Ar tikrai iki pasaulio pabaigos liko 20 dienų?

Jeigu tikėsime majais ir vokiečių režisieriumi Rolandu Emerichu (Roland Emmerich), prieš pat 2012 metų Kalėdas pasaulis liausis egzistavęs. Tačiau kai kas nemenkai iš to pasipelnys.

 

R.Emerichas jau nuo seno kuria filmus apie pasaulio pabaigą. Jo filmuose žmoniją bandė išnaikinti ufonautai, milžiniškos pabaisos ir naujas ledynmetis. O pastaruoju metu naršydamas po internetą, užtiko naują pasaulio pabaigos scenarijų. Ir ne bet kokį. Nusivylę ypač dramatiškų įvykių stoka tūkstantmečių sandūroje apokalipsės pranašai su nerimu laukia naujos datos – 2012 metų 12 mėnesio 21 dienos.

 

Tą dieną, kurią, kaip esą išpranašavo majai, turėtų liautis egzistavusi mūsų civilizacija. Šiai temai paskirta gausybė knygų, dokumentinių medžiagų, interneto puslapių. Mitas, susijęs su 2012 metais, jau pats savaime tapo verslu. Emerichas sėdi prie didžiulio stalo vidury tankaus tropikų miško Meksikoje…

 

O iš tikrųjų jis įsitaisęs Kankūno “Ritz-Carlton” viešbučio pokylių salėje, o jo filmavimo grupė išdekoravo patalpą tankiomis lianomis ir kitais atogrąžų augalais, kurie buvo gabenami sunkvežimiais. Egzotiniai paukščiai čiulba iš garsiakalbių. Paklaustas, ar tikrai tiki pranašystėmis, režisierius atsako: “Majų mitai mane žavi. Štai kodėl šis filmas taip traukia žiūrovus”.

 

Sparnuotoji gyvatė nusileidžia nuo piramidės

 

Kankūnas – tai Meksikos Maljorka, kur paplūdimiuose pilna barų, didžiulių, rūmus primenančių viešbučių ir nuomojamų butų. Už 190 kilometrų į vakarus Čičen Icoje visai kitoks pasaulis. Griuvėsių mieste, kuris kadaise buvo majų civilizacijos centras, besileidžiančios saulės spinduliuose maudosi sudūlėjusios šventyklos ir rūmai, skulptūros ir bareljefai. O štai ir sparnuotosios gyvatės Kukulkano piramidė. Majai buvo sukūrę galingą civilizaciją, tačiau jeigu reikėtų išskirti pačius didžiausius iš daugybės jų talentų, tai būtų gebėjimas orientuotis laike ir mokėjimas skaičiuoti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Majai puikiai mokėjo stebėti dangų. Piramidę jie pastatė centimetro tikslumu, orientuodamiesi į Saulės padėtį. Du kartus per metus – kovo 21-ją ir rugsėjo 21-ąją – per lygiadienį, kai Saulė kerta dangaus pusiaują savo kelionėje ekliptika, ant pagrindinių piramidės laiptų pasirodo šviesos ir šešėlio sukurtas siluetas, kuris nepaprastai primena gyvatę. Tarytum Kukulkanas iššliaužtų iš savo piramidės. Tai kvapą užimantis vaizdas, net jeigu jį matai tik nuotraukose.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Majų preciziškumas pagrįstas planavimu, kuris nūdienos žmonėms kelia nemažai rūpesčių, ypač kai tenka susidurti su skaičiais. 5125 metų periodu, kuris baigiasi būtent prieš 1012 metų Kalėdas. Tai ilgojo skaičiavimo kalendoriaus pabaiga. Emerichas 2012 metus laiko “visų filmų apie katastrofas pagrindu”. Tiek statydamas “Nepriklausomybės dieną”, tiek ir “Godzilą” jis rėmėsi būtent šia data.

 

Ne tik majams priskiriamos pasaulio pabaigos pranašystės. Kinų pranašystės taip pat kelia nemažą susidomėjimą. Kai kas ir Senajame Testamente įžvelgia įslaptintą biblinį pasaulio pabaigos kodą. Panašių pranašysčių galima buvo rasti ir dingusioje Nostradamo knygoje.

 

Ufonautai pagrobia karvę

 

Apokalipsės pranašų ir žmonių, kurie tiki, kad netrukus ateis pasaulio pabaiga, gausu visame pasaulyje. Tačiau paskutinės dienos kultas itin paplitęs Amerikoje. Ten krikščioniškos pasaulio pabaigos vizijos nuo seno buvo labai populiarios, o nuo septintojo dešimtmečio prisidėjo dar įvairūs ezoteriniai pramanai.

 

JAV yra išleista apie 150 knygų, skirtų 2012 metams, o populiari radijo stotis kone kasdien transliuoja laidą apie tai, kas bus, kai pasaulis priartės prie šios datos. Laida vadinasi “Coast to Coast AM”, trunka iki antros valandos nakties ir kone kasdien joje labai rimtai kalbama apie tokius dalykus, kaip ufonautų pagrobtos karvės ar naujos Džimo Morisono (Jim Morrison) dvasios nuotraukos.

 

Neseniai laidos svečias buvo Drunvalas Melkizedekas (Drunvalo Melchizedek), ezoterinių knygų autorius, kuris iškart klausytojus pribloškė žinia, kad “laiko akis”, reginti baisiąją pasaulio pabaigą, jau nuo 2007 metų spalio 24 dienos yra atsimerkusi. Melkizedekas atsisveikino su klausytojais ir nuramino juos, jog iš tikrųjų Žemė bus nusiaubta, tačiau paskui užgims nauja žmonija.

