Vaiduokliška dviejų mėnulių mįsle

Švedijos žurnalistai prieš šešetą metų lygiame kelyje įvykusią tragediją pavadino “dviejų mėnulių mįsle”. Tuomet tiesiame ir tuščiame kelyje apsivertus ir užsidegus mikroautobusui žuvo vairuotojas ir penkios keleivės – gastrolių į Malvę važiavusios striptizo šokėjos. Katastrofos priežasties nustatyti nepavyko, – rašo “Vakaro žinių” priedas “Geras!”.

 

Du mėnuliai…

 

Viena iš merginų – 23-ejų Brigit Meke mirė tik kitą dieną po tragedijos ir iki paskutinio atodūsio kliedėdama vis kartojo: “Du mėnuliai… Du mėnuliai…”

 

Neseniai spaudoje prisiminta ši paslaptinga istorija. Maždaug pusę antros nakties Malmės kelių policijos budėtojas užregistravo skubų iškvietimą iš paprastai ramaus magistralės ruožo už 28 kilometrų nuo miesto.

 

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado kelkraštyje stovinčią tojotą ir sulamdytą volvo, apvirtusį ratais aukštyn. Jo vairuotojas, pasak policininkų, kliedėjo: pasakojo, kad jį aplenkė mikroautobusas, paskui dangų nušvietė žalsva pašvaistė ir vidury kelio lyg iš po žemių išdygo kelios nuogos merginos: “Sustabdyti jau nespėjau. Mašina susimėtė, girdėjau, kaip į jos šonus bumbsi kūnai. Tai buvo tikros skerdynės: nelaimingų šokėjų kraujas užliejo visą priekinį stiklą…”

 

Šoko ištiktas vairuotojas vis tvirtino, neva merginos šokusios kažkokį erotinį šokį, o jis nespėjęs sustabdyti, mašina apvirto, ir viskas, ką jis atsimena, – tai juodame danguje pakibusius du mėnulius.

 

Miražas arba haliucinacija

 

Tojotos vairuotojas ir jo žmona pasakojo ramiau, ne taip emocingai, bet irgi kliedėjo apie du mėnulius ir kažkokias šmėklas. Dolphas ir Martha Backai, kurie ir iškvietė policiją, teigė važiavę lėtai, mėgaudamiesi nakties peizažu.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Poros automobilį pralenkus volvo, danguje netikėtai atsirado dar vienas mėnulis, smaragdinė pašvaistė nušvietė plentą, o ant jo sušmėžavo keistos permatomos figūros, greičiausiai moteriškos… Staiga juos aplenkusios mašinos šviesos ėmė blaškytis kelyje, pasigirdo baisus džeržgimas, švytėjimas bemat užgeso. Po kelių sekundžių antrasis mėnulis nublanko ir irgi dingo iš dangaus skliauto.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Policija neneigia, kad eismo nelaimė įvyko lygiai toje pat vietoje, kurioje prieš šešetą metų sudegė mikroautobusas su striptizo šokėjomis. Tačiau visa kita jie vadina miražu ar kolektyvine haliucinacija – juk jokių lavonų ar kraujo kelyje nebuvo, kaip ir krauju užpilto volvo priekinio stiklo, apie kurį taip įtikinamai pasakojo volvo vairuotojas. Bet dėl visa pikta paslaptingas kelio ruožas buvo pažymėtas įspėjamaisiais ženklais.

 

Mirtis kelkraštyje

 

Pats laikas panašų ženklą statyti ir netoli Ukrainos Černigovo miesto. Čia, kaip tvirtina vairuotojai, pastaruoju metu naktimis galima išvysti nuogą šmėklą. Tiesa, ji po ratais nepuola, – stovi sau ramiai šalikelėje ir laukia. O kai sustoji…

 

Du profesionalūs Briansko tolimųjų reisų vairuotojai Andrejus ir Kirilas nusprendė drauge patraukti į sezoninius darbus Ukrainoje. Vieną naktį krovinį vežęs Andrejus pamatė grakštų moters siluetą. Tiesa, jį nustebino tai, kad moteris buvo nuogut nuogutėlė, o šaltame gražiame jos veide švietė raudonos lūpos.

