Ruošiamasi pasaulio pabaigai? Kaupiama maisto saugykla

Vienoje Šiaurės ašigalio esančioje saloje, kurioje siaučia stiprūs šalčiai, kalne iškirstame didžiuliame kambaryje bus saugoma soti žmonijos ateitis.

 

Tokioje „pasaulio pabaigos saugykloje“ turėtų būti saugoma apie 2 milijonai sėklų, iš kurių būtų galima išauginti visų žinomų rūšių kultūrinius augalus.

 

Tokia saugykla yra kuriama tam, kad išsaugoti pasaulinius maisto išteklius atominio karo, terorizmo, klimato pasikeitimo, kylančio jūros lygio, žemės drebėjimų ir dėl to nutrūksiančio elektros energijos tiekimo atveju.

 

„Jei pasaulyje kurią nors dieną atsitiks kas nors labai blogo, tai mums leistų atkurti žemdirbystę planetoje“, – sakė organizacijos „Global Crop Diversity Trust“, organizuojančios šio projekto vykdymą, vadovė Cary Fowler.

 

Kad išsaugotų daigumą, sėklos turi būti laikomos ypač žemoje temperatūroje. Šio projekto organizatoriai planuoja saugyklos orą keisti kartą per metus. Bet net jei dėl kokios nors milžiniškos katastrofos saugykla būtų apleista, sėklų daigumą palaikys amžinas įšalas. Net ir pagreitėjus pasauliniam atšilimui, reikėtų dešimtmečių, kad pakilusi temperatūra įšildytų kalną.

 

„Tai bus didelis genų bankas, kuris už kitus analogiškus bankus saugesnis kelias dešimtis ar net šimtus kartų“, – sakė C.Fowler. Bet šiame banke saugomos sėklos bus naudojamos tik tuo atveju, kai dėl kokios nors priežasties nebus išlikusių sėklų pavyzdžių kitose saugyklose. Tai – ne įprastas sėklų bankas, o patikima saugykla.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
PonasX

O kaip tas sėklas jie ruošiasi pasiimti po tos pasaulio pabaigos?

Slender

Manau kad reiėtų pavadinimą pakeisti į “Ruošiamasi žemės pabaigai? Kaupiama maisto saugykla”

Nes pabaiga bus (gal ir nebus) tik mūsų žemei. Efekto visai visatai neturės. Ot kokia nereikšminga mūsų žemė visatos atžvilgiu :/

Zinantis

Na siaip zodis pasaulis daznai vartojomas norint apibudinti ir musu Zeme. “Pasaulis, siaurąja prasme – Žemės planeta žvelgiant antropocentriniu požiūriu.”

Zinantis

*vartojamas

Slender

Žinoma Pasaulio pabaiga galime vartoti perkeltine prasme. Bet teoriškai ir tiksliau reikėtų vadinti “Žemės pabaiga”

Zinantis

Ganetinai subjektyvu…

Gytis

ir visos seklos modifikuotos :)

Sapnas

primena fallout 3 :D

...

kazin zolytes seklu ten yra

Taip pat skaitykite