Stikliniai automobiliai

Mes automobiliuose turime atsarginius jutiklius, montuojame daviklius mašinų užpakalinėje dalyje, ir net patys automobiliai jau moka save pastatyti stovėjimo aikštelėje. Tačiau, nepaisant visų šių technologinių pagalbų, vairuotojai vis dar nesusitvarko.

 

Taigi, Keio universiteto Japonijoje mokslininkai sukūrė automobilio prototipą, kuris paverčia galines sėdynes skaidrias, važiuojant atbuline eiga.

 

“Permatomas Toyota Prius” bus eksponuojamas 2012m. skaitmeninio turinio parodoje, Tokijuje. Naudodamiesi komufliažo technologija, parodo, kas yra už hibridinio automobilio keleivių galinės zonos. Tai technologija, kuri buvo kuriama ir tobulinama apie dešimtmetį ir pagaliau pradėta formuoti gamybai.

 

Nematomumo sistema atsižvelgia į filmuotą erdvę už transporto ir transliuoja per kanalą ant galinės sėdynės, suteikdamas skaidrumo iliuziją. Projekcijos paviršiaus audeklas turi tūkstančius šviesogrąžių karoliukų, kurie fiksuoja šviesą iš projekcijos. Transporto priemonėje taip pat bus integruotas ekranas prie vairuotojo galvos atramos.

 

„Vairuotojas jausis lyg vairuotų stiklo automobilį“, – sako Masahiko Inami, vienas iš pirmųjų nematomumo technologijos kūrėjų. Siri Arthur C. Clarke teigia: „Bet kokia pažangi technologija yra neatskiriama nuo magijos. Aš noriu sukurti technologiją kaip magiją, kurią lengvai galėtų naudoti paprasti žmonės ateityje.“

 

Inami ir jo komanda nesako, kada ši technologija galėtų ateiti į rinką, bet mažos sąnaudos ir vaizdo kameros sumažins kainą. Ši funkcija gali būti įdiegiama tik autonominėse transporto priemonėse, paneigdama permatomų technologijų būtinybę.

 

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
opc

jokios technologijos neapsaugos nuo žioplių…

marius

japaskes, ko noret daugiau is ju :D

Taip pat skaitykite