenkinimą.

 

4. Kodėl benamis Floridoje valgė kito benamio veidą?

 

Jis buvo apsvaigęs nuo narkotikų. Labiausiai tikėtina, kad Majamyje benamį užpuolęs nuogas vyras buvo apsvaigęs nuo vonios druskų. Išgėręs arbatos su haliucogeniniais grybais savo treniruočių partnerį užpuolė ir vyriškis Kalifornijoje.

 

5. Ar etiška valgyti žmogaus kūną?

 

Nelabai. Tačiau pastaruoju metu susidomėta placentos valgymu – kai moteris valgo savo pačios placentą po gimdymo. Daugelis ją valgančių vartoja ją išdžiovintą ir sudėtą į kapsules.

 

Gamtoje daugelis žinduolių po gimdymo suvalgo savo placentą tam, kad gautų naudingų medžiagų. Tačiau žmonėms tai nėra aktualu, kadangi jie reikiamus vitaminus po nėštumo gali gauti kitais būdais.

 

6. Ką sako Biblija apie kanibalizmą?

 

Daugiausiai apie kanibalizmą kalbama, kai rašoma apie Jeruzalės užėmimą ir kas nutiks, jeigu izraelitai nepaklus Dievui – jie esą bus priversti valgyti savo sūnų, dukrų ir vieni kitų kūnus.

 

Taip pat yra nemažai minimas žmonių aukojimas. Tačiau jau teologams reikia spręsti, ar Biblijoje kalbama metaforiškai, ar reikia suprasti pažodžiui.

 

7. Ar žmogaus mėsos valgymas gali nužudyti?

 

Korowai gentis Papua ir Naujojoje Gvinėjoje yra paskutinė žinoma kanibalų grupė. Dar 2006 metais kanibalizmas tebebuvo naudojama praktika, tačiau tokie atvejai sparčiai retėjo. Daugelio genčių, kuriose buvo praktikuojama ritualinis kanibalizmas, nariai pradėjo masiškai mirti nuo Kuru ligos, kuri paveikia smegenų veiklą ir nervų sistemą.

 

Žinomo prancūzų kanibalo Tarrate’o skrodimas parodė, kad jo organizmo vidus buvo nusėtas opomis, pūliniais, jis turėjo nenormaliai padidėjusį skrandį, kepenis ir tulžies pūslę.

 

8. Koks yra žmogienos skonis?

 

Vienas žymiausių pastarojo metų kanibalų Arminas Meiwesas – vokietis, suvalgęs net apie 20 kilogramų žmogienos, – interviu iš savo kalėjimo kameros yra sakęs, kad „žmogiena skoniu primena kiaulieną. Ji šiek tiek kartesnė, šiek tiek stipresnė. Visai neblogas skonis“.

 

9. Kuri kūno dalis yra maistingiausia?

 

Smegenys ir raumenys, teigia Jeilio universiteto daktaras Jimas Stoppani. Raumenyse yra baltymų, o smegenyse -riebalų ir gliukozės. Tačiau smegenyse gausu ir prionų – baltyminių dalelių, kurios gali sukelti mirtiną Kuru ligą.

 

Kepenys ir inkstai nėra naudingi, nes juose organizmas kaupia atliekas. Akyse esančios medžiagos gali žmogų supykinti. Pirštai pilni kremzlių, kurių žmogaus organizmas nevirškina.

 

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
REDdog

Nieko čia keisto…
Europoje mes valgome jautieną, kiaulieną, vištieną, o štai pavyzdžiui Kinijoje žmonės valgo ir kiaulieną ir jautieną ir šunieną….Taip kinai tikrai valgo šunis…O be to turgavietėse jei pamatysi gražų šunį, o panorėsi tik jo kailio………..Pardavėjas čia pat GYVAM šuneliui NUDIRS odą…
Pasaulyje daug neteisybės…LABAI DAUG…

dalija

Net nemalonu skaityti- valgyti žmogieną, tai kažkoks nesveikas žmogus.Juk ir taigoje gyvenantys žmonės ir badaudami nevalgė žmogienos.

Ezekiel

Man tai tas pats ką valgo žmonės, žmogiena tą pati mėsa ir išmesti supūti į karstus tiesiog neracionalu. Bet blogai jei nužudomas žmogus ar gyvūnas.

,.,

“2. Ar žmonių valgymas pažeidžia įstatymą?
Kad ir kaip būtų keista – ne.”

Nematau čia nieko keisto, juk mėsą valgyti gali visi, tik nepriimtina savo rūšies individų valgyti.

Kurmis

Netiesa, kad mėsa yra kaip kiaulienos, tik kartesnė. Teko ragauti. Mėsa labiau į saldumą neša…

aa

jei tavo panagese like sukraus tai nereiskia kad visas likes kunas irgi saldus :) , nusisnekejai tu cia bandydamas pasigirt kad zmogiena valges…

gg

Ainu valgit bomzu dv

puke

kaip ir supykino sakyciau

Taip pat skaitykite