Sensacija – Merkurijuje gali egzistuoti gyvybė!

Aplink arčiausiai Saulės esančią planetą – Merkurijų – daugiau nei pusantrų metų skriejantis NASA palydovas pateikė įrodymus, kad šioje planetoje yra ledo, o galbūt – ir organinės medžiagos, rašo „The Huffington Post“.

 

Ketvirtadienį NASA mokslininkai paskelbė, kad niekada Saulės neapšviečiamuose Merkurijaus regionuose planetos šiauriniame poliuje yra sušalusio vandens klodai. Jie daugiausiai glūdi Merkurijaus krateriuose.

 

Po šio atradimo NASA planuoja „Messenger“ palydovą nukreipti arčiau šiaurės polio, kad galėtų gauti tikslesnius duomenis.

 

Pasak NASA, Merkurijaus ašis svyruoja vos mažiau nei 1 laipsnį, todėl planetos poliai niekada nemato Saulės šviesos.

 

Mokslininkai jau prieš kelis dešimtmečius iškėlė versiją, kad šios planetos poliai gali būti padengti ledu, tačiau įrodymai surasti tik dabar.

 

NASA palydovas „Messenger“ skriedamas aplink Merkurijų matavo vidutinę vandenilio koncentraciją – ledo indikatorių.

 

Mokslininkai mano, kad pietiniame planetos polyje taip pat gali būti ledo, tačiau palydovas šiuo metu negali pateikti išsamių duomenų, apie šią planetos vietą.

 

Jau daugiau nei 20 metų mokslininkai manė, kad Merkurijuje galima rasti vandens. Dar 1991 metais astronomai iš Žemės tirdami Merkurijų nustatė, kad šios planetos poliuose gali būti vandens, o 1999 metais šiuos spėjimus dar labiau sustiprino iš „Arecibo“ observatorijos atlikti tyrimai.

 

Bet kuriuo atveju, norint patvirtinti, kad Merkurije tikrai yra vandens – reikia į šią planetą pasiųsti erdvėlaivį, rašo space.com.

 

„Messenger“ palydovas į Merkurijaus orbitą įskriejo 2011 metų kovą.

 

Mokslininkai analizuoja, ar tai ką jie išvydo palydovo „Messenger“ atsiųstuose nuotraukose, yra organinės medžiagos. Tyrėjų komanda mano, kad Merkurijuje aptiktas ledas yra apie 10 centimetrų storio.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tolimesni tyrimai parodys, kokia iš tikrųjų rasta medžiaga yra. NASA mokslininkas Gregory Neumannas sako, kad tai gali būti amino rūgštys.

 

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
PaleWitch

Įdomus atradimas. Deja, kad ir būtų tame lede rasta organinės medžiagos, kažkaip perspektyvos jai ten mažokai atrodo, turint omeny, jog šiaip didžioji planetos dalis svyla.. Na bet ei, juk į palydovą investuota 427mln. dolerių, reikia pasidžiaugi, jog jis ten aukštai nors ką nors nuveikia :DD

Slender

Vanduo – nebūtinai reiškia gyvybę.

Taip pat skaitykite