Atšilimo pranašai

Ši vasara gali būti vadinama didžiuoju atitirpimu. Ledo juosta aplink arktį ištirpo iki žemiausio lygio per visą istoriją.

 

Daugelio mokslininkų nuomone, gali prasidėti ilgalaikės klimato kaitos.

 

Aplinkosaugininkų baimei, Karališkasis Olandų karkasas nuskendo Arkties jūros dugne, žengiant pirmuosius žingsnius Amerikos naftos telkinių tyrinėjimo link.

 

Šiandiena išleista nauja fotografo Džeimio Balogo knyga „ Nykstančių ledynų portretai“. Šioje knygoje ryškiomis spalvomis užfiksuota tai, kas pastatyta ant kortos, kaip klimato kaita griauna ledą pasaulio ekstremaliose vietose. D. Balogas dalinasi šešiomis savo mėgstamiausiomis nuotraukomis:

 

 

 

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

Džeimsas Balogas praleido pastaruosius 30 metų kopinėdamas, irkluodamas baidares, čiuožinėdamas šunų traukiamomis rogėmis ir iš straigtasparnio fiksuodamas ledą. Jis buvo visur: Bolivijoje, Nepale, Aliaskoje, Šveicarijoje ir Montanoje Prancūzijoje, vykdydamas savo projektą. Jis sako: „Būdamas šalia ledo, pajutau visas spalvas, tekstūras ir formas “.

 

D. Balogas, sužinojęs apie šios vasaros rekordinį atšilimą Arktyje, jau buvo pakeliui į Islandijos ledyną fotografuoti. Jis prisiminė, kad „Ledas yra kanarėlė anglių kasykloje, tu gali paliesti ir pamatyti, ir išgirsti klimato kaitą.“

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
eGzpertas

Džeimsas Balogas pats stipriai prisideda prie to atšilimo. Jis skraido sraigtasparniais, naudoja fototechnika, kuriai pagaminti reikia daug plastmasės, naudingų iškasenų. Net jo baidarės ir sintetinės striukės iš naftos. Nereikia prisidengti besirūpinančio kauke. Tiesiog susitaikykim kad gimę mes jau pradedam kenkti. Bet taip buvo milijonus metų iki mūsų, bus dar milijonus metų po mūsų

anonymous

straipsnis visiskai apie nieka

Taip pat skaitykite