Rokenrolo karaliaus prakeikimas

Visą savo gyvenimą milijonų gerbėjų dievukas buvo įsitikinęs, kad jį persekioja pikta lemtis. Elvį Preslį vadino rokenrolo karaliumi, jis įrašė 94 “auksinius” diskus Ir daugiau kaip 40 “auksinių” albumų, suvaidino 33 filmuose ir uždirbo apie milijardą dolerių. Tačiau už jokius pinigus nenusipirksi paprastos žmogiškosios laimės.

 

Brolis dvynys

 

Nedaugeliui žinoma, kad Elvis turėjo brolį dvynį Džesį Gordoną Preslį. Būtent tokiu vardu motina Gledis Presli pavadino 35 minutėmis už Elvį vyresnį, tačiau negyvą gimusį savo sūnų. Pasaulyje tarp dvynių egzistuoja nepaaiškinamai stiprus, neretai net mistinis ryšys. Ir Elvis, nors iškart prarado brolį, visą gyvenimą jį prisimindavo. Jis dažnai savęs klausdavo, kaip vienomis ar kitomis aplinkybėmis elgtųsi Džesis.

 

Būsimo rokenrolo karaliaus tėvas Vernonas nebuvo sėkmingas žmogus. Niekaip negalėdamas rasti darbo jis vertėsi atsitiktiniais uždarbiais, o kai sūnui buvo vos treji metukai, Vernonas 3 metams pakliuvo į kalėjimą.

 

Nežinia, kaip būtų susiklostęs Elvio likimas, jei ne jo motinos atkaklumas ir atsidavimas. Ji nesiskyrė su sūnumi nei dieną, nei naktį ir darė viską, kad jis gautų išsilavinimą. Visa motiniška meilė buvo skirta vienintelei atžalai. Sūnus atsidėkojo tuo pačiu. Vaikystėje Elvis sau prisiekė, kad užaugęs mamai nupirks namą ir patį gražiausią automobilį, o jai nebereikės taip sunkiai dirbti, mat Gledis dėl kiekvieno papildomo dolerio dirbo dieną naktį – medvilnės laukuose, skalbykloje, gamykloje.

 

Vos uždirbęs pirmuosius įspūdingus honorarus Elvis mamai atsidėkojo rožinės spalvos fordu, o netrukus – ir 23 kambarių rūmais Memfyje. Deja, motina buvo laiminga labai trumpai.

 

Tai prakeikimas!

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

1957 m. Elvis dvejiems metams buvo pašauktas į armiją. Vos tai sužinojus jį apėmė isterika: “Tai prakeikimas! Jis persekioja mano šeimą. Vos tik viskas pradėjo eiti kaip per sviestą, jis vėl viską griauna. Džesi, jei mane girdi, padėk mums!”

 

Gledis sunkiai pakėlė išsiskyrimą su vienturčiu sūnumi. Esama daugybė liudijimų, kad savo liūdesį ji skandino alkoholyje. Jis galutinai palaužė sveikatą, ir taip nualintą sunkaus darbo jaunystėje. 1958 m. rugpjūčio 14 d. Gledis nebeliko. Jai tebuvo 47-eri.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Viename interviu Elvis raudodamas prisipažino: “Jos mirtis sudaužė man širdį. Gyvenau tik dėl jos. Mama buvo geriausia mano draugė.”

 

Mistikos jų santykiams iš tiesų netrūko. Kartą naktį Gledis pabudo išmušta šalto prakaito, šaukdama sūnų. Pasirodo, būtent tą akimirką Elvis pateko į baisią avariją ir per stebuklą išgyveno – sugebėjo iššokti iš liepsnų apimtos mašinos.

 

Pirmoji meilė

 

Sunku būtų tvirtinti, kad jaunajam Elviui sekėsi meilė. Kai vaikinas dar dirbo sunkvežimio vairuotoju, į jo širdį pasibeldė pirmoji meilė. Jos vardas buvo Diksė Lok. Tai 15-metė mergaitė – protinga, linksma, rūpestinga. O svarbiausia – ji tikėjo Elvio žvaigžde ir kaip įmanydama palaikė jo siekį gyventi geriau.

 

Prasidėjus gastrolėms vis populiaresnis Elvis beveik nebebūdavo namie, todėl ir su Dikse matydavosi vis rečiau. Savo ruožtu mergina vis laukė iš mylimojo lemtingo prisipažinimo. Tik Elvis kažko vis delsė. Per ilgai. Diksė paskelbė susižadėjusi su kitu.

 

Tarnaudamas Vokietijoje E. Preslis susipažino su 14-mete karininko įdukra Priscila. Jie vienas kitam be galo patiko. Elvis gavo jos tėvų leidimą susitikinėti su ja.

