Statybininkas išgyveno po to, kai strypas pervėrė jo galvą

24 metų statybų darbininkas išgyveno po to, kai iš viršaus nukritęs beveik dviejų metrų ilgio metalinis strypas kiaurai pervėrė jo galvą.

 

Brazilijos sostinėje Rio de Žaneire įsikūrusios Janeiro Miguelio Couto ligoninės vadovas Luizas Alexandre’as Essingeris patvirtino, kad per penkias valandas trukusią operaciją medikai sėkmingai pašalino metalo strypą iš Eduardo Leite’s kaukolės.

 

„Jis buvo nugabentas į operacinę ir, atvėrus kaukolę, įvertinta smegenų būklė. Chirurgai nusprendė ištraukti strypą ta pačia kryptimi, kuria jis susmigo į galvą“, – sakė A. Essingeris.

 

Į ligoninę atvežtas E. Leite nebuvo praradęs sąmonės ir pats papasakojo, kas nutiko. Jo mąstymas nebuvo sutrikę ir kol kas nepastebėta jokių neigiamų pasekmių po operacijos.

 

„Šiandien jis laikosi gerai, tik turėjo keletą skundų dėl penkias valandas trukusios operacijos. Jis sako, kad jaučia nedidelį skausmą“, – penktadienį pasakojo ligoninės vadovas.

 

Iš penkto aukšto nukritęs strypas prakirto jauno vyro kaukolę, pervėrė galvą kiaurai ir išlindo jam tarp akių. „Tai iš tiesų buvo stebuklas“, – taip E. Leite’s išgyvenimą po šios traumos apibūdino gydytojas.

 

Incidentas ir operacija įvyko trečiadienį, rugpjūčio 15 d.

 

„Man pasakė, kad jis guli [greitosios pagalbos automobilyje] su aukštyn styrančiu strypu, – prisiminė statybininko žmona Lilian Regina da Silva Costa, – jis pats laikė tą strypą, o veidas buvo kruvinas. Jis atrodė taip, lyg jam nebūtų nutikę nieko labai blogo. Kai atvažiavo, jis gydytojams pasakė, kad nieko nejaučia – jokio skausmo, nieko. Neįtikėtina.“

 

Ligoninės neurochirurgijos skyriaus vadovas Ruy Monteiro televizijos kanalui „Blobo TV“ pasakojo, kad A. Leite tik per porą centimetrų neprarado vienos akies ir neliko paralyžiuotas kairiąja kūno puse. Anot jo, strypas pervėrė „nereikšmingą“ smegenų dalį, kuri neatlieka kokių nors žinomų svarbių funkcijų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

E. Leite ligoninėje turėtų praleisti mažiausiai dvi savaites.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ezekiel

Pačios smegenys matyt neturi skausmo receptorių ir šiaip gal buvo taip išsigandęs, kad nejautė skausmo. Nors ir neteko daug neuronų, vis tik smegenys turi savybę persiorganizuoti toliau normaliai veikti. Baisiau kai kulka praeina ar būna būkas smūgis, nes tuomet būna smegenų sukrėtimas ir trūksta kraujagyslės, o taip padaroma daugiau žalos.

miegantyslokiai

pasiseke zmogui :)

aa

jis tikejo konsipracijos teaorijom, ko pasekoje susitrauke smegenys , tad liko nepazeistos , dekit minusiukus dekui :)

ee

nu cia pasiseke zmogeliui, bet senatvei atsilieps…

RASTA MANO pinigine

nu blemba geras. Isivaizduokit zmogus gatvei prieina su perverta galva ir sako, -sveikas man katik galva strYpas pervere db laukiu atvaziuojanciu gydytoju ;D

Susidomejes

manau jis buvo be samones,

Taip pat skaitykite