 

Melkizedekas užsimena apie “atsarginį išėjimą” iš apokalipsės, mat, jo manymu, majai tiesiog nebeįsivaizdavo, kas bus pasibaigus jų kalendoriui. Populiariausia teorija: 2012 metais Saulės sistema pereis Galaktikos spindulio ribą. Per 2012 metų žiemos saulėgrąžą Saulė atsidurs vienoje linijoje su Paukščių Tako centru. Gyvybinės energijos kanalai, esantys tarp Paukščių tako ir Žemės, bus nukirsti Saulės, ji įsiterps tarp jų. Dar iki galo neaišku, kokias stichines nelaimes tai sukels.

 

Emerichas pasirinko kelis: “supervulkanų” išsiveržimą, meteoritų lietus, potvynio bangas, kurios nusiris iki Himalajų. Beje, nė viena iš katastrofų vis dėlto nebus lemtinga pagrindiniam filmo herojui, kurį vaidina Džonas Kjuzekas (John Cusack).

 

Iš ritmo išmušta planeta

 

Kitų pranašų vizijos kiek santūresnės. “Nulinė valanda”, kaip jie teigia, dar nebus visko pabaiga. Priešingai – ji atneš naują pradžią, geresnius laikus. Danielas Pinčbekas (Daniel Pinchbeck) teigia: “Mūsų laukia akimirka, kai mums pavyks pereiti į aukštesnę sąmonės būseną – labiau intuityvią, mistinę ir artimą šamanams”. 40-metis Pinčbekas gyvena Niujorke.

 

Jis – menininkas ir ezoterikas, judėjimo “2012” žvaigždė, psichodelinis apokalipsės pranašas. Jo manymu, artėja “materializmo ir racionalaus, empirinio pasaulio suvokimo” eros pabaiga. Pinčbekas teigia, jog žmonės susivokė, kad mūsų planetoje kažkas negerai.

 

Klimato kaita, finansinė krizė, energijos stoka ir karai paskatino nemažai žmonių tapti jo šalininkais. Jo lūpose apokalipsė yra “kai kas tokio” – jis skelbia jos atėjimą jogos mokyklose ir meno galerijose. Dėl profesionalios rinkodaros jam pavyko pralenkti konkurentus, pavyzdžiui, buvusį Prinstono universiteto profesorių Chosė Argvelesą (Jose Arguelles), kuris prieš 20 metų buvo judėjimo, susijusio su 2012 metų mitu, pradininkas ir skelbė “universalaus telepatijos pasaulio” atėjimą.

 

“Visiška nesąmonė”, – sako Siuzana Milbrat (Susan Milbrath) iš Floridos gamtos istorijos muziejaus, tirianti majų kultūrą. Ji turi galvoje Argveleso, Pinčbeko ir panašių į juos pranašystes, susijusias su 2012 metais. Ji teigia neradusi įrodymų, kad majai siejo civilizacijos žlugimą su savo kalendoriaus pabaiga. O rimti fizikai tvirtina, kad Saulė gali atsidurti vienoje linijoje su Paukščių Taku, bet nuo to niekas nenukentėtų.

 

Paskutinio teismo diena

 

Robertas Glisonas (Robert Gleason), kurį galima būtų pavadinti nuosaikiu apokalipsės pranašu, sako: “Mitai, susiję su 2012 metais, geri tuo, kad verčia mus atidžiau pažvelgti į mūsų dienų problemas”. Jis mano, kad žmogus privalo išmokti kontroliuoti savo godumą, nes 2012-aisiais ar vėliau būtinai ateis paskutinio teismo diena.

 

Parengta pagal dienraščio “Respublika” priedą “Julius/Brigita”

Rekomenduojami video:


2500
14 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ANARCHISTE

As rasau 2015 metu kovo 11 d. Visi sako , kad tiki Dievu…. O bando uz Ji spresti… KADA ir KAS …. Manau, ne musu nosei sprest….

Armada

Majai cia px kaip del nibiru ? :)

highlife

gruodzio 21d. baigiu darba iki pat sausio pradzios, ir man visiskai dzin dzin kas ko ten nepasidalyja,,.. jei visa sita nesamone butu teisybe, tiek daug apie ja nebutu kalbeta ir platinta kad kaip dabar, aisku viena kad tai eilinis marketingo triukas kuris saibas uzkala.

,.,

Sako pasaulio pabaiga, nes maju kalendorius pasibaige. Na tai jei maju pranasai numire tai ir neber kalendoriaus. Juk kito žmogaus mirtis nenulemia ciunamio ar kokio pasaulinio karo, tai kodel tai turetu daryti mums itaka?

asd

nuo tokiu kaip “mynde”

edgaras

nesuprantu biski.mes gal pagal maju ciklus ir kalendorius gyvent pradejom kad jau visokie kiti lygiai ir apsivalymai atsirado? as manau kad tas senoves majus jei girdetu kaip dabartine zmonija nusisneka pirsta prie smilkinio pasukiotu.

Mindexxxxl

bus tai bus, kiek jau maciau pasaulio pabaigu 1999 2000 daba 2012 blin dapisot kiek galima?

caca

Jokios prasmės spėlionėse- bus , ar nebus.Procesas vyksta ir kas turi akis mato,o ausis -girdi.Mūsų smegeninės negali aprėpti to , kas aplinkui vyksta. Bet yra žmonės, kurie dalyvauja sąnoningai tame vyksme.Na, o kalbos -tikiu ar netikiu yra vaikiškos.

apple

Like a boss :D

asdf

o man pochui

caca

Būk ramus , tau niekas neatsitiks – tu jau nebegyvas

JuoZIks

Niekada nesakyk niekada :D

Taip pat skaitykite