 

Po dvejų metų tėvai leido Priscilai (su sąlyga, kad rokenrolo žvaigždė sudarys jai visas sąlygas baigti mokyklą) persikraustyti į Elvio manus Memfyje. O vos Priscila 1967 m. sulaukė pilnametystės, jiedu iškėlė vestuves. Po devynių mėnesių pasaulį išvydo Liza Marija.

 

Tačiau šeimos gyvenimas anaiptol nebuvo idealus. Namie nuolat vyko vakarėliai, vyras nevengė gražuolių draugijos, o Priscila nebebuvo mergaitė, kuriai pakanka tik būti šalia savo dievuko. Galiausiai ji užmezgė romaną su karatė treneriu Maiku Stounu.

 

1973 m. spalio 9 d. teismas priėmė sprendimą dėl ponų Preslių santuokos nutraukimo. Rokenrolo karalius prarado tai, kas dar galėjo jį išgelbėti – savo meilę. Netrukus vis dažniau jam paguoda būdavo narkotikai, moterys ir maistas.

 

Elvio magija

 

E.Preslis turėjo išties magiškų sugebėjimų išjudinti publiką. Kerintis balsas, ilgesingas žvilgsnis, ekstravagancija ir ekspresija vesdavo moteris iš proto. Ištikimiausios gerbėjos nepraleisdavo nė vieno savo dievuko pasirodymo, net leisdavosi į gastroles paskui jį.

 

Rokenrolo karalius buvo žvaigždė gyvenime, o legenda jis tapo po mirties. Sunku paaiškinti šį fenomeną, tačiau ir šiandien tūkstančiai Elvio gerbėjų tiki, kad jis gyvas. Šį tikėjimą skatina ir geltonoji spauda. Periodiškai jos puslapiuose atsiranda pranešimų, kad rokenrolo karalius pastebėtas tai viename, tai kitame pasaulio krašte. Spausdinamos net menamos pasenusio Elvio nuotraukos.

 

Žinoma, negalima jų priimti rimtai, nes dabartinės nuotraukų redagavimo programos atveria kone neribotas galimybes. Kasmet JAV rengiamas ir Elvio antrininkų konkursas, tad išsirinkti Elvį kitai sensacingai nuotraukai tėra juokų darbas.

 

Tie, kas tiki, kad E.Preslis gyvas, kalba, jog karalius tiesiog pavargo nuo šlovės, gastrolių, įkyraus žiniasklaidos dėmesio, todėl savo mirtį paprasčiausiai inscenizavo. Kad pabandytų pradėti naują gyvenimą ir galiausiai rastų savo laimę. Pasakojama, kad dainininko karstas kape tuščias, o vienas jo medicininių draudimų iki šiol nenutrauktas.

 

Nežinia, ar Elvis tikėjo pomirtiniu gyvenimu, bet mistika jis tikrai domėjosi. Galbūt norėjo susisiekti su mirusia motina arba atsikratyti jį persekiojusios piktos lemties. Manoma, kad ezoterika Elvis susidomėjo per savo kirpėją Larį Gelerį, kuris vadinosi budistu.

 

Kartais rokenrolo karalius valandų valandas studijuodavo ezoterinę literatūrą ir net bandė ja sudominti Priscilą. Jis galėdavo ištisas valandas postringauti apie galingas jėgas, kurios valdo žvaigždes ir galaktikas, kartais medituodavo ant terasos, bandydamas pagauti energiją iš kosmoso.

 

Nelaimingas atsitikimas?

 

Kodėl rokenrolo karalius iš gyvenimo išėjo taip anksti? Šį klausimą sau užduoda milijonai žmonių visame pasaulyje.

 

Prieš pat E.Preslio mirtį pasirodė knyga “Elvis. Kas atsitiko?”, parašyta buvusių jo draugų. Žvaigždei tai buvo labai skausminga. Knygoje pasakojama apie jo piktnaudžiavimą narkotikais, keistą domėjimąsi mistika, dalyvavimą sekso orgijose, atskleidžiama daugybė menamų karaliaus ydų. Dauguma jų buvo perdėtos, o kai kurios ir išvis išgalvotos. Elvis su siaubu įsivaizdavo, kaip po viso šito jam teks pasirodyti publikai. Elvį apėmė baisi neviltis.

 

Dvi dienos prieš mirtį savo prodiuseriui jis tarė: “Man bus viskas gerai. Tačiau turiu tau pasakyti, kad daugiau niekada nesusitiksime. Kitas kartas bus nebent danguje.” 1977 m. rugpjūčio 16 d. Elvis mirė.

 

Parengta pagal “Vakaro žinių” priedą “Geras!”

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite