Beveik mylios pločio asteroidas praskries pro Žemę šį sekmadienį

Beveik mylios pločio asteroidas – „miesto kvartalo dydžio“ praskries pro Žemę šį sekmadienį liepos 22 dieną. Asteroidas yra maždaug nuo 610 iki 1372 metrų pločio ir laikomas „arti Žemės skriejančiu objektu“.

 

Šis objektas panašus į 2002 metais AM31 asteroidą, kuris buvo apibūdinamas kaip „kvartalo dydžio“. Astronomai sako nepanikuoti – asteroidas praskries pro Žemę 14 kartų tolimesniu atstumu negu mėnulis, o tai yra maždaug apie 5381642 kilometrai nuo Žemės.

 

Kosmoso akmuo bus filmuojamas vaizdo kameromis tiesiogiai iš Žemės ir kosmoso.

 

Bob Berman „Astronomy“ žurnalui sakė: „Netoli Žemės skriejantys objektai nebėra sensacija, kuri sukeltų paniką, arba priverstų susimąstyti apie pasaulio pabaigą.”

 

Visa astronomų bendruomenė, per kelis dešimtmečius pakeitė savo mąstymą. Vietoj gyvenimo „Žemės saloje“ turint mažai arba visai neturint ryšio su dangaus objektais, dabar mes jaučiame, kad susidūrimai su kometomis ar asteroidais įvykdavo ne be priežasties, tai galbūt pakeitė mūsų biosferos evoliuciją, ir davė pradžią atsirasti aminorūgštims Žemėje ir prieš daug metų užsimegzti naujai gyvybei.

 

„Kitais žodžiais, tai labai svarbūs objektai. Verta paminėti, kad visada yra šiek tiek jaudulio ir pavojaus.“

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
I AND I

Booooring …… ;)

Ponas X

Tris nulius dar pamiršot pridėt :)

Ponas X

“o tai yra maždaug apie 5382 kilometrai nuo Žemės”

Kas čia per nesamonė?

martyr

kodėl būtent per lietuvą? aplink pasaulio visas šalis neskraidys juk :)

Gedas

Sustos lietuvisko benzino prisipilt :D

Sapnas

Kelinta valanda skirs pro lietuva?

Taip pat skaitykite