Juodieji ritualai

Kraujo duoklė, narkotinio svaigulio transas, sugrąžinimas iš mirties pasaulio, dievų kerštas…

 

Tokias niūrias ritualines apeigas pradėjo afrikiečiai vergai, parplukdyti iš gimtinės Afrikos į Haičio salą. Iki pat mūsų dienų išliko grupelė šio tikėjimo propaguotojų. Šis kraupus tikėjimas – vudu.

 

Prikelti gyvenimui

 

Bemaž metus artimieji bergždžiai ieškojo Vilfredo Diuriscento kūno, tačiau jis savomis kojomis grįžo namo. Giminaičiai, jau susitaikę su brangaus jiems žmogaus mirtimi, negalėjo patikėti savo akimis, todėl į atvykėlį žvelgė siaubo pilnomis akimis.

 

Kai po devyniolikos metų ant savo namų slenksčio pasirodė ponas Veinas, artimieji nežinojo, kaip elgtis. Jie gerai prisiminė, kaip dėl staigios mirties vyras iškeliavo anapus. Dar vakare viskas buvo gerai, tačiau rytą ponas Veinas pasiskundė galvos skausmais, o netrukus jam prasidėjo dusulio priepuoliai. Broliai nuvežė jį į ligoninę, bet gydytojai buvo bejėgiai – vyras užgeso.

 

Paaiškėjo, jog ponas Veinas puikiai pamena savo laidotuves, girdėjo artimųjų raudas, tačiau nesugebėjo ničnieko pasakyti ir net sumirksėti. Tik tuomet, kai buvo ištrauktas iš po žemių, jis atsipeikėjo.

 

Nė vienas iš šių dviejų vyrų nebebuvo toks kaip anksčiau – jie tegalėjo pildyti svetimus liepimus. Tai praktiškai nebebuvo žmonės, o zombiai.

 

Apie staiga atgimusius mirusiuosius Europoje jau ištisus amžius sklando gandais apaugusios legendos. Šiuos gandus apie niekam negirdėtą paslaptingą tikėjimą parveždavo Napoleono Bonaparto kareiviai ir jūreiviai – tik jie pasiekdavo tolimiausius pasaulio kampelius. Mokslininkai bandė išsiaiškinti, kiek yra tiesos jų pasakojimuose, tačiau vudu burtininkai tylėjo lyg vandens į burną prisisėmę.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Stebuklingi milteliai

 

Tik gerokai vėliau mokslininkams, tyrusiems Haičio kultūrą, pavyko atskleisti menką dalelę salos kerėtojų paslapčių. Tyrimai parodė, kad visos sklandančios kalbos apie iš mirties prikeltus žmones yra gryna tiesa. Vudu burtininkai galią ir valdžią išsikovoja paslaptingais milteliais.

 

Tai milteliai, nuo kurių apmiršta žmogaus organizmas. Jeigu žmogus neklauso dievų ar jų padėjėjų, patenka į didžiulę nemalonę. Vudu dvasininkai milteliais užmigdo žmogaus sąmonę.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Mokslininkams pavyko nustatyti šių stebuklingų miltelių sudėtį. Pasirodo, jie gaminami iš nuodingųjų rupūžių, jūrų žuvų, roplių ir vorų. Žmogų suparalyžiuoja tetradoksinas – 500 kartų stipresnis nuodas už kalio cianidą. Vos porai šių miltelių grūdelių patekus ant odos…

 

Po laidotuvių ceremonijos išsiskirsčius artimiesiems, burtininkas iškasa auką ir pradeda savo juodąsias apeigas. Mušdamas būgną ir atlikdamas įvairius tik jam vienam gerai žinomus ritualus jis šaukia mirusįjį vardu, žadina jį iš transo. Vėliau auką girdo tam tikro augalo sultimis.

 

Haičio gyventojams šis augalas žinomas velnio agurkų pavadinimu. Velnio agurkų sultyse esantis atropinas neutralizuoja miltelių nuodus, tačiau pats veikia kaip narkotikas. Atropino veikimą silpnina vienintelis dalykas – druska.