 

Buto, kuriame apsistojo vaikinai, šeimininkė, įspėjo, kad tai – šmėkla, nelaboji dvasia. Esą prieš porą metų keli vairuotojai išprievartavo vietinę merginą, nužudė ir įmetė į griovį. Nuo tada ji ir vaidenasi.

 

Andrejus nesuskubo įspėti reise buvusio Kirilo, nors pats šeimininkės žodžiais ir nepatikėjo. Ir šit Kirilas dingo. Tarsi skradžiai žemę prasmego. Tik ketvirtą dieną pavyko mašiną rasti miške. Pats Kirilas atrodė baisiai: sulysęs, apžėlęs, išsprogusiomis akimis. Jau vėliau, šiek tiek atsigavęs, jis papasakojo sustojęs pavėžėti moterį, kuri nuoga stovėjo kelkraštyje šaltą naktį…

 

Lenktynių su vilkolakiu

 

Dar paslaptingesnė istorija nutiko Tambovo srityje. Vietos vairuotojas pasakoja, kad praėjusią vasarą sunkvežimiu vežiojo grūdus į elevatorių, o kartą užtrukęs grįžo namo gūdžią naktį.

 

Staiga priekyje, pasak jo, vidury kelio išdygo arklys. Vyras įjungė tolimąsias šviesas, nuspaudė garsinį signalą, bet gyvulys nejudėjo iš vietos. Dmitrijus (toks buvo vairuotojo vardas) tikino esąs drąsus žmogus, bet tąsyk kažko išsigandęs.

 

Mašina greitai artėjo, o arklys tebestypsojo vidury kelio. Vairuotojui nusprendus apvažiuoti gyvulį, šis staiga atšoko į kelkraštį ir ėmė šuoliuoti greta.

 

“Kas per velniava!” – nusikeikė Dmitrijus ir žvilgtelėjo pro atvirą langą. Arklys šuoliavo šalia, žvilgčiodamas… ilgų blakstienų įrėmintomis mergiškomis akimis! Nemalonus šaltukas persmelkė vairuotojo kūną, o kumelė, netikėtai garsiai sužvingusi, iškišo baltus dantis.

 

Persigandęs žmogus iš visų jėgų spaudė greičio pedalą, sunkvežimis tirtėjo, atrodė, dar truputį – ir subyrės į šipulius. Bet Dmitrijus, matydamas, kad persekiotojas neatsilieka, greičio nemažino. Jis jau neabejojo, kad su juo lenktyniauja ne paprastas arklys.

 

Beprotiškos lenktynės truko apie pusvalandį. Priekyje pasirodžius kaimo žiburiams, keturkojis lengvai aplenkė mašiną, atsigręžė ir be vargo įšoko į kėbulą! Mašina sudrebėjo lyg nuo smūgio. Grįžtelėjęs vaikinas išvydo kėbule… jauną nuogą panelę, mojančią jam pirštu. Žmogų sustingdė nenusakomas siaubas: dantys barškėjo, pabalę pirštai spaudė vairą, o koja spaudė greičio pedalą.

 

Įvažiavęs į kaimą jis sustabdė taip staiga, kad mašina vos neapvirto. Iššokęs iš kabinos, Dmitrijus neišvydo nė gyvos dvasios.

 

Jis iki šiol negali tvirtai pasakyti, ar visa ta velniava buvo iš tiesų, ar jam tik pasivaideno.
Protas atsisako suvokti tai, kas nutiko tą gūdžią naktį…

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Baimė

Mirusieji vaidenasi mirties vietose kad įvarytu siauba gyviesiems. Gali būti tai šiokia tokia tiesa.

Loreta

del tu vaiduokliu tai gan tiketina tikrai daznai savo mirties vietoj vaidenasi arba kaip antroj istorijoj kersija uz savo mirti na bet su tuo arkliu tai… pirma mintis buvo ar jis kartais ne baltas buvo…

Taip pat skaitykite