Jau greitai žmonija gali pradėti mirti nuo paprastų infekcijų

Didžiosios Britanijos ekspertai sako, kad antibiotikams atsparios ligos kelia vis didesnę grėsmę žmonėms.

 

Didžiojoje Britanijoje parlamentarams siūloma į nacionalinį rizikų registrą įtraukti antibiotikams atsparias ligas, rašo „The Guardian“. Medicinos atstovai įspėjo Parlamento narius apie tai, kad daugėja vaistams atsparių ligų, kurios gali sukelti nacionalinį pavojų, lyginamą su teroristų atakomis, gripo epidemijomis ar potvyniais.

 

Dame Sally Davies, vyriausioji Didžiosios Britanijos medikų atstovė, sako, kad grėsmė, kylanti dėl antibiotikams atsparių infekcijų, yra labai rimta ir turi būti įtraukta į vyriausybės nacionalinių rizikų registrą.

 

Ji situaciją apibūdina kaip „apokalitišką scenarijų“, pagal kurį dvidešimties metų laikotarpiu žmonės gali pradėti mirti nuo paprastų infekcijų, kadangi „mes nebeturėsime antibiotikų joms įveikti“.

 

Registras, apie kurį kalba D. S. Davies, buvo įkurtas 2008 metais. Jo tikslas – įspėti visuomenę ir verslo atstovus apie nacionalines grėsmes, kurios gali ištikti Britaniją per artimiausius penkerius metus. Paskutiniu metu registre paskelbti įrašai kaip didžiausias grėsmes įvardija mirtina gripo proveržį, teroristų atakas ir potvynius.

 

D. S. Davies sako, kad jos siekis į nacionalinių rizikų registrą įtraukti antibiotikams atsparių ligų plitimą sutampa su vyriausybės strategija, kuria siekiama skatinti atsakingesnį antibiotikų vartojimą.

 

„Anksčiau žmonės galėdavo būti ramesni, nes visada pavykdavo sukurti naujų antibiotikų. Tačiau tai pasikeitė – sukurti naujus antibiotikus darosi vis sudėtingiau“, – sako Sveikatos apsaugos agentūros mokslininkas Alanas Johnsonas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Dėl pokyčių šiuolaikinėje medicinoje kai kurios sveikatos problemos gilėja, kadangi žmonės tapo jautresni infekcijoms. Pavyzdžiui, vėžio gydymas silpnina žmogaus imuninę sistemą, o kateterių naudojimas padidina galimybę infekcijoms patekti į kraujotakos sistemą.

 

„Mes tampame vis labiau priklausomi nuo antibiotikų įvairiose medicinos srityse. Jei nesukursime naujų antibiotikų, mums gali iškilti daug problemų“, – tikina A. Johnsonas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Antibiotikų gamyba sumenko dėl kelių priežasčių, bet pagrindinė iš jų yra ta, kad vaistų kompanijos gauna didesnį pelną iš chroniškų ligų, tokių kaip širdies negalavimai, gydymo, kadangi tokiomis ligomis sergantys pacientai vaistus vartoja daugelį metų.

 

„Rinka, kurianti naujus antibiotikus, yra netinkama“, – tikina D. S. Davies.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Rolka

Ir ji buvo visiskai teisi… mirtino gripo proverzi…12-ka metu praejo po jos pareiskimo

bs2000

tai jo jo,prades skiepyt ir krisit visi kaip lapai nuo medzio :) jeigu jau apie tai raso tai tik laiko klausimas kada tai ivyks :)

aa

Tai del to ir raso kad tokie kaip tu kalba , o jei nenori tai nesiskiepik , juk niekas nevercia skiepitis , ir mirk nuo paprasto gripo :)

Taip pat skaitykite