Ieškoma savanorė kuri sutiktų pagimdyti neandertalietį

Harvardo universiteto profesorius, genetikas George‘as Churchas ieško savanorės neįprastam eksperimentui: jos užduotis būtų pagimdyti neandertalietį.

 

Profesorius yra įsitikinęs, kad gali atkurti neandertaliečio DNR ir „prikelti“ rūšį, kuri išnyko prieš 33 tūkst. metų.

 

Jis teigia nuodugniai išanalizavęs neandertaliečių genetinį kodą, naudodamas DNR pavyzdžius iš archeologų atrastų kaulų, ir dabar turi pakankamai duomenų, kad atkurtų DNR struktūrą.

 

„Dabar man reikia tik rizikuoti linkusios moters, – sako G.Churchas. – Tai priklauso nuo daugybės faktorių, bet aš manau, kad tai atlikti įmanoma.“

 

Profesorius planuoja atkurtus neandertaliečio DNR duomenis įrašyti į kamienines ląsteles, kurios būtų suleistos į žmogaus embriono ląsteles ankstyvoje vystymosi stadijoje.

 

Manoma, kad kamieninės ląstelės paveiktų embriono vystymąsi ir iš jo išsivystytų neandertalietis (arba daug jo bruožų turintis žmogus).

 

G.Churcho teigimu, stereotipai apie neandertaliečius nėra visiškai tikslūs – esą jie buvo gana inteligentiški, naudojo primityvius įrankius, o jų smegenų dydis buvo panašus į žmogaus.

 

Profesorius įsitikinęs, kad jo projektas duotų naudos žmonijai.

 

„Neandertaliečiai gali mąstyti kitaip nei mes. Gal jie netgi būtų protingesni už mus“, – sako jis.

 

Kiti mokslininkai teigia, kad toks planas teoriškai būtų įmanomas, tačiau Didžiojoje Britanijoje, kaip ir daugumoje kitų šalių, žmonių reprodukcija naudojant klonavimą yra kriminalinis nusikaltimas.

 

Visgi G.Churcho pasiūlymas yra toks novatoriškas, kad dabartiniai įstatymai to nė nenumato.

 

Visgi ekspertai baiminasi, kad neandertaliečiams gali trūkti imuniteto išgyventi dabartinėmis sąlygomis, išvengti modernių ligų, o kai kurie mano, kad šio eksperimento metu būtų neišvengta išsigimimų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
AA

tegul pasiulo bent 100 000 $ tai ne viena atsiras savanore

Taip pat skaitykite