Edinburgo universitetas siūlo nežemiškos gyvybės paieškos kursus

Edinburgo universitetas prisijungė prie elitinio JAV aukštojo mokslo konsorciumo, ir siūlo nemokamus internetinius nežemiškos gyvybės paieškos kursus.

 

Edinburgo universitetas pradės teikti keletą trumpų nemokamų kursų prieinamų internete visuomenei nuo 2012 metų pabaigos, įskaitant galimybę studijuoti „Įvadas į astrobiologiją ir nežemiškos gyvybės paieškos“.

 

Kursai, kurie bus dėstomi Charles Cockell, astrobiologijos profesoriaus, yra viena iš šešių siūlomų „Coursera“ mokymosi technologijos dalių.

 

„Mes priėmėme sprendimą pasiūlyti kursus, kurie atspindi mūsų konkrečias stipriąsias puses. Mes turime vieną iš pirmaujančių pasaulyje mokslo ir inžinerijos mokyklų. Jūs, galite pamatyti, kad nežemiškos gyvybės tyrinėjimai gali būti nauja niša mokslo ir inžinerijos srityse.“,- sakė Ranald Leask, universiteto atstovas.

 

Profesorius Cockell yra knygų „Response of Organisms to the Martian Environment“ ir „A Station for the Martian Geographic North Pole“ autorius, Jungtinės Karalystės Astrobiologijos centro direktorius.

 

Žinoma bus bandoma atsakyti į klausimus tokius kaip „Ar yra gyvybė kitose planetose?“, ir „Kaip ji pasiskirsčiusi visatoje?“.

 

Konsorciumo nariai tikisi, kad eksperimentas papildys aukštojo mokslo žinias. Iš viso pasaulio prisijungę studentai studijuos keturias valandas kiekvieną savaitę. Viena valanda bus skiriama paskaitoms, valanda diskusijoms, o kitas likęs laikas bus skiriamas savarankiškam darbui.

 

„Mes stengiamės parinkti mokymosi dalykus, kurie sudomins žmones, galbūt negalinčius įgyti aukštojo išsilavinimo“, – sakė Leask.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
AlienLab

AHA :D

o_O

Geras ;D Bus ka galima prie savo CV parasyti ;D

Taip pat skaitykite