Egzorcizmas Lietuvoje – lietuviai sunkiai vaduojasi iš demonų gniaužtų

Pusantrų metų vaiko nesuvaldė keturi suaugusieji

 

Egzorcistas neslėpė, kad tenka padėti ir vaikams, ypač kai nuodėmingai gyvena jų besilaukiančios motinos arba nuodėmingai gyvena jų tėvai.

 

“Savotiškas egzortas yra krikštas, – teigė E.Rinkevičius. – Teko matyti kūdikių, kurie paniškai bijojo krikšto. Prieš kelerius metus krikšto metu keturi suaugę žmonės nesugebėjo išlaikyti pusantrų metų vaiko! Jis spardėsi, kandžiojosi, klykė, žmones nustumdavo neįtikima jėga. Kartais krikšto metu iš vaiko burnos prasiveržia putos, kartais egzorcizmo metu žmonės negali ištarti žodžių: “Piktoji dvasia, išeik!” Vaiką geriausia pakrikštyti iki dviejų mėnesių amžiaus. Tačiau jei tėvai tai atlieka nesąmoningai, ir krikštas nepadeda”.

 

“Gal papasakotumėte apie sunkiausią atvejį?” – dar kartą paprašėme. Egzorcistas nutilo, susimąstė.

 

“Buvo toks vienas atvejis… – vėl nutilo. Galvojo. Po ilgų abejonių prabilo. – Be pertraukos egzortą skaičiau nuo 8 valandų vakaro iki 2 nakties. Buvau vienas. Tiesa, greta buvo kiti žmonės ir meldėsi. – E.Rinkevičius vėl nutilo ir ryžtingai nukirto. – Ne, apie šį atvejį nereikia. Užteks!”

 

Kunigas pripažino, kad kartais, užvaldžius piktajai dvasiai, žmogus šokinėja, kūnas pasidaro tarsi lėlė tampoma virvučių, žmogus kalba nesuprantama kalba, gali net išvemti įvairius daiktus.

 

“Tokių atvejų man nepasitaikė, – teigė egzorcistas, – tačiau kartą mačiau, kai žmogaus veidas keitėsi tris kartus. Tai būdavo kito žmogaus veidas…”

 

Kunigus taip pat gali apsėsti piktoji dvasia

 

“Jūs matėte filmą “Egzorcistas”? Kalbama, kad tai vienas realiausių filmų apie demonus?”

 

“Taip, mačiau, – linktelėjo galvą E.Rinkevičius. – Yra perdėtų detalių, tačiau galiu pripažinti, kad tai realus filmas. Gyvenime taip pasitaiko”.

 

“Ten minima situacija, kai demonai gali įsiskverbti į kunigą…”

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

“Po sunkiausio mano minėto atvejo sulaukiau dvasių atakų, – atsidusęs prisipažino egzorcistas. – Ne, tai nebuvo balsai… Jutau jas fiziškai… tačiau nenoriu apie tai kalbėti… Dvasios būna įvairių galių. Iš pradžių išeina silpnosios, o lieka didžioji. Kartą mačiau, kai nejusdamas ir melsdamasis kitas žmogus egzorcizmo metu užrašė jos vardą… Kunigus taip pat gali apsėsti piktoji dvasia”.

 

“Minėjote, kad vyskupijose turėtų būti po du egzorcistus, o Jūs atliekate ritualą vienas. Nebaisu?”

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

“Ne… Tačiau pajutęs, kad vienas apsėstajam demono žmogui padėti negaliu, kreipiuos pagalbos. Egzorcistas turi labai daug melstis…”

 

“Kodėl Lietuvoje tik keli kunigai egzorcistai?”

 

“Ne visi tai gali… – tyliai tarė E.Rinkevičius. – Kiti bijo”.

