10 šiurpių ir prakeiktų daiktų

Kitą kartą, kai mąstysite apie įsigijimą ar pasibuvimą šalia kokių nors pasaulyje garsių relikvijų, pasidomėkite jų istorija. Kaip kurie įdomiausi ir gražiausi daiktai turi nepageidaujamą stigmą – prakeiksmą. Jei netikite antgamtiniais dalykais, galite rizikuoti. O jei esate nusiteikę pasilikti saugūs, paskaitykite, ką kai kurie daiktai žada savo šeimininkams.

 

10. Maori karių kaukės

 

Maori yra vietoniai Naujosios Zelandijos gyventojai, kurie prieš eidami į mūsį išpjaustydavo karių kaukes ir statulėlės. Pagal Maori tikėjimą, kiekvieno mūšyje žuvusio kario siela apsigyvena vienoje iš kaukių.

 

 

Nors šis užkeikimas ir tikėjimas nekelia jokio grėsmės kitiems vyrams, moterys, kurios laukiasi arba serga mėnesinėmis gali būti prakeiktos arba užsitraukti blogą lemtį ne tik įsigijusios tokį daiktą bet net ir prie jos prisiartinusios. Vienas iš Anglijos muziejų netoli šių eksponatų net gi pakabino skelbimą, informuojantį moteris apie šią situaciją.

 

9. Koh-i-Noor deimantas

 

Koh-i-Noor yra įspūdingas 109 karatų deimatas, kuris, jei esate vyras, jus gali nubausti ir sunkiu prakeiksmu. Nors jis atneša sėkmę kiekvienai savininkei moteriai, jį turėjusiems vyrams brangakmenis nešė tik nesantaiką ir smurtą nuo tada, kai jis tariamai buvo pavogdas is dievo Krishna‘os šventyklos.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pavyzdžiui, Indijos Sher Shah Suri buvo galingas imperatorius, kuris nugalėjo princą Humayun. Po to, kai gavo Koh-i-Noor deimantą, jis netrukus žuvo per sprogimą. Jo sūnus, Jalal Khan, po to buvo nužudytas jo paties sesers vyro.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

8. Terakotinė armija

 

1974 m. septyni kinai ūkininkai rado nuostabų archeologinį lobį – po žeme paslėptą terakotinių kareivių armiją. Tačiau nors šis atradimas praturtino tautą, armiją atradę ūkininkai buvo pasmerkti.

 

 

Trys ūkininkai, nors ir būdami santykinai jauni, mirė per tris artimiausius dešimtmečius; vienas iš jų nusižudė. Likę ūkininkai turėjo užsidirbti pragyvenimui pardavinėdami armijos figūrėles ir gyveno kankinami skolų ir ligų.

 

7. Verkiančio berniuko paveikslas

 

Verkiančio berniuko paveikslo kopijos buvo labai populiarios Anglijoje. 1980-aisiais namuose, kuriuose kabėjo šio paveikslo reprodukcijos, ėmė kilti gaisrai. Keisčiausia tai, kad nors namą ir visą kitą nuosavybę ugnis visiškai sunaikindavo, paveikslas visada būdavo randamas nepaliestas. Dėl šios priežasties tikima, kad šis meno kūrinys arba jo reprodukcija gali prikviesti gaisrą.

 

6. Delhi purpurinis safyras

 

Delhi purpurinio safyro prakeiksmas paaiškėjo tuomet, kai Londono muziejaus kuratorius atrado ši brangakmenį su prie jo pridėtu rašteliu apie prakeiksmą. 1800-ųjų viduryje, kai safyras buvo pavogtas is šventyklos Indijoje, jis atnešdavo sveikatos ir finansines problemas jo turėtojams.

