Meksikos majų kapavietėje rasta ateiviška kaukolė

Archeologai vienoje iš Meksikos majų kapaviečių ką tik rado keistai deformuoto, pailgo kiaušo kaukolę, kuriai, kaip manoma, apie 1 tūkst. metų. Kaukolė rasta netoli mažo Meksikos kaimelio Onavaso.

 

Radinys byloja, kad šiame Šiaurės Amerikos regione buvo praktikuojama kaukolių deformavimo tradicija.

 

„Mezoamerikiečių kultūrose kranialinė deformacija buvo naudojama kaip priemonė išskirti tam tikras socialines grupes ir kaip ritualinis elementas, – pasakoja kasinėjimams vadovavusi archeologė Kristina Garsija Moreno (Cristina Garcia Moreno). – Šis unikalus atradimas iliustruoja įvairių Šiaurės Meksikos indėnų grupių tradicijų persipynimą.“

 

Kapavietėje rasti 25 asmenų palaikai, iš kurių 13 – su vienaip ar kitaip deformuotomis kaukolėmis. Penkeriuose palaikuose pastebėtas dirbtinis dantų iškraipymas.

 

Radimvietėje archeologai aptiko ir papuošalų, padarytų iš Kalifornijos įlankoje gyvuojančių moliuskų kiautų. Tokių artefaktų šiose teritorijose iki šiol nebuvo rasta – jie byloja apie tai, kad mezoamerikiečių gentys valdė gerokai labiau į šiaurę nutolusias žemes nei buvo manoma iki šiol. Ant kai kurių palaikų rasta tokių papuošalų kaip apyrankės, žiedai nosyse, auskarai, pakabukai ir pan. Viename kape aptikti palaikai, kur velioniui ant pilvo uždėtas vėžlio kiautas.

 

Archeologai yra linkę manyti, kad dantų deformacijos yra susijusios su ritualinėmis įšventinimo apeigomis.

 

„Pavyzdžiui, najaritų kultūrose dantų deformacijos buvo atliekamos kaip brandos amžiaus pradžios ritualas, – aiškina K. G. Moreno. – Apie tai liudija Sonoros kapavietėje rasti penki dvylikamečių kūnai – visiems jiems buvo atliktos dantų deformacijos.“

 

Įdomu tai, kad visi 25 kavapietėje rasti skeletai – moteriškos lyties.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Kol kas negalėjome išsiaiškinti, kodėl kai kurie palaikai buvo su papuošalais, o kai kurie – be, – neslepia mokslininkė. – Taip pat sunku pasakyti, kodėl čia palaidotos vien moterys.“

 

 

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Aras

Gal Majiai norėjo buti į kaiką panašus, aš kalbu apie kito pasaulio ( ų ) giventojus, jug yra dauk įnformacijos apie tai kad Majiai galėjo turėti su jiais ryšiu, pvz: piramidės, krištolinės kaukolės. Gal jie norėjo labiau į juos buti panašus.

xxx

Visi aborigenai megdzioja savo “dievybes” ar juju daigtus ir t.t.. Bet neprimetinek jiems nei piramidziu nei kristoliniu kaukoliu! Musu laikais r tai nepadaro 100% tokio, na ar megalitiniu konstrukciju. Galvas deformuoja, kaklus ilginasi ir kitaip luosinasi kad buuut panasus y savo “dievus”[ateivius] , tai aborigenai gali padaryt, o visa kita NE!

Terra Mater

Čia kaip iš to filmo “Kiaušingalviai” :D

LifePuzzler

Idomiai cia :D

aa

kaip sakoma , nera seimos be urodo :)

illuminati

o jei ,,seimoj,, vienas gyveni…? :D

ok

straipsnis tai grynai pasamone veikt, trikdyt zmones. antraste su straipsnio turiniu nesutampa :))

jakada

Vien uz siuos zodzius auginsi isigimeli ,kuris privers atsijimti zodzius siuos

gg

yra tokiu ir lietuvoje, alkoholio auku vaikai

Taip pat skaitykite