Šamai pradėjo ėsti paukščius

Besikeičiantis klimatas keičia ne tik ekosistemų funkcionavimą, augalų ir gyvūnų rūšių buveines, tačiau ir valgymo ypatumus. Nuo šiol antims, gyvenančioms viršutinėje Bavarijoje reikia baimintis dėl savo gyvybės, nes iš vandens staiga gali išnirti milžiniški nasrai ir praryti jas.

 

 

Šie nasrai didžiuliam šamui, gyvenančiam upėje Izen. Manoma, kad žuvies ilgis yra net 3 metrai, valgo ji viską, kas pakliūna jo kelyje,. Kartais tai būna net gulbes.

 

Beje, tai nėra vienintelė tokia žuvis. Upėje vietiniai žvejai vis dažniau mato tokius milžinus. To priežastis – klimato atšilimas, dėl kurio žuvys jaučiasi geriau. Vertą paminėti ir tai, kad šamai auga visą savo gyvenimą, o jų gyvenimo trukmė kartais siekia net 80 metų!

 

 

Žvejai skambina pavojaus varpais, nes tokie šamai ištuština upę, kadangi gamtoje šamai neturi jokių natūralių priešų išskyrus kitus šamus.

 

“Paprastai šamai nevalgo vieni kitų, bet šios žuvys tai daro” – kalba vietiniai žvejai. Kito pasirinkimo jos neturi, nes kitų rūšių žuvų praktiškai nebeliko. Tokios žuvys kelia grėsmę biologinei įvairovei.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Arunas

Tai kad nuotraukos yra 2008 Kauno mariose , prie Piliuonos sugauto 83,25kg samo foto.

krc

Pradėjo ėsti paukščius? O kada buvo nustoje?

Taip pat skaitykite