Kaip išlikti sąmoningame sapne?

Nestabilus sapnas ar užtemimas tikriausiai labiausiai varginantys dalykai, galintys nutikti gyvojo sapno metu. Jūs suprantate, jog sapnuojate, o už akimirkos sapnas baigiasi „mini atsibudimu“ arba viskas paskęsta tamsoje, lyg koks užtemimas ar tuštuma.

 

Kai dar buvau naujokas sapnavime, dažnai susidurdavau su sapno užtemimu. Daugelis sapnų tęsdavosi vos 1-3 sekundes. Tad siūlau būdą kaip stabilizuoti sapnus ir panaudoti „užtemimus“. Ši technika dar žinoma DEILD pavadinimu (Dream Exit Induced Lucid Dream, arba „Išėjimu iš sapno indukuotas gyvas sapnas“), kai kokiu nors trumpu signalu sapnuojantis pažadintas tiek, kad likti miego paralyžiaus būklėje.

 

Kai naujokui sapne jau pavyksta atlikti „realybės patikrinimą“ ir suvokti, jog jis sapnuoja, jis arba smarkiai susijaudina, arba papuola į begalinį ratą atsitiktinių minčių, tai užtvindo sąmonę ir sapnas pradeda nykti virsdamas tuštuma.

 

Įkritus į tuštumą lieka du pasirinkimai:

 

1. Sugrįžti į sapnavimą (palyginus lengva)
2. Pradėti naują sapną arba pratęsti sapną nuo užtemimo (naujokams kiek sudėtinga)

 

Darydami „realybės patikrinimą“ (tiek sapne, tiek būdraujant) negalvokite „aš žinau, kad tai ne sapnas, bet vis tiek padarysiu patikrinimą“. Jei taip, ar panašiai galvojate, tai reiškia, kad esate tiesiog nepasirengę gyvam sapnui. Kas jei tai iš tikrųjų sapnas?

 

Tačiau kadangi Jūs jau save įtikinote, kad tai negali būti gyvas sapnas viskas ko pasieksite – sapno užtemimas. Tačiau viskas vis dar bus Jūsų kontrolėje minutei ar dviem.

 

Sugrįžti į sapnavimą

 

Sapnas blėsta, vaizdas darosi išplaukęs ir mažėja fokusavimo tikslumas. Situacija rodos nekontroliuojama, tačiau iš tikro taip nėra, Jūs vis dar greitojo miego fazėje. Viskas ko reikia tai likti ramiam ir sugriebti bet ką, ką matote (jei sapne nieko nėra ką galite pagriebti – nebėkite iki artimiausio stulpo, tiesiog sugriebkite savo marškinėlius ar nosį).

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vos tik ką nors sugriebėte – pajuskite prisilietimą. Kuo daugiau suvoksite per jutimą – tuo sapnas darysis stabilesnis. Pasakykite sau likti ramiu, duokite komandą pasąmonei „maksimalus aiškumas“, „intensyviau“ ar bet ką, kas padeda Jūsų pasąmonei suprasti ką daryti toliau.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Po minutės-dviejų, kai sapnas įgavo tolygų stabilumą (neskubėkite, jei neįgavo), ištraukite iš kišenės „gyvo sapno tablečių“, išgerkite vieną ar porą, jos tikrai veikia! Viskas! Sapnas vėl Jūsų kontrolėje.

 

Pradėti naują sapną arba pratęsti sapną nuo užtemimo/tuštumos

 

Jei dėl kokių nors priežasčių Jums nepavyko stabilizuoti sapno ir Jūs visiškoje tuštumoje, Jūs vis dar galite pradėti naują sapną ar grįžti į buvusį. Jūs tuštumoje su silpnu savo fizinio kūno suvokimu. Jums liko mažai laiko kol Jūsų greitojo miego fazė baigsis. Viskas, ką reikia daryti – likti visiškai nejudančiam ir atlikti vieną iš žemiau aprašytų metodų:

 

Greitasis traukinys (vienas mėgiamiausių, kiek sudėtingas, bet patikimas):Laikykitės įsivaizduojamos traukinio rankenos, svarbu tai, kad traukinys lekia šviesos greičiu. Nuostabiausia tai, jog tas objektas nutemps Jus atgal į sapną per kelias akimirkas ir dideliu greičiu.

 

Svarbu įsivaizduoti ir tikėti, jog tas objektas yra pakankamai greitas ir galingas, kad įveikti tą tamsą ar tuštumą. Kai tik sugrįšite – atlikite realybės patikrinimą, stabilizuokitės ir Jūs pasirengę sapnuoti toliau.

 

Kritimas: Įsivaizduokite (nežiūrėkite), jog čia pat, už Jūsų, yra nedidelis prūdelis ar ežerėlis. Sukryžiuokite rankas ir leiskite sau kristi nugara į vandenį.

 

Kai atsimerksite Jūs būsite arba naujame sapne, arba savo lovoje (klaidingas atsibudimas), geriau bet kuriuo atveju atlikite realybės patikrinimą, stabilizuokite ir Jūs pasirengę sapnuoti toliau.

 

Taip pat galite kurti ir savus metodus, kad išeiti iš miego užtemimo (grimzdimas į lovą, teleportacija ir pan.), tiesiog atminkite, jog tie metodai turi būti pakankamai greiti.

 

Straipsnio autorius: nezinau

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
HeyAriaHey

As vakar (as septintoke) sapnavau apie paciuzas su draugemis ir jos nusimuilino nuo manes ir as elgiausi tarsi tikroveje. Pazinau savo buda ir sapnas viduryje buvoo tarsi nestabilus, bet jis vel atsirado, kai sugriebiau paciuzas ir kai ejau su drauge link namu tai sapnas baigesi ir miegojau be nieko tusciai.

Laury

As anksciau nebuvau nieko skaiciusi apie tai, bet man buna, kad besapnuodama pagalvoju, kad tai nesamone, to negali buti ir tada pradedu kontroliuoti sapna pagal savi norus. Niekada nemaniau, kad cia kas nors ipatingo.

Anonimas

Kai man buvo 12 metu, (dabar 18), Bandziau vis galvot situos zodzius, nes norejau kaska uzmust sapne ;D, sapnavau kad buvau savo kaime, ir pamaciau balta keista moteri. Sapne prisiminiau situos zodzius ”Musk, Musk” taigi, pradejau must ta moteri. poto ji mane perpjove perpus, atrode lyg skausmas tikras, bet supratau, kad as tik issigandau. Poto su ta moterimi susidraugavom. Daugiau nebeprisimenu, prisimenu, kad ji buvo baltos spalvos oda, juodi plaukai, ir rubai kaskokie. Nors cia biski ir nesamone bet tik sapnavau taip :D

saulius

cia lengva as pats sukuriu ka noriu sapnuot

Ruta

Geras. As pati nezinodama taip ir gryzdavau is “tamsos”. Tiesiog man atrodydavo, kad pabudau is samoningo sapno, bet neatsimerkiau. Tada stengdavausi nugrimsti vel i sapna ir toliau budavau samoninga. Net nereikedavo RC :)

Jonavietis :D

Nu bandysim :) poto parasysiu kaip sekesi jai galesiu (man13)

GRIMOIRE

Kai kur pie is bet swipe tiesos yra

Anonimas

ar imanoma samoningame sapne sapnuoti?

Villy

Galima sapne sapnuoti sapna ta zinau tikrai nes paciam taip buvo ;)

Taip pat skaitykite