Tikroji magija neturi spalvos

Užėjęs į ezoterinius knygynus dažnai pastebiu knygas panašiais pavadinimais: „Juodoji magija“, „Baltosios magija enciklopedija“, „Juodoji ir baltoji magija“ ir panašiai. Nebeperku tokių knygų, nors labai domiuosi ezoterika ir okultizmu.

 

Liaudyje priimta skirstyti magiją į juodąją ir baltąją. Norintis pasirodyti labiau apsišvietusiu neretai prakalba apie ir apie pilkąją magiją. Ilgai ir aš dariau tokius skirstymus. Tačiau ilgainiui, pasidomėjęs giliau suvokiau, koks vis tik profaniškas yra tokio pobūdžio skirstymas.

 

Tai gi, bet koks žmogus klabantis apie juodąją, baltąją ar pilkąją magiją, parodo tik tiek, kad magijoje jis nieko nesigaudo. Bet kokia knyga kurios pavadinime vyrauja žodžiai juodoji ir baltoji magija, taip pat turėtų kelti, nepasitikėjimą labiau tuose dalykuose išprususiam asmeniui.

 

Magiją į juodąją ir baltąją, paprastai profanai skirsto pagal veiklos pobūdį. Atseit baltoji magija skirta padėti žmonėms, o juodoji jiems kenkti. Tačiau jei jau išgirdote žmogų skirstantį magiją tokiu būdu, vėl gi galite drąsiai teigti jog jis magijoje nieko nesupranta.

 

Tikroji magija neturi spalvos. Magijoje nesvarbu nei priemonės nei tikslai kurie atliekami, jie nuo to nepavirsta nei juodąja magija nei baltąja. Tai išlieka vis ta pati magija. Vienintelis įmanomas skirtumas tai poveikis laisvai žmogaus valiai. Bet koks poveikis priš žmogaus valią nus neigiama magijos rūšis, o ėjimas su jo valia bus teigiamas. Paimkime paprastą pavyzdį.

 

Tarkime tavo mama serga vėžiu, o tu atradai maginį būdą kuris jai turėtų padėti. Čia galimi du veiksmai: papasakoji apie jį mamai ir ji sutinka kad juo būtų gydoma, antrasis nepasakoti nieko mamai ir gydyti jai už akių. Pirmuoju atveju, jai sutikus nebus pažeista laisva valia ir tai bus geroji magija, antruoju atveju ji nežinos apie tavo veiksmus, tad tu eisi prieš jos laisvą valią, tad naudosi tai ką liaudis vadina „juodaja magija“.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ir čia visiškai nesvarbu kokie metodai naudojami. Profanas sakys jog jei kvietiesi demonų pagalbos tai bus blogoji magija, tačiau jei tos magijos pagalba neini prieš laisvą žmogaus valią tada ji niekaip negali būti bloga.

 

Žinoma noriu priminti jog bet kokia magija, gera ar bloga, visada turi savo pasekmes, dažniausiai skaudžias. Visada už maginių veiksmų atlikimą ar jš priėmimą ateina ataskaitos laikas. Visada tos pasekmės būna neigiamos nors ne visada pasireiškia iš karto. Visni pradeda girdėti balsus ir galų gale išprotėja (apie tai rašė religijotyrininkas G. Beresnevičius savo paskutinėje knygoje „Naujojo atgimimo išvakarės“), kitas panirsta į deprasiją, trečiam prasideda nelaimės namuose. Bažnyčia gi moko kad užsiėmimas magija yra nuodėmingas, tad tuo pačiu užsiimdamas ja ar lankydamasis pas magus rizikuoji ir amžinuoju gyvenimu.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Žmonės linkę viską skirstyti į gerą ir blogą, tad ar yra tikslinga skirstyti magiją pagal spalvas? Netikslinga ir net klaidinga. Tad drąsiai galite išmesti visą savo literatūrą su pavadinimais „Juodoji ir baltoji magija“, šias knygas bus parašę šarlatanai ir tikrosios magijos iš jos nepažinsite.

 

Taip pat nesikreipkite į jokį magą kuris save vadina baltuoju ar juoduoju nes veikiausiai pataikysite ant šarlatano. Tikriji magijos adeptai magiją skirsto ne pagal gerąją ar blogąją, ne pagal tai kokį poveikį daro žmogui, bet pagal tai su kokiomis jėgomis dirbama.

 

Tos magijos rūšys vadinamos teurgija ir goetija. Tikima jog teurgijos pagalba bendraujama su aukšesniojo plano dvasiomis (angelais ir pan.), goetija gi skirta darbui su žemesniojo plano dvasiomis ir esybėmis (demonais, lervomis ir pan). Tad jei norite pasirodyti išprusęs naudokitės šiais teminais. Taip bent jau neliksite kvailio vietoje susitikę tikrą magą, ne apsišaukėlį.

 

Dar magijos adeptai magiją skirsto į pasirinkto kelio sritis. Jei pasirinktas kenkimas žmonėms ir be kenkimo nieko daugiau nedaroma, tada sakoma jog magas eina Kairiosios rankos keliu, jei atvirkščiai tada sakoma jog magas eina Dešiniosios rankos keliu.

 

Vis tik iš kur kyla tas skirstymas magiją į juodąją ir baltąją? Tai be galo senas skirstymas ateinantis iš senųjų laikų, tačiau visada gyvavęs tik tarp profanų. Šis skirstymas greičiausiai kyla iš senojo nekromantijos pavadinimo. Nekromantija tai magijos rūšis kurioje naudojami mirusiųjų organai ar net lavonai.

 

Tai gi, senasis nekromantijos pavadinimas buvo nigromantea (nuo žodžio nigro, kas reiškia juodas), tai gi tai buvo vadinama juoduoju menu. Tik daug vėliau nekromantija imta vadinti dabartiniu jos pavadinimu necromantea (nuo žodžio necro — miręs). Tai gi jei jau buvo atsiradęs juodasis menas, žmonėms parūpo sukurti ir baltąjį meną. Taip žmonėse pradėta magiją skirstyti į juodąją ir baltąją. Tad jei jau labai skaitytojas nori magijos spalvų, tai pagal pavadinimo etimologiją, tevadina juodąją magija nekromantiją, nors tada kyla kita problema, kas gi yra baltoji magija?

 

Tai gi mielas skaitytojau, neužkliūk už šarlatanų kabliuko, nepasitikėk tuo kas save vadina juodąja ar baltąja magija. O dar geriau nepasitikėk magija abskritai, nes tik bėdos prisišauksi.

 

Straipsnio autorius: Gabrielius E. Klimenka

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Marcus

Pritariu,straipsnis tai paskutinis sh.. net neskaiciau viso iki galo…

Kaduceus

Žmogau, lik prie savo religijos tyrinėjimų, kam tu terši gerą magijos vardą apie ją visai nieko neišmanydamas? Beje, pats kvailiausias mano kadanors skaitytas straipsnis šia tema!

Taip pat skaitykite