Frederiko Bondo atvejis

Automatinis rašymas – tai nevalingas informacijos gavimas. Vadinamas psichografija, pabrėžiant ne “automatizmą”, bet rašančiojo intuiciją.

 

Psichografas V. Bagramovas taip aprašo šį reiškinį: “Pasijunti svetimas tam, kas tarsi tavo sukurta.

 

Tarytum kas šnabžda, patarinėja, kažkokia išorės energija įsiprašo. Visa, ką rašiau, buvo nauja, neįprasta, man nebūdinga. Ne mano mintys, išvados, ne mano gyvenimiškoji patirtis”.

 

Frederikas Blajus Bondas (Frederick Bligh Bond) tyrinėjo senas kronikas apie Glastonberio abatiją ir buvo priverstas, dideliam savo nusivylimui, konstatuoti, kad negali nustatyti, kur randasi dvi varpinės, apie kurias ėjo kalba kronikose.

 

Kadangi visi kiti mėginimai irgi nepavyko, britų architektas ir archeologas nusprendė pasinaudoti automatinio rašymo technika, o taip pat kreiptis į dvasių pasaulį.

 

Glastonberio abatija, viena žymiausių Anglijos istorinė vieta, kai kuriais duom,enimis turėjo egzistuoti jau Kristaus laikais. Pagal legendą Keistus lankėsi šiame religiniame anklave. Keli karaliai, tarp jų ir karalius Artūras, kaip manoma, buvo palaidoti Glastonberio varpinėje.

 

Apie 1086 metuS abatija tapo šventa vieta ir pamėgtu maldininkų maršrutų punktu. Valdant Henrikui VIII ji buvo nugriauta susikivirčijus dėl tikėjimo abatijos vienuoliams ir katalikų bažnyčiai. Galingos sienos virto griuvėsiais ir iš buvusios didybės neliko nė pėdsako.

 

Iš pradžių Blajus Bondas planavo tik atlikti eksperimentą su automatiniu rašymu, tačiau paskui kreipėsi į savo draugą, tūlą kapitoną Bartletą, kuris turėjo patirties bendravime su kitu pasauliu.

 

Tai kelia nuostabą, tačiau “dvasios” atsiliepė į Blajaus Bondo prašymą. Greitai pasipylė srautas neįtikėtinai detalių nurodymų, kur yra išsidėsčiusios varpinės ir kokie jų išmatavimai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Informatoriai be to dar pranešė, kad jie anksčiau gyveno Glastonberyje ir beveik visi buvo vienuoliais. Tik vienas gyveno maždaug prieš 1000 metų iki abatijos įkūrimo ir nupasakojo atraminę konstrukciją stogui lūšnos, kurią vėliau ir atkasė darbininkai, kuriuos pasamdė Blajus bondas. Kiekviena iš dvasių detaliai atsakė į klausimus, susijusius su jų epocha.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Apsiginklavęs visais reikalingais duomenimis, Blajus Bondas ėmėsi Glastonberio kasinėjimų, kurie parodė, kad statinių išsidėstymas abatijoje buvo nurodytas teisingai, dažnai tiesiog centimetro tikslumu. Niekas neabejojo dėl radinių, aptiktų Glastonberyje autentiškumo.

 

Tačiau kai Blajus Bondas papasakojo su kieno pagalba jis visa tai aptiko, mokslo pasaulis nustojo tikėti juo. Blajų Bondą nušalino nuo darbų 1922 metais, tačiau kasinėjimai tęsėsi.

 

Po 10 metų jis parašė knygą “Atminties durys”, kur papasakojo apie savo radinius, aptiktus paranormalaus metodo dėka ir apie tolimesnė kasinėjimų eigą, kai buvo rasta daugiau istorinių relikvijų, bet jau “moksliniu” metodu.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
LMT

Nemanau, kad tai dvasios. As irgi taip rasiau, pirma maniau, kad isprotejau, bet veliau paaiskejo, kad me ne vieni net ir sioje Zemes atkarpoje. Toks rasymas labai sekina fiziskai, nepatarciau juo uzsiimti, nors informacijos gavau labai daug.

martyr

techniką pamiršot darašyt, automatinio rašymo .

Taip pat skaitykite