Australų mokslininkai tikina atskleidę Bermudų trikampio paslaptį

Virš paslaptingojo Bermudų trikampio dingstantys lėktuvai ir skęstantys šiuolaikiniai laivai daugiau nebėra paslaptis, tikina Australijos Monašo universiteto mokslininas John Joseph Monaghan ir jo studentas David May. Jie paskelbė naują Bermudų trikampio paslapties hipotezę ir perspėja keliautojus būti atsargiais šioje Žemės vietoje, skelbia universiteto svetainė Monash.edu.au.

 

Visa paslaptis, anot mokslininkų, slypi pačioje teritorijoje, kurioje yra vadinamasis Bermudų trikampis. Pasirodo, prieš daugybę šimtmečių toji vieta buvo itin aktyvi seismiškai ir joje veikė galybė įvairaus dydžio ugnikalnių. Vėliau, Žemės plutai nurimus, senovinių plutos įtrūkių vietoje susikaupė didelis kiekis metano hidrato dujų.

 

Pasak mokslininkų iškeltos hipotezės, išsilaisvinančios iš natūralių žemės plyšių dujos susikaupia į didžiulius burbulus, kurie karts nuo karto kyla į jūros paviršių. Būtent šie milžiniški metano dujų burbulai ir yra pagrindinė daugybės paslaptingų ir mirtinų katastrofų priežastis Bermudų trikampyje.

 

Mokslininkai savo teoriją tikrino ir kompiuteriniais modeliais ir praktikoje. Jų skaičiavimai parodė, jog bet kuris laivas, patekęs į metano dujų burbulą, praras savo galimybę plaukti ir likti paviršiuje bei būtinai nusileis į jūros dugną. Be to, milžiniški metano dujų burbulai pavojingi net ir lėktuvams, mat jie gali taip paveikti jo variklį, kad šis mažų mažiausiai nustos veikęs arba iš viso sprogs.

 

Būtent todėl, praktikoje patikrinę savo teoriją, eksperimentuose naudodami lėktuvų ir laivų modelius, mokslininkai pataria turistams vengti kelionių per Bermudų trikampio teritoriją. Mat tik taip jiems pavyksią išsigelbėti nuo burbulų keliamo pavojaus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Be kita ko, savo eksperimentus tyrinėtojai vykdė keletą metų. Dideliame vandens rezervuare jie modeliavo situacijas, kuomet dideli metano dujų burbulai kyla į vandens paviršių, kuriame plaukioja žaisliniai laivai. Pasirodo, jog jei laivas atsiduria tarp kylančio burbulo centro ir jo šono, jis visuomet nuskęsta. O štai žmonės, esantys tokiame laive ir patekę į burbulo centrą, visi žūsta nuo apsinuodyjimo nuodingomis dujomis.

 

Tokiu būdu, mokslininkas sukūrė tikrai dėmesio vertą, Bermudų trikampio paslaptį paaiškinančią teoriją. Tačiau su ja sutinka ne visi mokslininkai. Vis dėlto turistai, surizikavę kelionės metu kirsti paslaptingąjį trikampį, galėtų nusiraminti, jog nelaimes sukelia ne ateiviai ir milžiniška jūros pabaisa, tai viso labo tik senovės ugnikalnių liekanų aidas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rekomenduojami video:


2500
12 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
valdis

Taip, nieko naujo, apie tai parašyta net Vikipedijoje. Jeigu toks burbulas, kelių dešimčių ar net šimtų metrų skersmens iškiltų tiesiai virš laivo, tai pastarajam baigtųsi liūdnai. Bet nereikia užmiršti, kad vandenyno gylis šiame rajone svyruoja nuo 5790 iki 8230 metrų (maždaug), todėl dujų burbulai, kildami į viršų, ir veikiami povandeninių srovių bei praplaukiančių žuvų būrių, neabejotinai turėtų suirti – išsiskaidyti į mažesnius burbuliukus. Šie, pasiekę paviršių, sukeltų “verdančio vandens” efektą, bet paskandinti laivų neturėtų. Tik apnuodytų orą.
Taigi, jeigu jums teks keliauti pro šį rajoną, nepamirškite pasiimti dujokaukės bei nardymo įrangos.

siaip

O aš žinau, kad toje vietoje vandenyno dugne yra nekontroliuojama Merkaba, kuri ir sukelia visas tas anomalijas. Bermudų trikampis atsirado kažkur nuo Atlantidos laikų, o gal dar seniau. Visos istorijos nepamenu.

martyr

atsiprasau. prispaminsiu priflodinsiu, nemoku vienu karu komentarų perskaityt.

kompaso šokinėjimai gali būt nuo litosferos susidūrimų ..

martyr

to nibide.

gal ten yra antras dugnas (rolley eyes)

Nibide

Seip nezinau. Visko gali but. :)

martyr

to opc.

jo,nieko naujo.

opc

si teorija yr gana sena, tikrai ja teko girdeti minimum pries 10 metu

Anonimas

as irgi taip maniau, kad tel del duju :D :D :D :D 99% tiesa :D

Nibide

Na tarkim si hipoteze yra teisinga. Bet kur tada dingsta visi tie laivai, lavonai, liektuvai? Gi nie vieno nerado. Ir zmoniu mire ten daug.. Taigi negalejo jie visi ten nuskest. Bent jau keli tikrai turejo isplaukt i pavirsiu.. Bei juos turejo rast.. Viskas lyg ir logiska. Bet ne iki galo. Gi negali tie burbulai nutyst i dugna visko ir pritvirtint prie dugno :D Manau, kad visai imanoma, kad mokslininkai bando sugalvoti kokia nors itikinamesne nauja teorija, kad nukreipt zmoniu demesi nuo mistisku teoriju. Ir sumazint ekstremalu, turistu norinciu issiaiskint tiesa kelioniu skaiciu :)

ok

o kosmose yra juru?

untanas

burbulai ne siaip kokie ten kyla o stebuklingi su jeis kelauji po kosmosa o ne i joki dugna. jie veikia kaip skydas nuo saules o saules vejei ji nunesa toli toli nuo zemes.

pasigydyk

Tu molis, geriau net nerasytum komentaru, nes taip parodai savo idijotiskuma :D

;)

malacius

Taip pat skaitykite