10 produktų gaminamų iš žmogaus kūno

Žmogaus kūnas – stebuklas, malonė ir … žaliava. Žmogaus kūnas, neskaitant organų ir audinių transplantacijos, taip pat naudojamas ir tokiais būdais, apie kuriuos paprastai nepagalvotumėte. Atrodo, kad vaikinai filme „Kovos klubas“ viską suprato gana teisingai. Juk vis tik esame gyvūnai, tiesa? Tyrėjai atrado įdomių panaudojimo būdų net tokioms žmonių kūno substancijoms kaip išmatos. Žemiau pateikiamas sąrašas jus įtikins, kad jei netingėsite pasukti galvą, laisvojoje rinkoje galite rasti nišą net ir išmatoms.

 

10. Akiniai nuo saulės puošti plaukais

 

 

Šie madingi, biologiškai skaidomi, šešėliais puošti akinių rėmeliai yra pagaminti iš žmogaus garbanų ir dervos. Dizaineriai Alex ir Azuka iš „Studio Swine“ šiuos akinius pagamino eksperimentuodami. Akiniai giriami ir kaip atitinkantys ekologijos standartus.

 

9. Dantimis puošti žiedai – mini kastetai

 

Dantų naudojimas gaminant juvelyrinius dirbinius yra plačiai paplitęs. Žinomiausias pavyzdys yra urvuose gyvenę pirmykščiai žmonės, kurie iš meškų ir vilkų iltinių dantų gamindavosi kaklo papuošalus. Jei šiais laikais norite įsigyti ne tik papuošalą, bet ir ginklą, jums atsakymą turi menininkė Polly van der Glas – tai žiedai – mini kastetai, puošti žmonių krūminiais dantimis.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Šie dantys yra surenkami iš sutikimą duodančių žmonių, kurie nusprendžia skirtis su vieninteliais kramtymui skirtais įnagiais. Šis kūrinys taip pat yra labai naudingas jei reikia kažką sutrinti čia ir dabar, o nieko tinkamo po ranka kaip tyčia nėra. Klausimas: ar juos irgi reikia reguliariai valyti?

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

8. Kraujo skulptūra

 

Jei kada nors galvojote apie didžiulę savo galvos skulptūrą, turėtumėte pabendrauti su Marc Quinn. Kas penkerius metus šis skulptorius pagamina naują formą, kurią užpildo savo paties krauju. Tam prireikia apytiksliai 9 pintų kraujo – maždaug tiek pat, kiek cirkuliuoja jo kūne.

 

 

Pasiruošimas kūrybiniam procesui trunka apie 5 mėnesius, kol skulptorius saugiai surenka visą reikiamą „medžiagos“ kiekį. Jungtinės Karalystės Nacionalinė galėrija įsigijos 2006 metų versiją ir už šį meno kūrinį sumokėjo apie pusė milijono dolerių.

 

7. Žmogaus odos dirbiniai

 

Ką nupirktumėte asmeniui, kuris turi viską? Žinoma, dirbinį iš žmogaus odos. Viena kompanija Jungtinėje Karalystėje gamina pinigines, diržus ir batus iš dovanotos žmogaus odos.

 

Kompanijos klientai už šiuos produktus moka tūkstančius ir nori išlikti anonimiški net dėl daiktų fotografijų.

 

6. Degalai iš riebalų

 

Naujosios Zelandijos ekonomiškas laivas „Earth race“ apiplaukė pasaulį naudodamas tik biodyzeliną, kurio dalis buvo pagaminta iš žmogaus riebalų. Kapitonas ir keli kiti savanoriai dėl šios priežasties iškentė riebalų nusiurbimo procedūras.

 

Šių degalų gamybos šalininkai pabrėžia, kad likučiai po riebalų nusiurbimo operacijų paprastai nepanaudojami ir taip tiesiog iššvaistomi.

 

5. Mumijų dažai

 

Prieš tai, kol žmonės ėmė rūpintis kokias pavojingas medžiagas jie storu sluoksniu tepa ant sienų, Egipte mumijos būdavo sutrinamos ir sumaišomos su pikiu ir mira taip sukuriant klasikinį atsplavį, žinomą kaip „mumijos rudumas“.

 

 

Šis atspalvis buvo labai vertinamas menininkų, vadinamų prerafaelitais. Kai žmonės suprato, iš ko buvo gaminamas šis atspalvis, jo pupuliarumas šiek tiek apmažėjo. Tačiau gamintojai šiuos dažus pagal originalų receptą gamino net iki XX a. vidurio, kol nebeturėjo mumijų…

 

4. Želatinas iš žmonių DNR

 

Genetikos magija ir kinų išradingumas netrukus leis pagaminti geresnį želatiną. Kadangi tradicinis želatinas yra gaminamas iš karvių ir kiaulių, jis gali būti užterštas įvairiomis medžiagomis, kurios, pavyzdžiui, sukelia karvių pasiutligę.

 

Dalis vartotojų taip pat yra alergiški šiam želatinui. Naujoji medžiaga bus gaminama naudojant žmogaus DNR ir mieles. Ši produkcija turėtų būti sveikesnė ir masiškai gaminama.

 

3. Vaistai vaisingumui didinti

 

Šlapimas yra labai popoliari substancija vaistų pramonėje. Vienas iš šlapime randamų komponentų – karbamidas – yra labai universalus ir jo galima rasti daugelyje tokių produktų kaip kosmetika ar vaistai nuo diabeto.

 

Tačiau yra vieni vaistai vaisingumui didinti, kurie yra pagaminti būtent iš menopauzę patyrusių moterų šlapimo. Norimi hormonai yra išskiriami iš skysčio ir pirmiausiai naudojami moterų nevaisingumui gydyti.

 

2. Masato

 

Sakoma, kad yra labai negražu spjaudyti į kieno nors gėrimą. Tačiau Peru svečiai yra vaišinami tradiciniu gėrimu, kuris yra tiesiog pilnas seilių. Gėrimas, vadinamas masato, gaminamas namuose iš cassava augalo šaknies. Gabaliukai nulupto cassaca yra sukramtomi vietinių moterų ir likusi masė išspjaunama į kubilą.

 

 

Tam tikri seilėse esantys baltymai paskatina fermentaciją ir po kelių valandų gaunamas rezultatas yra balsvas saldžiarūgščio skonio gėrimas. Alkoholio kiekis šiame gėrime labai priklauso nuo nuo jo pagaminimo laiko, t.y. kiek krakmolo paverčiama cukrumi ir vėliau alkoholiu.

 

1. Tuštinimosi transplantas

 

Kai antibiotikai nepadeda žmonėms, segantiems sunkia Clostridium difficile (žarnyno veiklos sutrikimas) forma, yra naudojamos išmatos. Dovanotos išmatos yra surenkamos, tikrinamos ir tada per burną arba analinę angą transplantuojamos į paciento žarnyną.

 

 

Negydomas šis sutrikimas gali netgi sukelti mirtį. Nors šis gydymo būdas nėra populiarus, jį praktikuojantys gydytojai teigia, kad jis tikrai efektyvus tais atvejais, kuomet įprastiniai vaistai tiesiog neveikia.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Daktariukas

Coco, norėtum labai gyventi – pats svetimą šūdą saujomis valgytum…

Coco

Ka žinau jeigu man per burna sukištu šudu

veneta

ko tik neprigalvoja zmones kaskoks absurdas netikeciau kad tai kaskuo butu naudinga

Taip pat skaitykite