 

Iš egzorcizmo istorijos

 

Apsėdimo fenomenas žinomas visose religijose. Demoniškos esybės, velniai, apie save primena dviem būdais: įsibrovimu ir apsėdimu. Įsibrovimu suprantami nepaaiškinami kvapai, garsai, triukšmai, daiktų judėjimas. Apsėdimas pasireiškia tuo, kad žmonės, kuriuose apsigyveno demonai, šūkaloja Dievą niekinančius ir nešvankius žodžius, juos apima konvulsijos… Kaip Jėzus išvarė velnią iš apsėstojo, aprašoma dar Naujajame testamente. XVI amžiuje apsėstųjų išgydymo apeigas

 

Egzortas – Romoje išleista knygelė, kuri skiriama kunigams egzorcistams. Tai sena ir ypatingų maldų, kurias Bažnyčia naudoja prieš piktojo galią, forma. Bažnyčios katekizmas aiškina, kad egzorcizmo tikslas – Jėzaus Bažnyčiai patikėta dvasinė galia išvaryti piktąsias dvasias arba išvaduoti iš jų įtakos.

 

Dievo kulto ir sakramentų kongregacijos prefektas kardinolas Žoržė Artūras Medina Estevezas 1999 metų sausio 26 dieną Šventojo sosto spaudos centre pristatė į Romos apeigyną įtraukti naują egzorcizmo ritualo formą. Šis 84 puslapių apimties dokumentas popiežiaus Jono Pauliaus II buvo aprobuotas dar 1998 metų spalio 1 dieną.

 

Ž.A.Medina Estevezas pažymėjo, kad asmens gebėjimas priimti Dievą yra “suterštas nuodėmės ir kartais piktasis užima Dievo vietą. Jėzus Kristus atėjo išvaduoti asmenį nuo blogio ir nuodėmės dominavimo”.

 

Kardinolas prefektas taip pat sakė, kad Romos apeigyno paskutiniame skyriuje yra išdėstytos egzorcizmo indikacijos ir liturginis tekstas, bet tai nebuvo peržiūrėta nuo Vatikano II susirinkimo. Po 10 metų darbo dabartinį tekstą patvirtino popiežius. Jis yra išleistas lotynų kalba, todėl Vyskupų konferencijos turės išsiversti į nacionalines kalbas. Naujajame dokumente aprašytos paties egzorcizmo atlikimo apeigos, taip pat maldos ir nemažai maldų, kurias tikintieji turi kalbėti privačiai, kai jie tiki, kad juos stengiasi paveikti demoniškos jėgos.

 

Istorijoje yra žinomas ne vienas plačiai nuskambėjęs apsėdimo atvejis. Pavyzdžiui 7-ojo dešimtmečio pabaigoje Džordžtaune buvo kovojama su demonu, kuris apsėdo trylikametį berniuką. Viskas prasidėjo nuo spiritizmo seanso. Po jo pasigirdo nepaaiškinami stuksenimai ir braižymai, sklindantys nuo ikonos su Kristaus atvaizdu. Po to pradėjo dingti drabužiai, atsirasdavo kitoje vietoje. Berniuko akivaizdoje ėmė virsti kėdės, skrajoti daiktai. Vėliau berniukas pakildavo nuo lovos, kartą net su čiužiniu. Atidžiai vaiką ištyrę gydytojai nepastebėjo jokių sutrikimų, patologijų. Sunerimę tėvai pakvietė dvasininkus ir šie nustatė: apsėdimas. Berniuką kratė traukuliai, jis priminė nematomais siūlais tampomą lėlę. Po šešių savaičių priepuoliai baigėsi, tačiau vaikas pasikeitė. Jis kalbėjo žemu balsu, užkimusiu bosu, grasinančiomis intonacijomis, nešvankiai keikėsi.

 

Į namą atėjusį liuteronų dvasininką nematoma jėga bloškė ant grindų. Po to katalikų bažnyčia leido atlikti egzorcizmo ritualą, kuris truko dešimt savaičių. 40 kilogramų svorio berniukas neįtikimai lengvai mėtė kunigus. Jo kūnas labai išsipūsdavo, galvos judesiai primindavo gyvatę, oras kambaryje staiga tapdavo šaltas. Kartą išsiveržęs iš kunigų rankų berniukas pagriebė ritualinę knygą, pakilo virš jų ir akimirksniu nesuvokiamu būdu ją pavertė į “konfeti” debesį. Dvasininkų triūsas neprapuolė veltui: berniuką pavyko išgelbėti, bet jis nieko neprisiminė, kas vyko.