 

Šiuolaikiniai vergai

 

Manoma, kad Haičio gilumoje, pašaliniams nepasiekiamose vietose, iki šiol yra plantacijų, kuriose dirba tūkstančiai tokių žmonių-zombių. Jų egzistavimo gyvenimu vadinti niekaip neįmanoma – jie miega ant grindų, minta atliekomis su narkotinių augalų priemaišomis. Tai žmonių, veikiau nebesančių žmonėmis, vergovė.

 

Vien jų išvaizda kelia neapsakomą siaubą. Jų akyse nebėra nė krislelio gyvybės, jie juda lėtai, sunkiai, kalba neaiškiai, dažnai net nerišliai – lyg kartotų kadaise girdėtus garsus.

 

Daugelis salos gyventojų yra tikri, kad zombiai žiaurūs, gali be jokių skrupulų žudyti, kankinti. Apsisaugojimo priemonės labai primena kovą su vampyrais, kurių, mokslininkų teigimu, tikrovėje egzistuoti negali. Labiausiai vietiniai baiminasi, kad bet kurią akimirką patys gali tapti vudu burtininkų aukomis.

 

Baisieji prakeiksmai

 

Kitas baisus ginklas prieš nepaklusniuosius – baisūs prakeiksmai. Pirmiausia vudu dvasininkas pagamina lėlę, kuo panašesnę į pasirinktą auką, nupiešia magiškus ženklus, net prisega aukos plaukų sruogą. Vėliau, kartodamas paslaptingų užkeikimų žodžius, smaigsto į lėlę adatas. Aukos laukia mirtis siaubingose kančiose.

 

Daugelis mokslininkų įsitikinę, kad ritualų, ir, svarbiausia, jų veikimo, išsiaiškinti ir moksliškai pagrįsti neįmanoma. Visa magija – tai pasąmonės reiškinys. Belgijos tyrinėtojai nustatė, kad žmogaus smegenys tam tikrais atvejais sugeba siųsti signalus į kito žmogaus smegenis ir taip jas veikti.

 

Galbūt jau netrukus bus įmanoma paaiškinti telepatinių gebėjimų turinčių žmonių paslaptis, glūdinčias giliai pasąmonėje. Galbūt paaiškės, kad vudu burtininkai perduoda aukoms į smegenis įsakymą mirti?

 

Baimės religija

 

Mokslininkai, norėdami išsiaiškinti, kaip veikia žmogaus smegenys, pirmiausia atliko bandymus su gyvūnais. JAV atliktas bandymas su laboratorinėmis pelėmis. Pelės buvo sumestos į vandenį ir tik keletui iš jų leista išplaukti į sausumą. Tačiau jos vėl buvo grąžinamos į vandenį. Jau kartą išsigelbėję padarai iš paskutiniųjų bandė vėl išplaukti, o kiti graužikai, regis, susitaikė su neišvengiama žūtimi.

 

Žmogaus, patekusio į pavojingą situaciją, reakcija labai panaši. Jei jis įsitikinęs, kad užrūstino dievus ir jo laukia bausmė, jo pasąmonėje susiformuoja išankstinė nuostata, kad tai, kas turi vykti – neišvengiama. Bet kartą nepasitvirtinus baimėms, žmogus nugali šias ir numoja ranka į visokius burtus. Taip jis tampa nebepasiekiamas vudu burtininkų kerams.

 

Vudu tikėjimo sekėjams net į galvą nešauna, kad jie yra marionetės kieno nors piktose rankose. Kad aukos negalėtų atsilaikyti prieš kerus, dvasininkai jas nuolat baugina per apeigas. Žmonės tiki, kad per apeigas skambant būgnams jie patiria transą, siųstą dievų, tačiau nesusimąsto, kad beprotiški šokiai ir riksmai yra sukelti narkotikų, paslapčia pilamų į gėrimus.

 

Nė vienas jų net nesusimąstydamas aukoja dievams ir taip prašo malonės ir apsaugos. Aukos, žinoma, turtais nenusileidžia net karaliams. Iš esmės jie ir yra karaliai. Vudu tikėjimo karaliai. Kiti – vergai, žmonės, paversti zombiais.

 

Parengė: Raimonda Baublytė, Respublika.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
tomas

ok

ata

turiu telepatiniu galiu galiu padeti skaitau mintis reikalinga nuotrauka laukiu pasiulimu

Aure

nu gerai, padek man

...

jo jo taip ir skaitai mintis… Gal ir mane išmokysi? Patikėjau ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Taip pat skaitykite