Moteris staiga užmiršo 20 metų iš savo gyvenimo

Iš praėjusių metų liepos 25 d. darbe pargriuvusios ir galvą susitrenkusios 55 metų britės atminties išsitrynė dvidešimt jos gyvenimo metų. Paskutinis dalykas, kurį atsimena Kay Delaney, yra tai, kaip ji 1990-ųjų metų pradžioje, būdama 34-erių, prieš miegą apkamšo savo du mažus vaikus, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

 

Vėliau ji atsimena tik tai, kad įvyko po dvidešimties metų. Moteris vis dar yra įsitikinusi, kad jai 34, ir kiekvieną kartą krupteli veidrodyje pamačiusi vyresnės moters veidą. Tačiau baisiausia, kad K. Delaney visiškai neatsimena savo jauniausio sūnaus, kuris gimė būtent tuo metu, kurio moteris nebeatsimena.

 

Anglijoje gyvenančiai K. Delaney buvo diagnozuota retrogradinė amneziją, kuomet žmogus neatsimena prieš pažeidimą įvykusių įvykių.

 

„Prisimenu, kaip prieš miegą apkamšau savo dukrą ir sūnų, kuriems buvo šešeri ir dveji. Tuomet atsibūdau, ir jau praėjo dvidešimt metų. Net negaliu apsakyti, kokį skausmą ir netekties jausmą jaučiu, nes negaliu prisiminti kaip mano vaikai užaugo, jau nekalbant apie tai, jog nepamenu savo jauniausio vaiko. Parardau motinystės jausmą, nes yra toks didelė praraja tarp mažų vaikų ir suaugusių žmonių, kurioje nieko nėra“, – pasakojo moteris.

 

„Mano jauniausias vaikas man yra visiškai svetimas, ir man labai sunku apibūdinti tą kaltės jausmą, kuris yra nepakeliamas. Man pavyko užmegzti tam tikrus santykius su mano vyresniais vaikais, tačiau tai labiau primena draugystę, o ne santykius tarp motinos ir vaikų“, – sakė K. Delaney.

 

Medikai teigia, kad žmonės, kuriems diagnozuojama retrogradinė amnezija, neatsimena kelių valandų prieš susižeidimą. Kiti prisimena viską, išskyrus kai kuriuos įvykius. Kai kuriais atvejais žmonės gali pradėti prisiminti pamirštus dalykus. Gydytojai pažymi, kad smegenų pažeidimo rimtumas ne visada yra susijęs su tuo, kokio ilgio laikotarpio iš savo gyvenimo žmogus neatsimena.

 

„Londono žinios“

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
aa

Uzsitusino turbut neblogai…

Taip pat skaitykite