 

Vis dėlto ne visi egzorcizmo seansai baigiasi sėkmingai. Ypač jei jį atlieka neprofesionalai. 1991 metais viename nedideliame Italijos miestelyje per egzorcizmo ritualą žuvo dvasininkas Guntano Viglioti, kuris bandė išgydyti penkiolikametę mergaitę be vyskupo palaiminimo. Kai, praėjus dviem valandoms po egzorcizmo seanso pradžios, mergaitės mama atėjo į kambarį, dvasininko kūną rado sudraskytą.

 

Darius Sėlenis, “Kauno Diena” ir Anomalija.lt inf.

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
anonimas

vat paciam pirmam kunigeliui ir reiktu pasitikrinti pas spichiatra

X

Nėra tokių dalykų kaip demonai ar dievas kaip tai suvokia krikščionybė. Tie apsedimai yra surinkimo taško poslinkiai, kai žmogus dėl tam tikrų priežasčių kaip stresas, liga ar išsekimas ji patiria, o kaip ten elgtis jis neturi reikalingų priemonių ir disciplinos. Tai gali pasireikšti įvairiais “antgamtiskais” reiškiniais arba konvulsijomis, taip pat įmanomas variantas, kad gali paslinkti kito žmogaus tašką. Tuos poslinkius šamanai naudoja jau tūkstančius metų apart gydytų kitus ir pan.. O egzorcistų nuolat skaitomas tas pats tekstas, tą suvokimo tašką perkelia į pradinę būseną, svarbiausia tikėjimas ir valia. Viskas yra energija, o mistika egzistuoja tik dėl nežinojimo.

Nėra

>> Viskas yra energija.

Nėra viskas energija, tačiau viskas bazuojasi ant energijos.

Paaiškinimas: Pati energija yra neutrali, jos nėra nei geros nei blogos, bet energija būtina bet kokiam vyksmui. Tai liečia ir dvasių egzistavimą: joms reikalinga energija, nors jos pačios nėra energija, o tik energijos informacinė moduliacija. Štai tada jau gali būti gera ar bloga informacinė struktūra žmogaus atžvilgiu.

Moi

Kaip gerai, kad jus viska zinote.

vilma

kiek as pati suprantu ,man sito kunigo reiketu pagalbos ,kaip gauti jo kontaktus .
nes viskas nesiseka ,problemu su dviems vaikams nepakeliamos ,vis kazkas prisideda naujo ,daug skausmo ,paprasciausia issekinta ,sapnai bjaurus ,kurios nematai tau lipa ant nugaros ,nagus suleidzia i nugara ,pradedu saukti ,per sapnus meldziuosi ,,kol nepabunda savi seimos nariai ir pradeda zadinti ,pabudusi verkianti ,ir svarbiausia jauciosi visiskai neturinti jegu net vaikscoit ,kita nakti jau bijai uzmigti ,stai kas vyksta su manimi ,o esu be galo tikinti zmogus .

Išsekimas

Tau panašu yra tik gilus fizinis išsekimas. Taip gali atsitikti, jei visi aplinkiniai nesuderinami su tavimi. Paprasčiausia būtu kardinaliai pakeisti aplinką, išsikelti gyventi kuo toliau ir nebendrauti su visais senaisiais visai.

Moi

Tai vadinasi miego paralyzius. Dazniausiai streso padarinys.

dana

beabejo TIKIU,nes ir paciai gyvenime teko susidurti su daugybe nepaaiskinamu dalyku…o be to juk kiekviena diena mums patiems tenka rinktis arba geri arba blogi..juk kartais taip norisi pasiusti visus “po velniu”..bet susitvardai ir tik pagalvoji..DIEVE ,duok zmonems proto ,nes jie nezino ,ka daro..ar kalba…

..

Reikia tikėti į Dievą Tėvą, Jėzu Kristų, Šventąją Dvasią.

Pepe.

tikrai tikiu

Martin

Negaliu teigti, kad tikiu tuo, tačiau ir negaliu neigti.

Taip pat skaitykite