 

 

Pavyzdžiui, kai autorius Edward Heron-Allen turėjo šį brangakmenį, jam nutiko tiek daug nesėkmių, kad jis įmėtė jį į kanalą. Tačiau nusikratyti brangenybės su prakeiksmu jam nepavyko– darbininkas jį rado ir gražino tam, kurį žinojo esant savininką. Galiusiai rašytojas jį nusiuntė į muzieju su rašteliu, kad niekas jo neliestų kol praeis trys metai po jo mirties.

 

5. Vilties deimantas

 

Vilties deimantas dabar turi namus Smithsonian muziejuje, tačiau prieš tai garsėjo kaip prakeiktas brangakmenis. Deimantą pavogė dvasininkas, kuris vėliau buvo sugautas ir kankinamas už savo nusikaltimą. Deimantas buvo prancūzų brangakmenių pirklio Babtiste Tefernier nuosavybė, kuris tariamai buvo žuvo užpultas pasiutusių šunų gaujos. Keletas kitų savininkų taip pat buvo nužudyti arba mirė tragiška mirtimi.

 

4. Uluru akmenys

 

Uluru yra gigantiškas, didingas akmuo Australijoje, kurį kasmet aplanko tūkstančiai lankytojų. Kadangi išvežti akmenis iš šalies yra nelegalu, kai kurie turistai, nepaisydami draudimų, vis tik parsiveža Uluru gabaliukus. Galbūt dėl to, kad tai šventa aborigenų žemė, asmenys, parsivežę gabaliuką Uluru akmens, pradeda kentėti nuo įvairių nelaimių. Dėl šios priežasties žmonės reguliariai paštu siunčia akmenis atgal į Australiją kartu su atsiprašymo laiškais.

 

3. Juodasis orlovas

 

Juodasis orlovas (deimantas), taip pat vadinamas Brahma‘os akimi, kurį vienuolis pavogė iš induistų šventyklos. Brangakmenis buvo perduotas daugybei moterų savininkių, kurių daugelis pačios atėmė sau gyvybę. Bent dvi moterys,kurioms priklausė deimantas, nušoko nuo aukštų pastatų.

 

 

Po to kai brangakmenis buvo parduotas juvelyrui New York‘e teigiama, kad prakeiksmas buvo panaikintas – tai labai geros žinios brangakmenių mylėtojams, kurie norėtų šią retenybę įsigyti ateityje.

 

2. Blarney akmuo

 

Bučinys ant Blarney akmens, teigiama, atneša sėkmę, tačiau bent akmenuko paėmimas iš šios vietos atneš nelaimių prakeiksmą. Žmonės praneša apie tokias užklupusias nelaimes kaip depresija, darbo praradimas, finansiniai sunkumai.

 

Panašiai kaip Uluru aplankę turistai pasigaili parsivežę suvenyrus iš Australijos, žmonės, į namus parsigabenę gabaliukus Blarney akmens, parsiunčia juos atgal po savaičių ar mėnesių, kai tik pajunta prakeiksmo veikimą.

 

1. Ledo žmogus

 

Žmogaus palaikai, kuriems, manoma, yra daugiau nei 5 tūkst. metų, buvo atrasti Alpėse 1991 metais. Per ateinančius 13 metų septyni atradime dalyvavusieji asmenys mirė staigiai ir nenatūraliomis aplinkybėmis.

 

 

Vienas iš asmenų žuvo autoavarijoje, kuomet keliavo į renginį sakyti kalbą apie radinį; kitas tyrėjas netrukus mirė per griūtį. Kitų tyrėjų mirties priežastys įvardijamos kaip kraujo liga arba nušokimas nuo uolos.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Regina

Kas žino,gal ir prakeikiai egzistuoja.

as

Na ir klaidu gausybe

xu

man atrodo kad šie daigtai nėra prakeikti,tiesiog tokius brangius dalykus kaip deimantai ir panašiai reikia saugoti ypatingai pagalvokit kiek už gera deimanta gautum,o čia vat paskelbia kad prakeiktas ir newagia nes praiti jo šeimininkai mirė dėl deimanto..

Taip pat skaitykite