Seniausia pasaulyje rankinė – iš šunų dantų

Seniausia pasaulyje rankinė rasta Vokietijoje – jos savininkas akivaizdžiai turėjo savitą akmens amžiaus stilių.

 

Kasinėtojai vietovėje šale Leipcigo, rado daugiau negu šimtą dantų, sudėtų šale vienas kito, šio kapo amžius tarp 25,500 ir 2,200 m. pr. Kr.

 

Pasak archeologės Susanne Friederich, dantys tikriausiai buvo rankinės išorinės dalies dekoracija.
„Bėgant metams odos audinys dingo ir liko tik dantys. Jie visi sudėti ta pačia kryptimi, todėl atrodo kaip moderni rankinė“,- sakė Friederich.

 

Šunų dantys, buvo rasti kasinėjimo metų 250 akrų sklype, kuris iki 2015 metų greičiausiai taps atviru kasinėjimo lauku.

 

Šiuo metu kasinėtojai yra atradę akmens ir bronzos amžiaus gyvenvietes, su daugiau kaip 300 kapų, šimtais akmeninių įrankių, iečių smaigalių, keraminių indų, kaulų ir gintarinių karolių.

 

Tūkstančiai radinių iš vėlesnių laikotarpių- kartu su palaidota moterimi (apie 50 m. pr. Kr.), buvo rasti su puse kilogramo auksinių papuošalų.

 

Net tarp tokių radinių, rankinė yra kažkuo įpatinga, pasak Friederich, kuri vadovauja kasinėjimams. „Tai pirmas kartas, kai mes galime parodyti tikrą tokios rankinės įrodymą.“ Kokia bebūtų reta ši rankinė, iltiniai šunų dantys buvo gana dažni radiniai, akmens amžiaus šiaurinės ir centrinės Europos, rastuose kapuose.

 

Tiesa sakant, tikras skaičius dantų, kurie rasti kapuose rodo, kad šunys buvo laikomi ne kaip naminiai gyvūnėliai, o labiau vertinami dėl maisto – vienai rankinei pagaminti reikėjo daugybę šunų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kitoje akmens amžiaus kapavietėje, šunų ir vilkų dantys, taip pat midijų geldelės buvo rastos neįprastu šablonu, kuris rodo, kad rasti kūnai buvo apkloti dygliuota antklode, kuri jau seniai suiro, sako Friederich.

 

Dar dažniau šunų dantys randami plaukų papuošaluose ir vėriniuose, tiek pas moterų, tiek pas vyrų.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Cigonas

Nebemadinga

Taip pat skaitykite