Britų salų gyventojus gąsdino krintantys liepsnojantys objektai

Daugybė Britų salyno gyventojų vėlyvą praėjusio penktadienio tapo neįprasto reginio liudininkais. Šiaurės Airijos, Škotijos, Centrinės Anglijos gyventojai sunerimę pranešinėjo apie naktiniame danguje pasirodžiusius ugninių kamuolių vėrinius ir juos filmavo – internete patalpinti ne vienas ir ne du filmuoti epizodai su krintančiais dangaus kūnais. Kas tiksliai krito iš dangaus, kol kas vis dar neaišku.

 

Manoma, kad tai galėjo būti arba stambus meteorito bolidas, subyrėjęs į smulkesnius fragmentus, arba krintančio palydovo ar kitų kosminių šiukšlių nuolaužos.

 

Liudininkai iš viso Britų salyno skambino ir pranešinėjo apie iš dangaus krintančias oranžines ugnis, kurios skliautu judėjo sinchroniškai. Liepsnojančios nuolaužos skriejo gana žemai virš horizonto ir gerokai lėčiau nei juda krintantys meteoritai. Kai kuriems stebėjusiems reginį vaizdas priminė kadrus iš fantastinio filmo „Nepriklausomybės diena“ („Independence Day“). Ugninių kūnų vėrinys naktiniame danguje buvo matomas apie pusę minutės.

 

„Sunku pasakyti, kas tai buvo iš tiesų, tiksliau – kas tai sukėlė, – BBC aiškino Džodrelo pakrantės observatorijos direktorius, dr. Timas O‘Brajenas (Tim O’Brien). – Galėjo būti, kad žmonės matė į atmosferą įskriejusį kosminį akmenį, gali būti, jog ten buvo kosminės šiukšlės, kurios yra žmogiškosios veiklos orbitoje pasekmė. Objektas skriejo maždaug 120-130 km aukštyje, jo judėjimo greitis – mažiausiai apie 29 tūkst. km/val.“

 

„Vargu, ar tai galėjo būti meteorai, – abejoja Š. Airijoje veikiančio Armago planetariumo darbuotojas Kolinas Džonstonas (Colin Johnston). – Nors rugsėjo naktiniame danguje turėjo nulyti keletas labai menkų meteorų lietų, jie turėjo būti tokie blausūs, jog mažai kas juos būtų pastebėjęs. O šį reiškinį matė labai daug žmonių. Manau, kad šis reginys su meteorų lietumis nesusijęs. Tai kažkas, kas įvyko netikėtai. Galbūt kažkokios kosminės šiukšlės pasiekė žemesnius atmosferos sluoksnius – Saulės sistemoje jos klaidžioja milijardus metų. Arba žūti ugnyje „apsisprendė“ kuris nors iš orbitoje ilgai tarnavusių dirbtinių palydovų.“

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
:)

Sajanai atskrido :D

erlas

mmm… stebejau si regini ir as… gyvai… tai susilauke be galo didelio zmoniu demesio. man keisciausiai buvo, kad sis reiskinys nutiko lygiai, lygiai likus 3 menesiams iki pranasaujamos pasaulio pabaigos.

Aalyah

Yra užrašyti šaltiniai ir dar zyzia norėdami protingesni atrodyt.

Ariogala

delfi kopijuojat ir nematot vargo

Taip pat skaitykite